T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
D Ü N Y A 14 MAYIS 2006 PAZAR
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Yurt Haberler
  Bugünkü Yeni Şafak
 
 
 
  657'liler Ailesi
  Ankara'da Şafak
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Terörzedelerin zararı karşılanıyor

Diyarbakır'da, "Terör ve Terörle Mücadeleden Doğan Zararların Karşılanması Hakkındaki Kanunu"dan yararlanmak için yapılan başvuruların incelemesi sürüyor. Kanundan yararlanmak üzere toplam 37 bin 46 başvuru yapılırken, Vali yardımcıları Erol Özer, Hıdır Kahveci ve Cumali Atilla başkanlığında oluşturulan komisyonlar şu ana kadar 4 bin 82 dosya üzerindeki incelemesini tamamladıklarını, bu dosyalardan 2 bin 969'u kabul edilirken, bin 76 dosya için red kararı verildi. 36 dosyada ise komisyon ile başvuru yapanlar arasında uzlaşma sağlanamadığını bildirdi. Başvurusu kabul edilen 2 bin 969 dosya için toplam 47 milyon 31 bin 525 YTL ödenmesi kararlaştırıldı. Bu miktarın 18 milyon 601 bin 972 YTL'si zarar gördüğü belirlenen kişilere ödenirken, kalan 28 milyon 429 bin 553 YTL için Diyarbakır Valiliği İçişleri Bakanlığı'ndan ödenek talep etti.


Polis lokalinde şüpheli paket

Manisa Emniyet Müdürlüğü'ne ait polis lokali önünde bulunan şüpheli paketler 2.5 saat sonra patlatılabildi. Manisa'daki tek bomba imha uzmanı izinde olduğu için İzmir'den ekip çağırıldı. Manisa Emniyet Müdürlüğü'ne yaklaşık 100 metre mesafede, dün saat 10.30'da şüpheli iki paket bulundu. Paketlerin etrafında geniş güvenlik tedbirleri alındıktan sonra bomba imha uzmanları beklendi. Manisa Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı uzman izinli olduğu için 45 kilometre mesafedeki İzmir Emniyet Müdürlüğü'nden bomba imha uzmanları istendi. Saat 13.30'da patlatılan şüpheli paketler boş çıktı. Manisa Emniyet Müdürlüğü önüne 2.5 yıl önce de bırakılan şüpheli pakette ise tahrip gücü yüksek bomba çıkmıştı. İzmir'den çağrılan bomba imha uzmanları beklenirken, olay yerine gelen Ahmet Şen (13) isimli bir genç, saat 09.30 sıralarında oradan geçerken kaldırımın üzerindeki iki paketten birini Kur'ân-ı Kerîm zannederek yerden alıp duvarın üzerine koyduğunu söyledi. Şen, polis tarafından sorgulanmak üzere Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

  • MANİSA (CİHAN)


    Alman istihbaratı gazetecileri izliyor

    Alman dış istihbarat servisi BND'nin adı bir skandala daha karıştı. Alman gazetesi Süddeutsche Zeitung özel bir rapora dayanarak verdiği haberde, BND'nin servisin adının karıştığı geçmişteki ve mevcut skandallarla ilgili bilgi toplamaya çalışan çok sayıda gazeteciyi izlediği belirtildi. Raporu hazırlayan meclis müfettişi, 90'lı yıllardan 2005 sonbaharına kadarki dönemde dış istihbarat ajanlarının bu gazetecilerin özel konutlarını aradığını, özel yaşamları ve iş hayatlarını gözlemlediğini belirtiyor. Rapora göre, BND ayrıca meslektaşlarını ispiyonlaması için bazı gazetecilere de ücret ödedi.

  • BERLİN / DW


    Hollanda camileri 3 gün halka açıldı

    Hollanda'da Diyanet Vakfı'na bağlı Türk camilerinde, Türk inanç, gelenek ve göreneklerini yerleşik topluma daha iyi tanıtabilmek amacıyla ''halka açık gün'' düzenleniyor. Dün başlayan ve 3 gün sürecek etkinlik çerçevesinde ülke genelindeki bütün camiler, isteyen herkes tarafından gezilebilecek ve ziyaretçilere, camiler ve Türklerin ibadeti hakkında bilgi verilecek. Lahey Büyükelçiliği Din Hizmetleri Müşaviri Yusuf Kalkan, Türk toplumunun, 40 yılı aşan varlığıyla ülke ekonomisine yaptığı katkı yanında dini yaşamı ve sahip olduğu kültürel değerleriyle de bu toplumun vazgeçilmez unsuru haline geldiğini söyledi.

  • AMSTERRDAM


    Merapi yanardağı tedirgin ediyor

    Endonezya'da Merapi yanardağında son günlerde görülen hareketlenmeler nedeniyle kırmızı alarm verildi. Yerel yetkili Bambang Dwiyanto, Cava eyaletinde bulunan 3000 metre yüksekliğindeki dağdan birkaç haftadır gürlemeyi andıran sesler geldiğini, siyah kül bulutları ve lav çıktığını belirterek, uyarı nedeniyle dağın eteklerindeki binlerce sakinin acil olarak bölgeyi terk edeceğini söyledi. Hükümet yetkilisi İmam Purwadi ise yüzlerce kişinin evlerini terletmeye başladığını, bölgeden 7000 kişinin tahliye edileceğini kaydetti. Endonezya'daki aktif 129 yanardağdan biri olan Merapi son olarak 1994 yılında patlamış, 60 kişi ölmüştü.

  • CAKARTA

    Geri dön   Yazdır   Yukarı


  • ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
    Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
    Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi