T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
E K O N O M İ 11 MAYIS 2006 PERŞEMBE
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Yurt Haberler
  Son Dakika
 
 
 
  657'liler Ailesi
  Ankara'da Şafak
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

İhracatçı seçim için Başbakan'ı bekliyor

Yaşar
Süngü
eKulis
İhracatçı Birliği'nin genel kurulları Nisan ayı sonunda tamamlandı. Mevcut başkanlar 2 yıl daha koltukları garantilediler. Şimdi gözler Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) seçimlerine çevrildi. Seçim tarihi ise belirsiz. İhracatçılar Başbakan'dan gelen talebe göre seçim için tarih belirleyecek. Yani seçim tarihi Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın takvimine göre tesbit edilecek. Seçimin Temmuz ayı sonuna kadar yapılması gerekiyor.

2001 yılından itibaren TİM'in başkanlık koltuğunda oturan Oğuz Satıcı yeniden aday.

Satıcı'nın bu seçimde rakibi İstanbul İhracatçı Birlikleri (İİB) Hububat, Bakliyat, Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği'nin başkanlığına yeniden seçilen Metin Altuğ olacak. Çikolata ihracatçısı Altuğ, dün TİM'in Yeni Bosna'daki Dış Ticaret Kompleksi'nde basın toplantısı yaparak resmen seçimde aday olduğunu açıkladı.

Altuğ, Satıcı'nın Merkez Bankası Başkanı'na yönelik eleştirilerinden, sektörde Çin paniği oluşturmasından ve ihracat rakamlarını açıklamak için gidilen illerde hiçbirşey yapılmadığından şikayetçi olduğunu açıkladı.

Oğuz Satıcı bu yıl firması Teksfil İplik Örme Sanayi A.Ş.'nin ihracatının 950 bin dolarda kalması yüzünden ortağı olduğu Serdar Bilgili'ye ait olan Arbil Tekstil ile yönetime girdi. Satıcı, sektördeki 4 firması ile 13 milyon dolarlık ihracat rakamına ulaşıyor. Türkiye İhracatçılar Meclisi yönetimine girmek için getirilen 1 milyon dolarlık ihracat şartı da ihracatçılar tarafından adaletsiz bulunuyor.

Konu ile ilgili rahatsızlık ve nedenleri şöyle sıralanıyor: 1 milyon dolarlık ihracat şartı sürekli güçlülerin yönetime girmesini sağlayacak.

Küçük olan şirketlerin yönetilen, büyüklerin de yöneten şirketler arasında olmasına neden olacak.

Bu da temsilde adaletsizliğe neden olacak.


OYAK'ın gözü Erdemir Vakfı'nda mı?

Erdemir'i özelleştirme sonrası devralan Ordu Yardımlaşma Kurumu (OYAK) tarafından mevcut yönetimdeki 35 üst düzey ekibin tasfiyesi sonrası fabrika çalışanları arasındaki rahatsızlık devam ediyor.

İş akdi feshedildiği için fabrikadan ayrılan Erdemir haddehaneler eski baş müdürü Ahmet Taşkın'a göre Erdemir'in özelleştirilmesi ile tasfiye edilen ekibin yerine getirilen Oyak ekibi Erdemir çalışanlarının kurmuş oldukları ve bir emeklilik fonu olarak çalışan Erdemir Vakfı'nın yaklaşık yarım milyar dolar tutarındaki nakdi parası ile yakinen ilgileniyor.

Ayrıca, Vakfın Oyak'a tasfiyesi anlamına gelebilecek bazı düzenlemeler üzerinde çalışıldığı şeklinde açıklamalarda bulunulduğunu ileri süren Taşkın, çalışanların vakıflarının tüm malvarlığının Oyak kontrolüne geçmesinden endişe ettiklerini belirtiyor.

ÖDÜL BAŞVURUSU İPTAL Mİ EDİLDİ?

Ahmet Taşkın, OYAK tarafından getirilen yeni ekibin bu yıl Avrupa Kalite Ödülü'ne başvuru için tüm hazırlıklar tamamlanmasına rağmen Oyak yönetiminin kararı doğrultusunda ödül başvurusundan vazgeçtiğini de iddia etti. Erdemir geçen yıl Ulusal Kalite Ödülü'nü almıştı. Taşkın'a göre, bu olumsuzlukların en önemli sebebi, Erdemir'den ayrılan ve Arcelor'a da danışmanlık yapan eski Erdemir çalışanlarının şirketi yöneten ekibi hedef alarak Oyak nezdinde yapmış olduğu yanlış bilgilendirmeler.

Geri dön   Yazdır   Yukarı


   İş'in Sırrı

ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi