|

Bu müzayede çok konuşulacak

İstanbul'da yarın yapılacak 'Eylemde Son Yoktur' adlı müzayedede Türk resminin klasik ve çağdaş dönemlerine damgasını vurmuş ressamlarıyla oryantalist Avrupa ressamlarının en değerli eserleri görücüye çıkıyor

00:00 - 17/01/2009 Cumartesi
Güncelleme: 20:03 - 16/01/2009 Cuma
Yeni Şafak
Bu müzayede çok konuşulacak
Bu müzayede çok konuşulacak

Artı Mezat- Tantekin Antika'nın düzenlediği 'Non Datur Infinitum In Actu' (Eylemde Son Yoktur) adlı müzayedede, Türk ve oryantalist Avrupa ressamları ile Türk Resim Sanatı'nın klasik ve çağdaş dönemlerine damgasını vurmuş ressamlarının en değerli eserleri görücüye çıkıyor. Türk Resim Sanatı'nın klasik ve çağdaş dönemlerine damgasını vurmuş ressamlarının eserlerinin yer alacağı müzayede Halil Paşa'nın başyapıtı Göksu Deresi'ne Bakış eseri de yer alıyor. Eski Türkçe imzalı, 1902 tarihli tuval üzerine yağlıboya ile kaleme alınmış eser, tarihi ve taşıdığı anlam bakımından bir hayli önemli. Müzayedede öyle bir eser var ki, hikayesi çok anlamlı ve derin. Ahmet Ziya Akbulut'un Natürmot'u… İran Şahı Pehlevi, birinci evliliğini Mısır Kralı Faruk'un kız kardeşi Fevziye ile yapar. O dönemin Cumhurbaşkanı İsmet İnönü, devlet hediyesi olarak kralın sarayına altı adet natürmort ve peyzaj konulu Ahmet Ziya Akbulut tablosu gönderir. Bu olay İsmet Paşa'nın Türk sanatkarlarına verdiği önemin göstergesi olarak anlaşılmaktadır.

Feyhaman Duran'ın Saz Çalan Kız çalışması, Nazmi Ziya'nın Peyzaj'ı, İbrahim Çallı ve Hasan Vecih Bereketoğlu, Şefik Bursalı, Avni Lifij, Eşref Üren, Şeref Akdik, Adil Doğançay, Hakkı Anlı, İbrahim Safi, Fikret Mualla, Nuri İyem, Abidin Dino,'nun en özgün örnekleri de müzayedede yer alan eserler arasında.

TOMBAK VE EDİRNEKARİLER

Müzayedede Ferriol, Brindesi Gravür kitapları Berggren ve Exlibris Blackmer koleksiyon satışından sağlanan panaromik İstanbul fotoğrafları ayrıca Osmanlı pazarı için özel yapım cep saatleri de yer alıyor.

Tarih: 18 Ocak Pazar Saat: 14:30 Yer: The Sofa Hotel-Nişantaşı Tel: (0212) 368 18 18


15 yıl önce