T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
G Ü N D E M 19 MART 2006 PAZAR
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
 
  657'liler Ailesi
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Okur Sözcüsü
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv
'Balyoz-1'de 6 kişi hapse gönderildi

Kastamonu'da düzenlenen 'Balyoz-1' operasyonunda 6 kişi tutuklandı. Emniyette sorgulanan gözaltındaki 27 zanlıdan 16'sı serbest bırakılırken, 11'i adliyeye sevk edildi. 11 zanlıdan 5'i savcılıkta serbest bırakıldı. Mahkemeye sevk edilen 6 kişi ise tutuklanarak cezaevine gönderildi.

  • KASTAMONU


    Özcan Kandıra cezaevinde kondu

    Kamuoyunda Kocaeli Çetesi'nin lideri olarak tanınan Hadi Özcan, İzmit'te yaralı olarak kurtulduğu saldırı sonrasında kaldırıldığı hastaneden taburcu edildi. Özcan, '6136 Sayılı Kanuna Muhalefet', 'toplumda korku ve paniğe neden olmak' suçlarından sevk tutuklanarak cezaevi'ne konuldu.

  • KOCAELİ


    Hz. Eyyüb'ün şifa kuyusu kurudu

    Hz. Eyyüb Peygamber'in Şanlıurfa'da yıkanarak şifa bulduğu bildirilen su kuyusu kurudu. Halk arasında 'süt kuyusu' olarak da bilinen kuyunun suyu kuruyunca meskenlerdeki atık sular da bu kuyuya akmaya başladı. Çevre düzenlemesinin yapılması beklenen Eyyüb Peygamber Türbesi'nin bulunduğu yerde eşi Hz. Rahime Hatun'un türbesi ve Hz. Elyesa'nın türbesi bulunuyor. Hz Eyyüb Peygamber'in yıkanarak şifa bulduğu kuyuya kanalizasyon suyunun akmasından dolayı burayı gezmeye gelen turistlere göstermeye utandıklarını anlatan belde muhtarlarından Hüsnü Bayrak, kuyunun temizlenerek çevre düzenlemesinin yapılması için türbe etrafındaki evlerin istimlak edilmesini istedi.


    Barda istek şarkı yüzünden kan aktı

    Hatay'ın İskenderun ilçesinde bir barda iki grup arasında istek şarkı dolayısıyla tartışma yaşandı. Yanlarındaki kadınlarla bardan ayrılan şahıslar bir süre sonra yeniden bara döndüler. Zanlıların tabancayla açtığı ateş sonucu CHP Hatay İl Yönetim Kurulu üyesi Şevket Yolcu ağır yaralanırken, oğlu Mustafa ile yeğeni Hacı Ali Yolcu öldü. Şevket Yolcu'nun, kaldırıldığı hastanedeki ilk müdahalenin ardından Adana'ya sevk edildiği bildirildi. Yetkililer, olaya karıştıkları belirtilen 2 kişinin yakalanmasına çalışıldığını bildirdiler.

  • İSKENDERUN


    Sabıkalı baba-oğula arabada silahlı saldırı

    Uyuşturucu ticareti iddiasına dair bir dava kapsamında yargılanan Mustafa Duymaz ile dolandırıcılık suçlamasıyla ilgili kaydı bulunan oğlu Ali Cenk Duymaz silahlı saldırıya uğradı. Kadıköy'de otomobilde silahlı saldırıya uğrayan baba öldü, oğlu ağır yaralandı. Mobil Elektronik Sistemi'ne bağlı bir kameranın yakınında meydana gelen olay sonrası kaçan saldırgan ya da saldırganların yakalanmasına çalışılıyor.

  • İSTANBUL


    Bingöl'de 48 saatte 5 kişi intihar etti

    Bingöl'de 48 saat içinde 5 kişinin intihar ettiği bildirildi. Genç ilçesi Servi beldesine bağlı Gerçekli köyünde 9 yaşındaki H.K. ile Yiğitbaş köyünde 14 yaşındaki H.B. av tüfeği ile intihar etti. Çevrimbaş köyünde S.Ç. (18) tavana bağladığı iple canına kıyarken, Genç'te M.S. (19) Murat Nehri'ne, Karapınar köyünde de F.B. (17) Zerik Gölü'ne atlayarak intihar ettiler.

  • BİNGÖL


    Maden ocağında göçük: 1 ölü

    Çanakkale'nin Çan ilçesinde özel bir şirkete ait olan kömür ocağının tünelinde meydana gelen göçükte 1 işçi öldü, 1 işçi göçük altında kaldı. İlçeye bağlı Yeniçeri köyünde bulunan ve bir süredir işletilmeyen maden ocağının, yeniden faaliyete geçirilmesi amacıyla tünelde yapılan çalışmalar sırasında göçük meydana geldi. Göçük sırasında tünelde çalışan işçilerden Kaşif Sorgun (40), olay yerinde hayatını kaybetti. Yetkililer, göçük altında kaldığı bildirilen Mehmet Binnaz'a ulaşılması için çalışma başlattı. n ÇANAKKALE


    Hastane önünde silahlı saldırı: 1 ölü

    Ümraniye'de silahlı saldırıya uğrayan iki kişiden biri öldü, diğeri yaralandı. Alınan bilgiye göre, Ümraniye Devlet Hastanesi önündeki Hatip Caddesi'nde meydana gelen olayda, amca çocukları olan Şeref ve Osman Akdoğan, evlerinden çıkarken K.D. adlı kişinin silahlı saldırısına uğradı. Saldırıda ağır yaralanan Şeref Akdoğan, kaldırıldığı Ümraniye Devlet Hastanesi'nde yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamadı. Hafif yaralı olan Osman Akdoğan ise aynı hastanede tedavi altına alındı. Polis, saldırının ardından K.D'yi kısa sürede yakalayarak gözaltına aldı. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.


    Aileye sokakta infaz girişimi: 2 ölü

    Kars'ta, bir ailenin üzerine açılan ateş sonucu, anne ve baba öldü, 2 çocuk ağır yaralandı. Hüseyin Atak Bulvarı'nda, Mehmet Avinçli (30) ile eşi Hanım Avinçli (28), çocukları Bekir (5) ve Ferhat Avinçli'nin üzerine, kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından silahla ateş edildi. Olayda, Mehmet ve Hanım Avinçli ölürken, ağır yaralanan Bekir ve Ferhat Avinçli ise Kars Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Kent merkezine giriş-çıkışları kontrol altına alan polis, olayın ardından ateş eden kişilerin yakalanması için geniş çaplı araştırma başlattı.

  • KARS

    Geri dön   Yazdır   Yukarı


  • ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
    Televizyon | Sağlık | Bilişim | Dizi | Künye | Arşiv | Bize Yazın
    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
    Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi