|

5 dakikada hem şık hem de bakımlı olmak bu kadar kolay...

Bütün çalışan kadınların derdidir bakımlı olmak. Zamansızlık yüzünden gösterilmeyen özen gün içerisinde kendimizi kötü hissetmenize neden olur. Oysa sadece programlı olarak tüm bu sıkıntılardan kurtulabiliriz. Nasıl mı?

Mehmet Ustaoğlu
00:00 - 7/04/2012 Saturday
Güncelleme: 22:48 - 6/04/2012 Friday
Yeni Şafak
5 dakikada hem şık hem de bakımlı olmak bu kadar k
5 dakikada hem şık hem de bakımlı olmak bu kadar k

Öncelikle cilt bakımınızı yapın. Ardından saç bakımınızı ihmal etmeyin. Kendinizi daha da iyi hissetmek istiyorsanız fresh kokulu parfümünüzden sıkmayı ihmal etmeyin. Akşamdan saçlarınıza doğal bir görünüm elde etmek için aralarda birkaç tutam saçınıza maşa uygulayabilirsiniz. Sabah katlığınızda son derece doğal ama bakımlı görünen saçlarınız olacaktır. Gelelim kıyafete… Yatmadan önce bir sonraki günün programını hatırlayın. Eğer önemli bir toplantınız var ise ona uygun kıyafetler seçmeye özen gösterin. Zihninizden tüm gardırobunuzu geçirin. Hangi renk pantolonlarınız var, ona uygun gömlekler olabilir ya da en sevdiğiniz elbiseyi hangi ayakkabılarla giyebilirsiniz gibi. Pantolonda kahve tonları ve renkli pastel tonları seçebilirsiniz. Ama siyah bir elbisenin her zaman kurtarıcı olduğunu sakın unutmayın. Bütün gün ayakta olduğunuz için şık görünümlü platform ve leofar model topuklu ayakkabı giyebilirsiniz. Özellikle bu sezonun favori rengi mint yeşili jile elbiseler tercih edebilirsiniz. Akşamdan zihninizde karar verdiğiniz kıyafet kombinasyonlarını sabah sadece 5 dakika içerisinde giyebilirsiniz. Yanınıza hem büyük hem de spor görünümlü çantanızı almayı unutmayın. Çanta seçiminde canlı renkleri kullanabilirsiniz sarı ve yine mint yeşili renkler. Geriye küçük dokunuşlarla yüzünüzü renklendirmek kalıyor.

Eğer yüzünüzde hiç makyaj yoksa şunları yapabilirsiniz: İnce bir tabaka halinde mat fondöten sürün. Büyük bir fırça yardımıyla şeftali tonlarında, fazla belirgin olmayan bir allık sürün. Gözlerinizi belirginleştirmek için ince bir çizgi halinde göz kalemi uygulamayı ve bol bol rimel kullanmayı da ihmal etmeyin. Nötr, ama rujun dudaklardan taşmasını önleyen bir dudak kalemi uyguladıktan sonra, pembe ya da bej renklerinde bir ruj sürün. Evden çıkarken kemik çerçeveli güneş gözlüğünüzü takmayı unutmayın.

12 years ago