T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
G Ü N D E M 23 TEMMUZ 2006 PAZAR
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Yurt Haberler
  Bugünkü Yeni Şafak
 
 
 
  657'liler Ailesi
  Ankara'da Şafak
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Okur Sözcüsü
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv
İnsan hakları evrensel bir tanıma kavuşmalı

Mazlum - Der Genel Başkanı Ayhan Bilgen, İstanbul Şube Başkanı Mustafa Ercan, yazarlar ve gazetecilerle biraraya gelerek, gündemdeki 'İnsan haklarını ve Mazlum- Der'i insan haklarına bakışı'na yönelik eleştirileri değerlenderdi. Sarachane'deki Şehzade Mehmet Sofrası'nda yapılan toplantıya, gazetemiz yazarı Ahmet Kekeç, Yusuf Kaplan'ın yanı sıra, Burhan Kavuncu ve Yıldız Ramazanoğlu ile çok sayıda gazeteci katıldı. Bilgen, insan haklarının evrensel bir tanıma kavuşmadığını ve bu yüzden insan hakları ihlallerinin farklı gruplar tarafından farklı algılandığını belirtti. İnsan hakları alanının tartışılması gerektiğini belirten Bilgen, bütün kesimlerin uzlaştığı bir insan hakkı tanımının olmamasından şikayetçi oldu.

  • İSTİHBARAT SERVİSİ / İSTANBUL


    Akif Gülle ameliyat edildi

    Amasya'da geçirdiği trafik kazası sonucu yaralanarak Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavi altına alınan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Akif Gülle'nin ameliyat edildiği bildirildi. Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nden dün yapılan açıklamada, uzman heyetin yaptığı değerlendirme sonunda, Gülle'nin kemik kırıklarının opere edilebileceği aşamaya gelindiğine karar verildiği bildirildi. Açıklamada şöyle denildi: "Bugün saat 11.00'de başlayan bir operasyon ile hastanemiz başhekimi Prof. Dr. Nihat Tosun'un başkanlığındaki bir ekip tarafından hastamızda mevcut bulunan sol humerus, sağ el bileği, sağ tibia ve sol femur kırıkları implantla tespit edilmiş, sağ el bileğine kapalı redüksiyon ve alçı yapılmıştır. Yaklaşık 5 saat süren tüm operasyon süresince herhangi bir komplikasyon gözlenmemiştir. Diğer bulgular ameliyat öncesi stabilliğinde seyretmektedir."

  • ANKARA (A.A)


    Keneye bir kurban daha

    Kırım Kongo Kanamalı Ateşi Hastalığı şüphesiyle Sivas'ta tedavi gören bir kişinin yaşamını yitirdiği bildirildi. Tokat'ın Pazar ilçesine bağlı Üzümören beldesinde tarım ve hayvancılıkla uğraşan 58 yaşındaki Dursun Tüter yaklaşık 1 ay önce kene nedeniyle ilçe Devlet Hastanesine başvuran Tüter'in vücudundaki kenenin çıkarıldığı öğrenildi. Ancak 15 gün sonra hastalık belirtileri gösteren Tüter'in Tokat Devlet Hastanesine başvurduğu, yapılan ilk tahlillerin sonuçları şüpheli bulununca da Sivas Cumhuriyet Üniversite Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesine sevk edildiği kaydedildi. Burada bir süre tedavi Tüter'in yaşamını yitirdiği bildirildi. Tüter'in cenazesi toprağa verilmek üzere Üzümören beldesine getirildi. Belde Belediye Başkanı Ömer Derin, beldelerinde kenelere karşı ilaçlama çalışması yapılmadığını öne sürerek, küçük yaştaki bir çocuğun da Sivas'ta bu hastalık ön teşhisiyle halen tedavi gördüğünü belirtti.

  • TOKAT


    'Sarıkız'da 6 tutuklama

    Balıkesir ve Edremit İlçe Emniyet müdürlüklerinin ortaklaşa düzenledikleri operasyon kapsamında gözaltına alınarak adliyeye sevk edilen 21 zanlıdan 6'sı tutuklandı. "Sarıkız" adıyla düzenlenen operasyon çerçevesinde 16 Temmuzda gözaltına alınan, "silahlı suç örgütünün lideri olduğu" iddia edilen Ömer Çigal (29) ile Emre Bakır Güleli (31), Öner Çigal (26), Volkan Ertaş (28), Ahmet Gümüş (34) ve Menderes Takol (27), sorgulamalarının ardından çıkarıldıkları nöbetçi mahkemece tutuklandı. Mahkeme, 15 zanlıyı tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakırken, cezaevinde bulunan 4 zanlının da tutuksuz yargılanmasını kararlaştırdı.

  • EDREMİT


    Türkler Alman polisinden şikayetçi

    Alman polisinin, ülkede yaşayan Türkler arasında kötü bir imajı olduğu bildirildi. Alman Der Spiegel dergisinin haberine göre, her iki Türkten biri, Alman polisinin Türkleri potansiyel suçlu olarak gördüğünü düşünüyor. Türkiye Araştırmalar Merkezi (TAM) Vakfının araştırmasına dayanılarak verilen habere göre, Türklerin üçte birinin polisle ilgili olumsuz düşüncesi, polisle herhangi bir nedenden dolayı temasta bulunduktan sonra daha da kötüleşiyor. Türklerin yarısı ise polis hakkında olumsuz düşünceler taşımıyor. Polise güvensizliğin 30 yaşın altındaki Türklerde daha fazla olduğu, emeklilerin ise polise daha fazla güvendiği belirtildi.

  • BERLİN


    'Beckham Rıdvan' gözyaşlarıyla uğurlandı

    İstanbulspor'un altyapısında futbol oynayan 'Beckham Rıdvan' lakaplı Rıdvan Beder için Mimar Sinan Kuba Camiinde düzenlenen cenaze törenine, annesi Güzin ve babası Hasan Beder, eski futbolcular Rıdvan Dilmen ve Rıza Çalımbay, İstanbulspor kulübünün eski başkanı Orhan Seyfi Güner, yakınları ve arkadaşları katıldı. Cenaze töreni sırasında Beder'in tabutuna serilen Fenerbahçe ve İstanbulspor bayrakları ile formaları dikkat çekerken, anne Beder'in baygınlık geçirdiği, baba Hasan Beder'in ise oğlunun tabutuna sarılarak ağladığı görüldü. Beder'in cenazesi, cenaze namazının ardından Büyükçekmece Tepe Mezarlığında toprağa verildi.


    2 terörist öldürüldü

    Şırnak'ta güvenlik güçleriyle teröristler arasında çıkan çatışmada, 2 terörist ölü ele geçirildi, 1 terörist de terör örgütünden kaçarak teslim oldu. Şırnak Valiliği'nin yazılı açıklamasında "Son bir hafta içinde, 5 terör örgütü mensubu ölü, 9 terör örgütü mensubu sağ olmak üzere 14 terör örgütü mensubu etkisiz hale getirilmiştir" denildi. Öte yandan, Hakkari merkeze bağlı Kaymaklı Köyü yaylasında önceki gün, akşam saatlerinde köyün büyükbaş hayvanlarına çobanlık yapan Süleyman Yiğit, bastığı mayının patlaması sonucu olay yerinde hayatını kaybetti.


    Yaralı asker şehit oldu

    Van'ın Gürpınar ilçesinde PKK'ya yönelik yapılan operasyonda yaralanan 4 askerden uzman çavuş Süleyman Danacı şehit oldu. Danacı'nın (28) Osmaniye'de yaşayan ailesi yasa boğuldu. Çalya Yaylası bölgesinde, PKK üyelerine yönelik düzenlediği operasyonda ağır yaralanan ve tedavi gördüğü Yüzüncüyıl Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesinde şehit olan uzman çavuş Süleyman Danacı'nın cenazesini bekleyen ailesi ve yakınları, terör örgütüne lanetler yağdırdı. Uzman çavuşun amcası Ali Danacı, ölüm haberini şehidin annesine henüz söyleyemediklerini, yaralı olduğunu bildiğini söyledi. Van-Başkale karayolunda yol kesen terör örgütü PKK üyelerine yönelik jandarmanın Gürpınar İlçesi Çalya Yaylası bölgesinde düzenlediği operasyonda, 4 terörist öldürülmüştü.

  • VAN, ŞIRNAK, HAKKARİ


    Şehit er Ezine'de toprağa verildi

    Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde, terhis olan askerleri taşıyan helikoptere açılan ateş sonucu şehit olan jandarma er Hüseyin Ay, doğum yeri Çanakkale'nin Ezine ilçesinde toprağa verildi. Şehit er Hüseyin Ay'ın Türk bayrağına sarılı cenazesi, Ulu Cami'ye getirildi. Ulu Cami'de kılınan öğle namazının ardından düzenlenen törende şehit erin babası Recep, annesi Fatma, kardeşleri Sibel ve Sinan ile törene katılan vatandaşlar, gözyaşlarını tutamadılar. Törene katılanlar yaklaşık 1 kilometre uzunluğundaki konvoyda Türk bayrağı açarak, terör örgütü aleyhine sık sık slogan attılar.

  • ÇANAKKALE (A.A)


    Tutuklu polisten 'komplo' iddiası

    Yalova'da, şebeke operasyonunda tutuklanan Pasaport Şube Müdürü Haydar Gümüşkaya, komploya kurban gittiğini ileri sürerek, "Bana Emniyet Müdürü Ahmet Kaplan ile yardımcısı Osman Özcan komplo yaptı" dedi. Yabancı uyruklu bayanlara menfaat karşılığı oturma izni ayarlayan bir şebekeye düzenlenen operasyonda, 15 kişi gözaltına alınmıştı. Mahkeme öncesi, gazetecilerin, ses kaydı yapmamaları şartı ile soru sormalarına izin veren Gümüşkaya, söz konusu yetkililerin komplo yaptığını ve bu tip suçlar işleyecek bir insan olmadığını söyledi.

  • YALOVA


    Beyaz evlerde üst düzey ifade

    Beyaz Evler operasyonu kapsamında Bodrum Belediyesi Başkan Yardımcısı ve bir belediye meclis üyesi Bodrum Adliyesinde ifade verdi. Bodrum'da düzenlenen "Beyaz Evler" operasyonu kapsamında Bodrum Adliyesine gelen Bodrum Belediyesi Başkan Yardımcısı Mehmet Kocair ve belediye meclis üyesi İbrahim Akbaş Bodrum Cumhuriyet Başsavcısı Berkant Karakaya'ya ifade verdi. Adliye çıkışında gazetecilerin sorularını cevapsız bırakan M.K, "Savcılık bilgimize başvurdu" diye konuştu.

  • BODRUM


    Eski vekil Aksu yaşamını yitirdi

    Afyonkarahisar'ın Emirdağ ilçesinde, MHP İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen, sanatçı Mustafa Yıldızdoğan'ın konserine katılan eski Erzincan Milletvekili Mihrali Aksu, geçirdiği kalp krizi sonucu öldü. Emirdağ MHP İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen "Dostluk Gecesi" konserine davetli olarak katılan Aksu, sanatçı Mustafa Yıldızdoğan'ın verdiği konseri dinlerken rahatsızlandı. Arkadaşları tarafından Emirdağ Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Aksu'nun, kalp krizi sonucu öldüğü bildirildi. Aksu'nun cenazesi, memleketi Erzincan'a gönderilecek.

  • AFYONKARAHİSAR


    Özok: Avukatların alacağı daha fazla

    Türkiye Barolar Birliği Başkanı Özdemir Özok, CMK kapsamında görevlendirilen avukatlara ilişkin biriken ödenek miktarının 40 milyon YTL civarında olduğunu açıkladığını, ancak borcun bundan daha yüksek olduğunu söyledi. Ankara Dedeman Otelinde gerçekleştirilen baro başkanları toplantısında konuşan Özok, CMK kapsamında avukatı olmayanlar için baroların avukat görevlendirilmesi uygulaması ile ilgili yaşanan sorunlara değinerek, talepte yaşanan artışa karşın ödenek oranlarında değişiklik yapılmadığını ifade etti.

  • ANKARA


    BOTAŞ'ın gaz borusunda arıza

    BOTAŞ, Balkanlar üzerinden Türkiye'ye gaz arzı sağlayan transit boru hattının Ukrayna topraklarında kalan bölümünde dün sabah saatlerinde meydana gelen beklenmedik arıza nedeniyle, Türkiye'ye gelen gaz miktarının önemli ölçüde azaldığını bildirdi. BOTAŞ'tan dün yapılan yazılı açıklamada, arızadan Türkiye'nin yanı sıra boru hattının geçtiği güzergah üzerindeki tüm Balkan ülkelerinin etkilendiği, satıcı Gazexport şirketi tarafından arızanın 48 saat içinde giderilmesinin beklendiğinin bildirildiği ifade edildi.

  • HABER MERKEZİ / ANKARA

    Geri dön   Yazdır   Yukarı


  • ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
    Televizyon | Sağlık | Bilişim | Dizi | Künye | Arşiv | Bize Yazın
    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
    Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi