T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
S P O R 23 TEMMUZ 2006 PAZAR
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Yurt Haberler
  Bugünkü Yeni Şafak
 
 
 
  657'liler Ailesi
  Ankara'da Şafak
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  İnsan Kaynakları
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv
  Favorilere Ekle
  Giriş sayfası yap

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Düğmeye basıldı

Türkiye Ligi'ndeki şike söylentileri ve iddiaları ayyuka çıkarken, nihayet başsavcı Selami Hatipoğlu duruma el koydu. Belgelerin inceleneceğini söyleyen Hatipoğlu, "Sunulacak dosyalara göre düşürme işlemleri federasyonca gerçekleştirilir" dedi.

Denizli Cumhuriyet Başsavcısı Selami Hatipoğlu, Denizlispor ile ilgili iddiaları araştırmak üzere inceleme başlattıklarını söyledi. Hatipoğlu, Özcan Kore isimli kişinin iddilarıyla ilgili basında yer alan haberler üzerine, cumhuriyet savcılarıyla toplantı yaptıklarını belirterek, '''Şike var mı, tehdit var mı, senet düzenlenmiş mi bunlar incelenecek. İşlem yapılma konusuna sonra karar verilir'' dedi.

FEDERASYONDAN AÇIKLAMA

Hatipoğlu şöyle devam etti: " Şike bulgusuna rastlanırsa sonuç federasyona bildirilecek. Küme düşürme, müsabakalardan men gibi cezaları federasyon belirler." Öte yandan Futbol Federasyonu yaptığı yazılı açıklamayla şike ve teşvik primi konusunda yasa taslağı hazırlıklarına başlandığını ve aynı zamanda bir inceleme komisyonunun kurulacağını bildirdi.

"TOP" artık onda

Denizli Başsavcısı Selamı Hatipoğlu, gerekli evrakları inceleyeceğini ve tüm dosyaları sonrasında federasyona sunacağını söyledi. Hatipoğlu, futbolumuzu temizleme uğraşı içinde.

Ve Senkerik'in ipi çekildi

Malatyaspor Kulübü Yönetim Kurulu, Türkiye Ligi'nde geçen sezon Gaziantepspor-Malatyaspor maçında şike yaptığı öne sürülen Çek futbolculardan Zdenik Senkerik'i süresiz kadro dışı bırakırken, Macar futbolcu Toth Balazs'a ceza vermedi. Başkan Haşim Karadağ, "Yaptığımız araştırmalar sonucu Senkerik'i kadro dışı bıraktık" şeklinde konuştu.

AKP ve CHP vekilleri Malatya için seferber

ALİ OSMAN BAŞKURT
Ciğerimizden vurulduk
Bu şike virüsü, gerçekten Malatyalılar'ı ciğerinden vurdu. Malatyalı milletvekilleri, siyasetçiler olarak hepimiz bu konunun yakın takipçisi olacağız. Malatya bu konuda yalnız değil.

MUHARREM KILIÇ
TBMM'ye taşıyacağız
Malatyalılar, hakkını kimseye yedirmez. Bunu, Malatya Milletvekilleri bir yumruk olarak TBMM gündemine taşıyacağız. Soru ve araştırma önergeleri vereceğiz.

MÜNİR ERKAL
Futbol sahada oynanır
Malatyaspor'un hakları mutlaka korunacak. Futbol sahada oynanmalı, dışarıda oynanmamalı. Dışarda oynamak isteyenlere müdahale edeceğiz. Gönül gönüle mücadele yapacağız.

MEVLÜT ASLANOĞLU
Uyarı yazısı gönderdim
12 hafta önce ilgili mercilere "Ligde sorunlar var, bunlara seyirci kalıyorsunuz" diye yazı yazdım. Bana, "Asla öyle birşey olmayacak" diye cevap vermişlerdi. Çok yazık.

MEHMET ALİ ŞAHİN
Gazete haberlerini ihbar kabul ediyorum
Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Türk futboluyla ilgili ortada ciddi olarak değerlendirilecek bazı iddiaların olduğunu söyledi. Şahin, "Gazetelerde çıkan haberleri ihbar kabul ederek, konuyu federasyona, gerekirse başbakanlık teftiş kuruluna göndererek işlemlerin yapılmasını isteyeceğim. Şike varsa bile bunu tespit etme yolunda sorunlar yaşıyoruz" diye konuştu.

Malatya gürlüyor, Denizlispor tepkili

Futboldaki şike iddiları sonrasında Malatyaspor ve Denizlispor'da gerginlik artıyor. Malatyaspor Kulübü eski Başkanı Hikmet Tanrıverdi, "Denizlispor kulübü başkanının açıklamalarına kargalar bile güler" derken, "İtalya'da olduğu gibi bir, iki takım düşürülsün" diye görüş bildirdi. Buna karşın Denizlispor Başkanı Ali İpek de, "Bana ve Denizlispor'a komplo kuruldu. Biz iddialarla ilgili suç duyusuru yapacağız, bu kişilerle mahkmede görüşeceğiz" dedi.

Geri dön   Yazdır   Yukarı


ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi