T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
G Ü N D E M 24 NİSAN 2006 PAZARTESİ
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Son Dakika
 
 
  657'liler Ailesi
  Ankara'da Şafak
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Okur Sözcüsü
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Kim fişledi kim sızdırdı

Üç milletvekilinin 2003 yılında namaz kılarken gizli kamerayla görüntülenmesi ve üç yıl aradan sonra bu görüntülerin 'tarikat bağlantısı' yorumuyla basında yer alması 'vekilleri kim fişliyor' tartışmasına yol açtı

Bilal
Çetin
Milli egemenliğin 86. yıldönümünde, milletin vekillerinin fişlendiği bir Türkiye tablosuyla karşı karşıya kaldık. AK Partili Ali Yüksel Kavuştu ve Kenan Altun ile ANAP'lı Mehmet Erdemir'in, Diyanet'e bağlı bir mescitte namaz kılarken gizli kamerayla görüntülenmesi ve bu görüntülerin bir gazetede 'tarikat bağlantısı' yorumuyla yayınlanması, Türkiye'de hâlâ milletin gizli bir takip altında olduğunu ortaya çıkardı. AK Partili Kavuştu, "Fişlemeyi MİT veya JİT mi yaptı? Kim yaptıysa ortaya çıkmalıdır" dedi.

GİZLİ KAMERAYLA TAKİP

AK Parti Çorum Milletvekili Ali Yüksel Kavuştu ile Ardahan Milletvekili Kenan Altun, 2003 yılında bir kandil akşamı, Ankara'nın Beştepe semtinde bir mescide gitti. Mescitte namaz kılan Kavuştu ve Altun, bu sırada kimliği bilinmeyen kişilerce gizli kamerayla görüntülendi. Mescitte bulunan Bediüzzaman Said-i Nursi'nin talebelerinden Mustafa Sungur ile de sohbet eden Kavuştu ve Altun, bu sırada olup bitenden habersizdi. Aynı gün AK Parti'den istifa ederek ANAP'a geçen Yozgat Milletvekili Mehmet Erdemir de bu görüntülerde yer aldı. Milletvekilleri izlendiklerini, 3 yıl öncesine ait görüntülerinin Hürriyet gazetesinde yayınlanmasıyla öğrendi. Gazete, "ele geçirdiği" fotoğrafları, Mustafa Sungur'un Bediüzzaman'ın öğrencisi olması dolayısıyla 'tarikat bağlantısı' yorumuyla verdi.

YA MİT YA DA JİT YAPMIŞTIR

Olaya sert tepki gösteren AK Parti Çorum Milletvekili Ali Yüksel Kavuştu, "Bu fişlemeyi kimin yaptığını merak ediyorum. Fişlemeyi ya MİT ya da JİT yapmıştır. Kim yaptıysa mertçe ortaya çıkıp 'ben yaptım; şu amaçla takip ediyordum' demelidir. Devletin ilgili kurumlarının bunun gereğini yapacağını ve milletvekillerini fişleyenlerin ortaya çıkarılacağını ümit ediyorum. Türkiye'de namaz kılmanın suç olduğunu iddia eden birisi varsa ortaya çıksın? Biz bu mescide namaz kılmak için gittik. Kimse beni namaz kıldığım için kınayamaz ve fişleyemez. Milletvekilerinin ibadetlerinin takip edilmesi vahim bir durumdur. Vekile bunu yapanlar vatandaşlara akla gelmedik iftiralar atabilir" diye konuştu.

NEDEN ŞİMDİ YAYINLANDI

Görüntülerin 2003'te çekilmesine rağmen bugün piyasaya sürüldüğüne dikkat çeken Kavuştu, "Bu görüntülerin neden şimdi yayınlandığını merak ediyorum" şeklinde konuştu. Ardahan Milletvekili Kenan Altun ise milletvekili olarak ibadet etme hürriyetlerinin bulunduğunu belirtirken, "Fişlemenin kimin tarafından yapıldığını ben de merak ediyorum. Benimle ilgili başka fişlemeler var mı? Türkiye AB yolunda ilerlerken bu tür şeyler eskide kaldı. Eski yöntemlerle hiçbir yere varılamaz" dedi.

SAUNA ÇETESİ DE FİŞLEMİŞTİ

Sauna Operasyonu sırasında çeteciler tarafından da Ankara milletvekillerinin fişlendiği ortaya çıkmıştı. Sauna çetesinde yer alanların, bazı Ankara milletvekilleriyle ilgili bilgiler toplandığı tespit edilmişti.

NAMAZ KILAN BİRİ NEDEN İZLENİR Kİ!

AK Parti Grup Başkanvekili Faruk Çelik de milletvekillerinin fişlenmesine tepki göstererek, "Bu konunun Türkiye'nin gündeminden çıkmasını istiyoruz. Artık kimin kiminle görüştüğü, kimin kiminle birlikte olduğu kimseyi ilgilendirmemeli. Herkes ibadetini yapmakta özgürdür. AB uyum yasaları kapsamında Hrıstiyanların ve Yahudilerin ibadethane açmalarına imkan sağladık. Durum böyleyken camideki vekilin izlenmesini yadırgıyorum" dedi.

Savcılar hemen harekete geçsin

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, kişilerin gizli görüntülenmesi ve takip edilmesinin suç olduğunu vurgulayarak, "Arkadaşlarımız gerekli hukuki yollara müracaat edeceklerdir. Kişilerin gizli olarak görüntülünmesi ve dinlenmesi yasaktır. Fişleme ile ilgili bilgilerin gazeteye verilmesi de oldukça manidardır. Bu suçu işleyenlerin gerekli cezayı görmesi gerekir. Savcıların harekete geçmesi, gazetenin de suçluların ortaya çıkartılmasına yardımcı olması gerekir. Bireyin hak ve özgürlüklerine kimse müdahele edemez" diye konuştu.

Milletvekillerini istihbarat fişledi

AK Parti Ankara Milletvekili Ersönmez Yarbay, milletvekilleri hakkındaki fişlemenin istihbarat kurumları tarafından yapıldığını vurgulayarak, "Devletin halkı aleyhine delil toplaması düşünülemez. İstihbarat kurumları bu fişlemeyi yapıyor. Ancak istihbarat örgütleri arasında hesaplaşma var. Birisinin elde ettiği istihbaratı diğeri deşifre edebiliyor. Türkiye çapında istihbarat toplamanın tek kurum altında toplanması gerekir" dedi.

'Jitem seni izliyor' dediler

AK Parti'den isminin açıklanmasını istemeyen bir milletvekili ise "kendisinin de fişlendiği" yolunda ihbarlar aldığını söyledi. Milletvekili, "bir ilçe kongresinde yaptığı konuşmanın JİTEM'in istihbarat raporunda yer aldığı" yolunda kendisine haberler ulaştığını belirterek, "Ben henüz bu istihbarat raporunu görmedim. Ancak fişlendiğim konusunda dolaylı bilgiler edindim. İstihbarat raporunu temin edince kamuoyuna açıklayacağım" şeklinde konuştu.

Geri dön   Yazdır   Yukarı


ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi