T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
İ S T A N B U L 11 MAYIS 2006 PERŞEMBE
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Yurt Haberler
  Son Dakika
 
 
 
  657'liler Ailesi
  Ankara'da Şafak
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Dubai Kuleleri'ne onay

Kamuoyunda uzun süredir tartışmalara yol açan Dubai Towers'ta ilk adım atıldı. İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi, kulelerin yapılacağı Levent'teki eski İETT Garajı'nın arsasıyla ilgili imar değişikliğini onayladı.

Dubai International Properties (DIP) tarafından Haziran ayında temelinin atılacağı şeklinde açıklamalar yapılan Dubai Towers'ın yapılacağı alan Belediye Meclisi'nin dünkü toplantısında gündeme geldi. İmar ve Bayındırlık Komisyonu tarafından hazırlanan imar plan değişikliğine göre, Şişli Levent'te bulunan eski İETT Garajı'nın bulunduğu 46 bin 262 metrekarelik arsanın emsali, 3 istenmesine karşılık, eklenen 3 bodrum katla 5.8 emsale çıkartıldı. Böylece 3 emsalde 138 bin 786 metrekarelik olması beklenen toplam kullanım alanı, 243 bin 645 metrekare oldu.

SATIŞLAR ŞİMDİDEN BAŞLADI

AK Parti Grup Başkan Vekili Hüseyin Evliyaoğlu yapılan plan değişikliğiyle bir şey alınıp satılmadığını belediyeye ait bir araziye imar verildiğini söyledi. Evliyaoğlu, Belediyenin elindeki arsanın en iyi şekilde değerlendirilmesi için ellerindeki kumaşı dokuduklarını belirtti. Büyükşehir Belediye Başkanı Topbaş'ın kuleler konusunda son sözün Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından verileceğini açıklamasına rağmen Dubai İnternational Proporties şirketi, kulelerin temelini haziran ayında atatacağını açıklayarak, Dubai Turizm Fuarı'nda broşür üzerinden rezidans daire ve bölümlerin satışına başlamıştı.

Ciddiyetsizlik suçlaması

Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, yaptığı açıklamalarda, "Bu arsanın satışı veya tahsisi hakkında kimseyle bir anlaşmamız yok" demesine rağmen, Dubai International Proporties adlı şirketin "Haziran'da temelini atıyoruz" şeklindeki açıklamaları, mecliste ciddiyetsizlik olarak değerlendirildi. Büyükşehir Belediyesi CHP Grup Başkan Vekili Kemal Akar, "Biz bir Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın gerçekleştiğini görüyoruz. Ancak Başkan Topbaş bizlere, 'Dubai Kuleleri ile bir anlaşmamız yok' diyor. Öte yandan bir fuarda söz konusu şirket, Dubai kulelerini pazarlayan bir ofis açıyor. Bu şirketin böyle davranması ciddiyetsizliktir" dedi.

  • İSMAİL ZELVİ/ İSTANBUL


    Tam yol kültür başkentliğine

    İstanbul'un 2010 Avrupa Kültür Başkenti olarak kabul edilmesinin ardından İl Özel İdaresi çalışmalarına hız vererek yaklaşık 30 Milyon YTL'lik ödeneği bu yılki kültür yatırımları için ayırdı.

    İstanbul'un kültürel zenginliklerini ve sahip olduğu paha biçilmez tarihi değerlerini korumak ve güzelleştirirerek dünyaya sunmak adına önemli çalışmalara imza atılıyor. Geçtiğimiz yıl sadece Topkapı Sarayı Bab-ı Hümayun ve Arabalar kapısı onarımları, Baba-ı Ali çeşmeleri restorasyonları, Fatih Sultan Mehmet ve Mimar Sinan Türbesi ve Çeliktepe Halk Kütüphanesi ikmal ve inşaatı gibi 15'e yakın büyük proje başarıyla sonuçlandırıldı.

    Kültür ve Turizm alanında 2006 yılında yapılacak çalışmalar hakkında bilgi veren İl Genel Meclisi Başkanı Hüseyin Atilla Şener, "İstanbul'un 2010 Kültür Başkenti seçilmesi, çalışmalarımızın bir meyvesidir. Bu karar bizim çalışma şevkimizi daha da perçinledi. Önümüzdeki günlerde başta Rüstem Paşa Medresesi'nin onarımı olmak üzere bu yapıya ait röleve ve restorasyon işleri ile Kültür ve Turizm Bakanlığı'na ait eski eserler ve müzelerin onarımı, teşhir ve tanzimi gibi çok önem verdiğimiz onlarca projeyi tamamlayacağız" dedi.

    TURİST SAYISI ARTTI

    İl Özel İdaresi Turizm Komisyonu Başkanı Ömür Aybar ise, geçtiğimiz yıl üç uluslar arası fuarda İstanbul'un tanıtımı için stand açtıklarını belirtti. Aybar, "Bu çalışmalar sonucu İstanbul'a gelen turist sayısında yüzde 35 artış oldu. Bu çok dikkate değer bir çalışmadır. 2006 yılında ayrılan yaklaşık 30 Milyon YTL'lik ödenek doğrultusunda elimizdeki 13 büyük projeyi sonuçlandıracağız" şeklinde konuştu.


    Trafik canavarına karşı yürüdüler!

    Vali Güler, Emniyet Müdürü Cerrah, Bozdoğan ve Acar, geçen yıl sadece İstanbul'da 65 bin kazada 277 can alan trafik canavarına karşı "Trafik Hayattır" sloganıyla çocuklarla birlikte yürüdüler.

    İstanbul Valiliği, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İstanbul Emniyet Müdürlüğü işbirliğiyle gerçekleştirilen ve Doğuş Otomotiv'in "Trafik Hayattır" sloganıyla destek verdiği "2006 Trafik ve Karayolları Güvenliği Haftası"nı kutlamak üzere bir dizi etkinlik gerçekleştirildi. Etkinlikler kapsamında İstanbul Valisi Muammer Güler, İstanbul Emniyet Genel Müdürü Celalettin Cerrah, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Rafet Bozdoğan ve Doğuş Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Aclan Acar, Galatasaray Lisesi'nden Taksim Meydanı'na çocuklarla birlikte "Trafikte Güvenlik" için yürüdüler.

    YILIN EN İYİLERİ SEÇİLDİ

    Muammer Güler, trafik konusunda özellikle çocukları bilinçlendirmek için gösterdiği çaba ve katkılardan ötürü Doğuş Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Aclan Acar'a teşekkür plaketi takdim etti.

    Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda devam eden etkinlerde ise "Çocukların Gözünden Trafik" konulu anketin sonuçları paylaşıldı, yılın en iyileri seçilen İETT,itfaiye, ambulans, taksi ve halk otobüsü şoförleri ile yılın en iyi trafik polisi ve en iyi jandarma trafik tim komutanına da ödül ve hediyeleri İstanbul Valisi Muammer Güler tarafından verildi.

    Celalettin Cerrah sadece İstanbul'da 2005'te 186 bin 881 kazanın 277 ölüm, 11 bin 505 yaralanma ile sonuçlandığını ve bu kazaların 231 Milyon YTL'lik maddi hasara yol açtığını, 2006 yılının başından bugüne kadar da 65.485 kazada 77 ölü ve 3481 yaralı olduğunu ve bu kazaların da yaklaşık 105 Milyon YTL'lik maddi hasara yol açtığını belirtti. Cerrah, trafik kazalarının temel nedeni olan insanın eğitilmediği sürece güvenli ve düzenli trafiğin mümkün olmadığını belirtti.


    Büyükşehir bürokratlarına silahlı koruma

    Belediye üst düzey bürokratlarına silahlı özel koruma verilmesi teklifi Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından kabul edildi. Meclis tarafından kabul edilen Hukuk Komisyonu raporunun ardından Büyükşehir Envanterinde bulundurması gereken silah sayısı artırıldı. Düzenleme ile büyükşehir belediye başkanı, 1. başkan vekili ve meclis başkanı, genel sekreter, 5 genel sekreter yardımcısı ve daire başkanlarına koruma talepleri halinde Koruma ve Güvenlik Müdürlüğü'nden koruma verilmesi talebi onayladı.Emniyet, 26 Haziran 2004 tarihinde çıkan 5188 sayılı Özel Güvenlik Yasası gereği Büyükşehir'den elindeki tabanca sayasını 219'dan 71'i, MP-5 otomatik tabanca sayısını 28'den 5'e düşürmesini istemişti. Kabul edilen teklifle Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve bağlı birimlerine tahsis edilen tabancaların 71'den 191'e ve MP-5 otomatik tabancaların 5 adetten 28 adede çıkarılması onaylandı.


    Saadetlilerden Ayasofya için kampanya

    Saadet Partisi İstanbul İl Kadın Kolları Başkanlığı, Ayasofya'nın Fatih Sultan Mehmet'in vakfiyesine uygun hareket edilerek, ibadete açılması için imza kampanyası başlattı. SP İl Merkezi önünde gerçekeleştirilen imza kampanyasına katılan ve çoğunluğu kadınların oluşturdu vatandaşlar, Ayasofya'nın aslına uygun şekilde hizmet vermesi için imza verdiler. SP İl Kadın Kolları Başkanı Nagihan Gül Asiltürk, çağı kapatıp, yeni bir çağ açan Fatih Sultan Mehmet'in vasiyetnamesinde sadece Ayasofya'nın kıyamete kadar cami olarak hizmet vermesini vasiyet etmekle kalmadığını, Vakıflar Kanunu'nun da vakıfların vakfedildikleri maksat için kullanılmasını öngördüğünü söyledi. Asıltürk, vakıfların, maksadının dışında kullanılmasının ecdada saygısızlık anlamına geldiğine dikkat çekti.

  • OKTAY MEHMET


    İstanbul fidan borsası için ilk adım atıldı

    Çevre ve Orman Bakanlığı ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı arasında Çobançeşme Fidanlığı'nın İstanbul Fidan Borsası'na dönüştürülmesini içeren protokolü Büyükşehir Belediye Meclisi dünkü oturumunda onay verdi. Büyükşehir Belediye Meclisi dün Hukuk Komisyonu'nun Çobançeşme Orman Fidanlığı'nın ìİstanbul Fidan Borsasıîna dönüştürülmesiyle ilgili raporunu ele aldı. Raporda, teklife konu alanın protokole uygun olarak özel sektör eliyle Fidan Borsası'na dönüştürülmesi için ihale açılması istendi. Büyükşehir Belediye Meclisi raporu komisyon görüşü doğrultusunda oy birliğiyle kabul etti.


    Ceneviz Kalesi turizme açılacak

    İstanbul Boğazı'nın Karadeniz girişi Beykoz sırtlarındaki Ceneviz Kalesi, Büyükşehir Belediyesi tarafından restore edilerek turizmin hizmetine sunulacak. Mülkiyeti, Maliye Hazinesi ve Milli Savunma Bakanlığı'na ait olan kale yıllardır harap bir şekilde bulunuyordu. Dün Büyükşehir Belediye Meclisi'nde ele alınarak kabul edilen Hukuk Komisyonu raporuyla kalenin orta kale tabir edilen 9 bin 260 metrelik bölümünün devri konusunda Başkan Topbaş'a protokol yapma yetkisi verildi. Belediye bu devir karşılığında Türk Silahlı Kuvvetleri'nin ihtiyaç duyduğu altyapı, bina ve tesisleri yapacak.

  • İSMAİL ZELVİ/ İSTANBUL


    Akabe'nin kültür etkinliği renkli geçti

    Akabe Vakfı tarafından 4- 7 Mayıs günleri arasında düzenlenen kültür ve kermes günleri sona erdi. 4 Mayıs perşembe günü kermes açılışı ile başlayan etkinlik film gösterimleri, ve Avukat Sibel Eraslan'ın 'Hanımlarla Hasb-i Hal' adlı sohbet programıyla devam etti. Günün akşamı, Türk Halk Müziği'nin genç sanatçılarından Gökmen'in "Türkü Gecesi" ile renklendi. Cuma günü Hilal TV programcılarından Palyaço Ahmet ve sevilen Partneri Dogi etkinliklere katılan çocuklara unutulmaz dakikalar yaşattı. Kültür ve kermes günlerinin son gününde ise Mustafa İslamoğlu'nun tefsir dersi yer aldı. Zümrüd- ü Anka Tiyatrosu'nun, sahneye koyduğu 'Hasret-i Fatih' adlı tiyatro gösterisinin ardından etkinlik son buldu.


    Karaca'nın kabrine numuneler konuldu

    Sanatçı Cem Karaca'nın Üsküdar Karacaahmet Seyid Ahmet Mezarlığı'ndaki kabrinden DNA testi için alınan kemik, saç teli ve diş örneği yeniden kabrine konuldu. Cem Karaca'nın mezarından 24 Mart 2006 tarihinde DNA testi için alınan örnekler, Bakırköy 8. Asliye Hukuk Mahkemesi hakimi, hekim ve bir görevli tarafından beyaz bir torba içinde mezarlığa getirildi. Hakimin Cem Karaca'nın eski eşi Feride Balkan ile son eşi İlkim Karaca'yı kabrin başına çağırmasının ardından bu kişilerin huzurunda örnekler yeniden mezara konuldu. Sanatçının eşi İlkim Karaca, gazetecilere yaptığı açıklamada, dava kapsamında kendisinin mezarın açılmasıyla ilgili hiçbir zaman talebi olmadığını söyledi.


    Türkiye-Avusturya ilişkileri sergileniyor

    Avusturya Liseliler Derneği (ALD), 29 Mayıs 2006'da, Viyana'da Avusturya Parlamentosu Başkanı Dr. Andreas Khol'ün ev sahipliğinde, bir sergi açıyor. Sergi, yakın tarihimizdeki Türk - Avusturya ilişkilerini ele alacak. Avusturya Parlamentosu'nun geçen yıl restore edilen Palais Epstein salonlarında iki hafta süreyle ziyaretçilere açık kalacak olan sergi, 19. yüzyılda Osmanlı Devleti ile Avusturya -Macaristan İmparatorluğu arasında başlayan dostluk ve işbirliğini gün ışığına çıkartıyor. Türk ve Avusturya Dışişleri Bakanları tarafından açılışı yapılacak olan sergi, Viyana'dan sonra Linz ve Istanbul'da tekrarlanacak.


    İstanbul 'sağlıklı şehir' olacak

    Şehirde yaşayan insanların fiziki, psikolojik ve çevresel refahlarını geliştirmeyi amaçlayan uzun dönemli bir kalkınma projesi olan Sağlıklı Şehirler Projesi'ne İstanbul'un da katılması için Büyükşehir Belediye Meclisi'nden onay çıktı. Büyükşehir Belediyesi Hukuk Komisyonu ve Sağlık Komisyonu'nun ortak olarak hazırladığı ve meclis tarafından kabul edilen raporda, "İstanbul Büyükşehir Belediyesinin Ulusal Sağlıklı Kentler Birliği'ne üye olması uygun görülmüştür" denildi. Sağlıklı Şehir, çevresini geliştirebilen ve kaynaklarını genişletebilen, sadece belirli bir sağlık düzeyine ulaşmış şehir değil, sağlık bilincine sahip ve onu geliştirmek için çaba harcayan kent olarak ifade ediliyor. Dünya Sağlık Örgütü'nün 'Sağlıklı Şehirler Projesi'nde yer alan şehirler halk sağlığı konularında bilincin artması ve ilgili uluslar arası hareketlerin bir parçası olarak kabul ediliyor.

  • İSTİHBARAT SERVİSİ

    Geri dön   Yazdır   Yukarı


  • Yöneten:
    SEDAT BAKICI

    ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
    Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
    Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi