|

Başbakan Erdoğan: Aileler şehirlere hükmeder

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından düzenlenen "Yerel Yönetimler ve Aile Sempozyumu" kapsamında proje geliştiren belediyelere ödüllerini Başbakan Recep Tayyip Erdoğan verdi. Sancaktepe ve Ümraniye Belediyesi ödüle layık görülen ilçeler oldu

Aybike Eroğlu
00:00 - 7/04/2012 Cumartesi
Güncelleme: 23:23 - 6/04/2012 Cuma
Yeni Şafak
Başbakan Erdoğan: Aileler şehirlere hükmeder
Başbakan Erdoğan: Aileler şehirlere hükmeder

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından düzenlenen 'Yerel Yönetimler ve Aile Sempozyumu' Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla Ankara'da gerçekleştirildi. Açılışta konuşan Erdoğan, belediyelerin Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile dayanışma içerisinde yoğun bir şekilde uygulamaya endeksleneceklerini söyleyerek, "Şehirlerin ailelere değil, ailelerin şehirlere hükmettiği yaşam alanları oluşturmada bu sempozyum inanıyorum ki yol gösterici olacaktır" diye konuştu.


PROJELER ÖDÜLLENDİRİLDİ

Sempozyum kapsamında AK Partili belediyelerin hazırladığı projeler de ödüllendirildi. Geleneksel aile yapısının korunması ve gelecek nesillere aktarılması için hazırlanan Sancaktepe Belediyesi Mutlu Evler Projesi Büyük Ödül'e, "Bir Yastıkta 40 Yıl Projesi" ile 40 yılı geride bırakan çiftlerin hayat hikayelerini bir kitapta toplayan Ümraniye Belediyesi ise üçüncülük ödülüne layık görüldü. Belediyeleri adına ödülleri başkanlar, Başbakan'ın elinden aldı.

İNSAN MERKEZLİ ÇALIŞMALAR

Geçen yıl olduğu gibi bu önemli ödülün sahibi olmak büyük sorumluluklar yüklüyor diyen Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, "Sancaktepe'de kadın, erkek, genç, yaşlı, çocuk her bireyin oluşturduğu her topluluk bizim için önemlidir. Bireyden yola çıkarak insan merkezli çalışmalara devam ediyor, ailelere yönelik eğitimler ve seminerler veriyoruz" dedi.


GÜNÜMÜZ ÇİFTLERİNE ÖRNEK OLSUN

Aldığı ödülün kendisini onurlandırdığını belirten Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can ise aile kurumunun önemine değindi. Anlamlı bir girişimde bulunarak evliliklerinde 40 yılı geride bırakan çiftlerin hayat hikayelerini bir kitapta topladıklarını belirten Başkan Hasan Can, projenin günümüz genç çiftlerinin bu tecrübelerden yararlanabilmesi amacıyla hazırlandığını belirtti.



12 yıl önce