|

Akşama yemekte Gemi'deyiz

Asmalımescit'te hizmet veren Gemi, dünya mutfağından oluşturduğu mönüsüyle dikkat çekiyor. Mekanın tek eksik tarafı servisin biraz geç yapılması. Gitmek isteyenlere duyurulur!

Aysel Yaşa
00:00 - 17/01/2009 Cumartesi
Güncelleme: 20:40 - 16/01/2009 Cuma
Yeni Şafak
Akşama yemekte Gemi'deyiz
Akşama yemekte Gemi'deyiz

Lezzet Durakları'nda molayı bu hafta Gemi'de veriyoruz. Taksim Asmalımescit'te bulunan Gemi Restoran dünya mutfağından sunduğu leziz yemekleriyle tanınıyor. Gemi'de sabah kahvaltıdan başlayan yemek ziyafeti gece geç saatlere kadar devam ediyor. Damak zevkine düşkün olanlar için özel olarak hazırlanan Gemi'nin mönüsünde zengin kahvaltılardan doyurucu sandviçlere, hafif kreplerden ara sıcaklara, özel soslarla hazırlanan salata ve makarnalardan, çeşitli ana yemeklere kadar pek çok seçenek sunuluyor.


EN ÇOK KADINLAR GELİYOR

Gemi yeni yerinde açılalı bir buçuk sene oldu. Mekanın işletmecisi Ulviye Hanım mekanlarına daha çok kadınların geldiğini belirtiyor. Mekan bir restoran çok arkadaşlarınızla iyi vakit geçirebileceğiniz bir kafeye de dönüşebiliyor. Gemi'de arkadaşlarınızla içeceğiniz Türk kahvesi sonrası (eğer inanıyorsanız) kahve falı da baktırmanız mümkün. Mekanda servis edilen yemekler son derece lezzetli fakat çok aceleniz varsa ve çok acıkmışsanız Gemi'de karnınızı hemen doyurmanız mümkün değil. Çünkü sipariş ettiğiniz yemekler çok da çabuk hazırlanmıyor.

Yemeğe Gemi'ye özel içerisinde yedi çeşit zeytinyağlı bulunan ordövr tabağıyla başlayın derim. Daha sonra ara sıcak olarak çıtır tavuk parçalarını sipariş edebilirsiniz. Ana yemek olarak ise isterseniz herhangi bir balık çeşidini ya da Gemi'ye özel makarna çeşitlerini tadabilirsiniz. Mönüde Gemi'ye özgü yemekler de mevcut. Fırında Gemi Patlıcan, Gemi Güveç spesiyal, Gemi Kebap spesiyal bunlardan sadece birkaçı. Mekanda tüm bunların yanı sıra eğer atıştırmalık bir şeyler arıyorsanız sere serpe sandviç, vejetaryen sandviç sizin için iyi bir alternatif olabilir. Eğer öğle yemeği için güverteye uğramak istiyorsanız günlük yüzde yirmi indirimden de faydalanabiliyorsunuz. Mekanda ayrıca hafta içi yemeğinizi yerken canlı olarak etnik müzik de dinleyebiliyorsunuz. Cuma geceleri Sulukule Roman Orkestrası, cumartesi geceleri ise Serbest Radikaller Açık Sahne'de Gemi'nin misafirlerine müzik şöleni sunuyor.


LEZZET REHBERİ….

Adı: Gemi

Ne yenir: Zeytinyağlı çeşitleri, ızgara somon,

çıtır tavuk parçaları, kremalı mantarlı tavuk

Ne ödenir: Bir kişi için 50 YTL

Ne zaman gidilir: 11.00-02.00

Nerede: Asmalımescit Sok. No:7 Kat: 4-5-Teras

Tünel Beyoğlu

Tel: (0212) 245 97 68


Gemi'nin kaptanı Recep Vural'dan kremalı mantarlı tavuk tarifi:
Malzemeler

7100 gr jülyen usulü doğranmış tavuk göğsü

7 70 gr doğranmış mantar

7 30 gr hazır krema

7 5 gr soya sosu

7 100 gr sebze (kabak, taze fasülye,havuç,

dilim patates)

7 10 gr sıvıyağ

7 Bir tutam tuz


Yapılışı

Jülyen usulü doğranan tavuklar tavada sıvıyağla beraber iyice kavrulur. Daha sonra kavrulan etlere doğranmış olan mantarlar eklenir. Mantar ve tavuk bir süre piştikten sonra krema yemeğe eklenir. Kremayla beraber pişen yemeği marine etmek için soya sosu eklenir. En son tuz eklenir ve ateşten alınır. Diğer taraftan sebzeler de jülyen usulü doğranır. Haşlama metoduyla pişirilir. Pişirilen mantar ve tavuk, haşlanan sebzeler, pilav ve patates dilimleriyle servis edilir.



15 yıl önce