|

Çölyak hastalarının tatlı krizine mısır tatlısı çözümü!

Gluten içeren besinleri tüketemeyen ve bu nedenle tatlı ihtiyacını karşılamakta büyük zorluk çeken Çölyak hastaları için özel olarak hazırlanan mısır tatlısı, reçetesinde buğday türevi hiçbir katkı içermiyor

Mezin Tanrıseven
00:00 - 28/04/2012 Cumartesi
Güncelleme: 22:49 - 27/04/2012 Cuma
Yeni Şafak
Çölyak hastalarının tatlı krizine mısır tatlısı çö
Çölyak hastalarının tatlı krizine mısır tatlısı çö

Buğday, arpa, çavdar ve yulaf gibi gluten içeren tahılların tüketilmesi ile oluşan ve kronikleşip, tedavi edilemeyen çölyak hastalığı, ömür boyu süren perhiz zorunluluğuyla bu hastalığa yakalananlar için önemli beslenme sıkıntılarına yol açıyor.

Tek tedavisi glutensiz diyet olan hastalık, her yaşta teşhis edilebiliyor. İnsan sağlığı açısından hayati önem taşıyan başka değişimlere de yol açan çölyak, bu hastalıkla mücadele eden aileler için özellikle sosyal hayatlarında önemli kısıtlamalara neden oluyor.

Mısır tatlısı gerek reçetesi gerekse lezzetiyle çölyak hastaları ve aileleri için çok önemli bir alternatif olma yolunda ilerliyor. Çölyakla Yaşam Derneği'nin de onaylanmış yiyeceklerinden biri olan mısır tatlısı, Nalia Karadeniz Mutfağı'nın (İstanbul) özel tarifi. İçinde buğday türevi hiçbir malzeme bulunmayan tatlı, mısır unuyla hazırlanıyor ve şerbetli olması nedeniyle çölyak hastaları tarafından gönül rahatlıyla tüketiliyor.

12 yıl önce