T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
Y A Z A R L A R 28 NİSAN 2006 CUMA
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Son Dakika
 
 
 
  657'liler Ailesi
  Ankara'da Şafak
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Haldun DOMAÇ

Trabzon'a gol Fener'e zaman

Kritik maçta lider ilk 30 dakikayı gol yemeden kapatırsa, galibiyete daha yakın olur. Ev sahibi ise başlarda bulacağı şok golle rakibini devirebilir.

Trabzon'da iki takım içinde büyük önem taşıyan dev bir maç oynanacak. Ev sahibi kazandığı takdirde, UEFA yolunu büyük ölçüde açmış olacak. Fenerbahçe, maçı kazandığında şampiyonluk şansını yüzde 70-80'lere çıkaracak.

Maçta kaybedilecek puanları telafi etmede avantaj Trabzonspor'da. Bunun anlamı, ev sahibi ekibin daha rahat olması demek. Ancak her şeye karşın Trabzonspor'un evinde oynadığı zorlu maçı kazanmak adına maça iştahlı başlayacağını düşünmek hatalı olmaz. Halilhodziç'in görev vermesi beklenen hücum yönü yüksek Szymkowiak, Gökdeniz, Yattara ve Fatih Tekke ilk dakikadan itibaren, etkili ataklar yapıp, Fenerbahçe'ye erken gol şoku yaşatmaya çalışacaktır. Nitekim geçen hafta Galatasaray da aynı düşünceyle oynamış ancak girdiği iki pozisyonda golü bulamayınca Fenerbahçe oyunu dengeleyip, 20 dakikada maçı koparmıştı.

Fenerbahçe'nin oyun düşüncesinde Galatasaray maçına göre bir farklılık olmayacağı kesin. Üstelik Daum, Nobre'nin sakatlanması nedeniyle Galatasaray maçında oyuna girdiği andan itibaren ağırlığını koyan Anelka'yı nasıl kullanacağı kaygısından kurtuldu. Daum, Nobre'nin yerine Anelka'yı koyacak, Alex'i de biraz arkasına yerleştirip, hızlı hücumla gol bulmaya çalışacak. Fenerbahçe gol yemeden ilk 30 dakikayı atlatırsa düşüncesinde başarılı olur. Aksi halde Anelka, ceza alanında karambol oyuncusu olmadığı için Fenerbahçe'nin işi zorlaşır. İki takıma bakıldığında orta alan üstünlüğü Fenerbahçe'de görünüyor. Her ne kadar Appiah'ın sağda oynatılması doğru karar olmasa da Selçuk'un Galatasaray maçının ikinci yarısında ki futbolu, Ganalı futbolcuyu yine sağ kanada taşıyacak. Buna karşın Appiah, Selçuk, Aureilo ve Tuncay dörtlüsünün, Gökdeniz, Hüseyin, Adem veya Hasan, Yattara, Szymkowiak beşlisine göre daha iyi pas ve savunma yapacağını vurgulayabiliriz. Oyunculardan biri Alex'e markajla görevlendirilirse, Aureilo ve Appiah'ın işi kolaylaşacaktır. Fenerbahçe'de Appiah veTuncay'ın, Gökdeniz ve Yattara'nın bindirmelerinde savunmaya vereceği destek, maçın gidişatını etkileyecektir.

Trabzonsporlu Fatih Tekke, Önder ve Servet arasında havadan ve yerden fırsat bulması sürpriz olmaz. Ayrıca bu ikilinin Yattara, Szymkowiak ve Gökdeniz'in çabukluğu karşısında kademesiz yakalanması Trabzonspor'un işini kolaylaştırır.

Sonuç olarak, öne geçen Trabzonspor olursa Fenerbahçe'nin şansı azalır. Ancak dakikalar ilerledikçe ibre Fenerbahçe'ye döner.


Geri dön   Yazdır   Yukarı


ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi