T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
G Ü N D E M 18 MART 2006 CUMARTESİ
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Son Dakika
 
  657'liler Ailesi
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Okur Sözcüsü
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Arpalı ailesinden 3 savcıya 500 bin YTL'lik tazminat

Yüzüncü Yıl Üniversitesi Genel Sekreter Yardımcısı Enver Arpalı'nın, cezaevinde intihar etmesiyle ilgili olarak Arpalı ailesi, Van Cumhuriyet Başsavcısı Kemal Kaçan, iddianameyi hazırlayan Cumhuriyet Savcısı Ferhat Sarıkaya ve Cezaevi Savcısı Oğuzhan Maden hakkında toplam 500 bin YTL'lik manevi tazminat davası açtı. Ankara 15. Asliye Hukuk'ta açılan dava dilekçesinde, tazminatın Enver Arpalı adına oluşturulacak bir eğitim kurumunun ilk adımında kullanılacağı belirtildi.

  • ANKARA


    Ekinci'ye 'rüşvet'ten tahliye

    Eski Edirne Gümrükleri ve Muhafaza Başmüdürü İbrahim Halil Ekinci, 'rüşvet almak' iddiasıyla yargılandığı duruşmada tahliye edildi. Edirne 2. Ağır Ceza'daki duruşmada eski Kapıkule Yolcu Salon Gümrük Müdürü İsmet Gürler, sözleşmeleri biten free shop'ların kiralanmasıyla ilgili Başmüdür Ekinci ile görüştüklerini, bu görüşmede free shop'ların kiraya verilmesiyle ilgili Ekinci'nin kendisine yönelik kanunsuz bir talebinin olmadığını bildirdi.

  • EDİRNE


    Bakıcıların avukatına şikayet

    Malatya Çocuk Yuvası'yla ilgili 28 Şubat'taki duruşmada iki bakıcının avukatlığını yapan Ali Yıldırım, baroya şikayet edildi. Yıldırım, "4 yıllık görevim boyunca hiçbir PKK'lıyı, Hizbullahçı'yı, tecavüzcüyü, uyuşturucu satıcısını, cinayet sanığını savunmadım" sözleri nedeniyle bir grup avukat tarafından meslek ahlak kurallarına aykırı hareket ettiği, kendisini teminat göstermek suretiyle özdeşleştirmede bulunduğu gerekçesiyle Malatya Barosu'na şikayet edildi.


    Nevruz'da 'kitlesel şiddet' beklentisi

    Her yıl terör ve şiddet gösterileriyle geçen Nevruz'un yaklaşmasıyla birlikte vatandaşlarda oluşan terör beklentisine Emniyet'ten yanıt geldi. Emniyet Genel Müdürlüğü Sözcüsü İsmail Çalışkan, Nevruz'a ilişkin "intihar saldırısı" yönündeki sorulara, "Bize gelen bir istihbarat yok. Her hangi bir saldırı beklemiyoruz. Ancak kitlesel şiddet eylemleri düzenleme yönelik çalışmalar var" yanıtını verdi. Bu arada güvenlik güçleri, 21 Mart Nevruz kutlamalarında provokatif ve kanlı eylemlerin önüne geçmek için şehir merkezlerinin dışında kalan bölgelerde de güvenlik önlemleri alıyor. Terör örgütünün kırsal alandaki faaliyetleri ile Türkiye'ye sızmaları engellemek için Güneydoğu'daki sınırlarda güvenlik artırıldı.

  • ANKARA


    Gözaltı protestosunda 13 kişiye tutuklama

    Tunceli'de bir derneğin aranmasını protesto ettikleri ve polise saldırdıkları iddiasıyla mahkemeye sevk edilen 16 kişiden, 13'ü tutuklandı. Sanat Sokağı'ndaki Dersim Temel Haklar ve Özgürlükler Derneği'nde 14 Mart'ta arama yapılması ve 3 kişinin gözaltına alınmasını protesto eden, ardından da polise saldırdıkları iddiasıyla mahkemeye sevk edilen 16 kişiden, 13'ü tutuklanarak cezaevine gönderildi. 3 kişi ise serbest bırakıldı. 4 güvenlik görevlisinin hafif yaralandığı olayların ardından 47 kişi gözaltına alınmıştı.

  • TUNCELİ


    Şemsettin Ateş dualarla son yolculuğa uğurlandı

    Bir süredir rahatsızlığı nedeniyle tedavi gören ve dün sabah evinde hayatını kaybeden, Darendeli mutasavvıf ve din alimi Es-Seyyid Osman Hulûsi Efendi'nin oğlu, Hulûsi Efendi Vakfı Genel Başkanı Hamidettin Ateş'in ağabeyi ve işadamı Ahmet Şemsettin Ateş dualarla toprağa verildi. Ömrünü insanlığa hizmete adayan Darendelilelirin Ağabeyi olarak anılan Şemsettin Ateş'in cenazesine sevenleri, başkanlar ve siyasiler katıldı. Somuncu Baba'nın torunlarından olan Ateş'in cenazesi, Zaviye Mahallesi'ndeki aile kabristanlığında dualarla toprağa verildi.

  • MEHMET ÖZBEY / DARENDE


    Lisa Eder'in katil zanlısına müebbet

    Antalya'nın Alanya ilçesinde, annesiyle birlikte tatil yaparken, cinsel saldırıya uğradıktan sonra öldürülen 11 yaşındaki Alman Lisa Eder cinayetinde Alanya 2. Ağır Ceza Mahkemesi, katil zanlısı olarak yargılanan Bülent Gülbay'ı ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı. Gülbay'ın avukatı temyize gideceklerini söyledi.


    Geri dön   Yazdır   Yukarı


  • ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Spor | Yazarlar
    Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
    Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi