|

Bol kepçe Döner-chi

Türk milletinin vazgeçemediği et ve tavuk döneri aslına uygun hazırlayan Döner-chi, bol kepçesi ve sağlıklı lezzetiyle tercih edebileceğiniz mekânlar arasında

Aysel Yaşa
00:00 - 28/04/2012 Cumartesi
Güncelleme: 23:24 - 27/04/2012 Cuma
Yeni Şafak
Bol kepçe Döner-chi
Bol kepçe Döner-chi

Türk insanının en sevdiği yemeklerden biridir döner. Hatta namı Türkler sayesinde Almanya'ya ulaşan ve yabancıların da sevdiği lezzetler arasında yerini alan döneri hemen hemen her yerde bulabilirsiniz. Ama orijinal lezzete ulaşmak biraz zor. Çünkü birçok mekan karı artırmak için kalitesiz et ve tavuk kullanıyor. Biz de Lezzet Durakları'nda bu hafta güvenle döner yiyebileceğiniz bir mekana konuk olduk. 'Et ve tavuk karar verdi. Karşı konulmaz lezzete dönüşmek için Döner-chi'de birleşti' sloganıyla yola çıkan Döner-chi şimdilik alışveriş merkezlerinde hizmet veriyor. Galleria, Carousel ve Air Port'ta self servisle hizmet veren Döner-chi'nin bol keseden döneri ve sağlıklı lezzeti hemen kendini belli ediyor. Mönüsünde müthiş ikili beyaz ve kırmızı et dönerin çeşitli hallerine yer veren Döner-chi, "Yok ben, alternatif bir tat daha isterim" diyenleri düşünerek, mönüsüne meşhur nohutlu pilavı da sığdırıyor.

ETLER BALIKESİR'DEN

Geçtiğimiz yıl açılan mekan, her geçen gün kalitesini artırıyor. Mayıs ayında Samsun'da da bir şube açacak olan Döner-chi'nin sahibi Bursa Kebap Evi'nden de tanıdığımız Cem Helvacı. Her iki mekanda da titizliğini belli eden Helvacı, et konusunda içimizi ferahlatacak cümleler sıralıyor: "Balıkesir'den getirttiğimiz etlerimizin hepsi helal kesim. Merkezimizde dönerler için özel işlenen etler formülü bize ait bir sosla marine ediliyor." Et döner yüzde 100 dana etinden yapılırken, tavuk döner ise yüzde yetmiş but, yüzde otuz göğüs etinin harmanlanmasıyla hazırlanıyor. Her iki dönerde en önemli özellik ise katkı maddesi karıştırılmadan hazırlanması. Zaten dönerleri tadarken de farkı anlıyorsunuz. Malzemeden kaçmadan hazırlanan dönerler paket mönülerle de servis edilebiliyor. Mesela döner, patates kızartması ve kola isteyenler için oluşturulan mönünün fiyatı 9.75 TL. Yemeğin ardından tatlı isteyenlere sütlü tatlılar ikram edilirken, isteyenler içinse mekana özel olarak hazırlatılan şıra servis ediliyor.


Tavuk suyu çorbayı deneyin

Döner-chi'ye özgü bir diğer tat ise tavuk suyu çorba. Fakat bu çorba bildiğimiz tavuk suyundan biraz farklı. Çorba, küp küp kesilmiş sebzeler ve tavuk parçalarıyla pişirildiği için hem vitaminli hem de doyurucu.


Döner-chi

Ne yenir? Tavuk suyu çorba, çapata tavuk döner, nohutlu pilav, şıra

Ne ödenir? Bir kişi için 10 TL

Ne zaman gidilir? 10.00-22.00

Nerede? Sahil Yolu Galleria AVM C1B No:344 Ataköy - İstanbul

Tel: (0212) 559 05 50



12 yıl önce