|

Demircan: Üsküp yanık bir Rumeli türküsü

Beyoğlu Belediyesi, Üsküplü Şair Yahya Kemal Beyatlı'ya "Kaybolan Şehir" şiirini yazdıran Makedonya'nın başkenti Üsküp Merkez Belediyesi ile kardeş şehir anlaşması imzaladı

Oktay Mehmet
00:00 - 28/04/2012 Cumartesi
Güncelleme: 22:50 - 27/04/2012 Cuma
Yeni Şafak
Demircan: Üsküp yanık bir Rumeli türküsü
Demircan: Üsküp yanık bir Rumeli türküsü

İki belediyenin ilişkilerini kardeşlik bağıyla daha da kuvvetlendirecek imzayı Beyoglu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Üsküp Merkez Belediye Başkanı Vladimir Todorovic attı. Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan imza töreni öncesi Üsküp Merkez Belediye Başkanı Vladimir Todorovic'i ve heyetini makamında ağırladı. Oldukça samimibir havada geçen görüşmenin ardından imza töreni için Beyoğlu Belediyesi Gençlik Merkezi'ne gidildi. Buradaki törende Beyoğlu Kaymakamı HasanŞenses, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Üsküp Merkez Belediye Başkanı Vladimir Todorovic, İstanbul Makedonya Başkonsolosu Zerrin Abaz ve ikibelediyenin heyetleri hazır bulundu.

500 YILLIK GÖNÜL BİRLİĞİMİZ VAR

İmza töreninin ardından konuşan Demircan, atılan imzaların 500 yıldır var olan kardeşlik bağını daha da güçlendireceğini belirterek, "Bursa, İstanbul, Edirne ne ise bizim için Üsküp de o. Üsküp, dilimizden hiç düşmeyecek yanık bir Rumeli türküsü. Üsküp ve Beyoğlu, imparatorluk mirasını yaşatan, iki kadim şehir. Aramızda bağlar, gönül ipliğiyle, candan dokunmuş. Kardeşliğimiz bugün atacağımız imzalarla kurul-mayacak. Biz zaten kardeşiz. Üsküp bizim kardeş şehrimiz, Üsküplüler kardeşimiz. Fakat malumu ilan olan bu sözleşmenin, ilişki-lerimizin daha da güçlenmesi, yakınlığımızın artması yolunda çok önemli bir adım olduğuna inanıyorum. Gönül birliğimize, artan işbirliğimiz eklenecek.

Tecrübelerimizi paylaşma noktasında el ele vereceğiz. Atılan imzalar iki eski dostun, iki kardeşin kucaklaşması" dedi.

12 yıl önce