|

Akupunktur ile keyifli diyet

Dr. Emre Çiçek
00:00 - 7/04/2012 Cumartesi
Güncelleme: 23:06 - 6/04/2012 Cuma
Yeni Şafak
Akupunktur ile keyifli diyet
Akupunktur ile keyifli diyet

Yeni nesil Almanya ve Fransa ile eşzamanlı uygulanan lazer akupunktur ile ağrı acı hissetmeden 10 dakikada zayıflayabilir bel ve boyun fıtığınızdan kurtulabilir, migren ve her türlü baş ağrınızı yok edebilirsiniz

Normalde diyet yaparken oluşan ve en nihayetinde diyeti bırakmaya neden olan halsizlik, midede yanma ve ekşime baş ağrısı ve baş dönmesi, ellerde titreme, stres ve sinirlilik hali gibi şikayetler akupunkturla beraber yok olur. Yeni beslenme alışkanlıklarının edinilmesi sırasında, lazer akupunktur hastaya çok büyük kolaylıklar sağlar.

Lazer Akupunkturun zayıflamadaki etkilerini aşağıdaki gibi sınıflandırabiliriz;

İştah ve acıkma hissini en aza indirir. Lazer Akupunktur beyindeki hipotalamus bölgesinde noradrenalin seviyesini düşürüp, seratonin yani özellikle çikolata yedikten sonra ortaya çıkan mutluluk hormonunun seviyesini artırır. Bu şekilde yiyerek değil, yemeyerek mutlu olmamızı sağlar.

Midede kazınma, yanma ve ekşimeyi önler. Kulaktan yapılan akupunktur, kulaktan mide ve bağırsaklara kadar uzanan sinir uçlarını uyararak mide asidini azaltıyor. Kontrol altına alınan mide asiditesi sayesinde, diyete bağlı olarak boşalan midede herhangi bir rahatsızlık olmuyor. Keyifle diyet uygulanıyor.

Düşük kalorili beslenmeye bağlı olarak oluşan halsizlik ve bitkinliği önler. Tam tersi zinde olmamızı ve daha çok enerji vererek kolay kilo vermemizi sağlar.

Lazer Akupunktur uygulaması sırasında; vücutta seratonin ve endorfin hormonlarının seviyesi artmaktadır. Bu da diyet yapan kişiye huzur verir, sedasyon sağlar. Böylece kişide istediği her şeyi yiyememekten dolayı oluşan stres ve gerginlik yaşanmaz. Sonuçta; kişi sakin ve huzurlu bir şekilde diyetine devam eder.

Metabolizma hızını düzenleyici rolü vardır. Lazer Akupunkturla tedavi gören kişinin metabolizma hızı arttığı için diğer kişilere göre, zorlanmadan daha kolay kilo verir.

Bunların hepsi bir araya gelince kişinin kilo vermemesi için hiçbir sebep yoktur. Lazer Akupunktur tedavisi haftada 1 veya 2 kez yapılır. Akupunkturda ayda 4-8 kg zayıflama normal kabul edilir. Sağlıklı ve kalıcı zayıflamak için kişi; hızlı kilo vermekten kaçınmalıdır. Tedaviyi maraton gibi değerlendirirsek , hızlı koşarak değil , tempolu ve standart koşarak maratonu tamamlayabiliriz.

12 yıl önce