|

Eşyalar antika lezzetler müstesna

Geçtiğimiz ay Kozzy Alışveriş ve Kültür Merkezi'nde açılan Oldies Cafe, antika eşyalarla döşenmiş oldukça farklı bir mekân. Oldies de dünya mutfağından da, unutulmuş Türk yemeklerinden de örnekler sunuluyor

Aysel Yaşa
00:00 - 19/06/2010 Saturday
Güncelleme: 23:25 - 18/06/2010 Friday
Yeni Şafak
Eşyalar antika lezzetler müstesna
Eşyalar antika lezzetler müstesna

Lezzet Durakları'nda bu hafta size hem leziz yemekler yapan bir mekânı, hem de İstanbul'da yeni oluşturulan bir konsepti tanıtacağız. Mekanın ismi Oldies Cafe, konsept ise Lale-i Bahar. Lale-i Bahar konsepti ile Osmanlı'nın yaşattığı lale hikâyesinden yola çıkarak tasarlanan lüks ev objeleri satılıyor, Oldies Cafe-Restoran'ta ise eskiden annelerimizin evde yaptığı leziz yemekler hazırlanıyor. Mekanda karma bir konsept oluşturulmuş. Kafe ve mağaza birbirinin tamamlayıcısı olarak tasarlanmış. Oldies'in leziz yemeklerine geçmeden önce böylesine enteresan bir mekânı detayıyla anlatmazsak haber eksik kalır. Önce mekânın dekorasyonundan başlayalım. Oldies'e girerken mekanın açık bölümünde dünyaca ünlü sanatçıların hiç bilinmeyen fotoğraflarından oluşan kolajlar karşılıyor sizi. Daha sonra içeriye geçtiğinizde ise bugüne dek hiçbir restoranda görmediğiniz farklı objelerle karşılaşıyorsunuz. Oldies'de bulunan tüm eşyalar 1950-60'lı yıllara ait. Mekân sahibi Bahar Ilıcak, bir ay önce açtığı bu restoran için yıllarca eskicilerde dolaşmış. Ilıcak, eski objelerin bir arada olduğu mekânda misafirlerini evindeki gibi ağırlıyor. Nostaljinin hâkim olduğu mekânda yemekler annemizinkiler gibi evet, ama danteller de, örtüler de annelerimizi hatırlatmaktan geri durmuyor. Oldies de her şey adından anlaşılacağı gibi nostaljik dedik ya. Servis peçeteleri bile 1960'ların reklamlarından oluşturulmuş.


RİSOTTODA İDDİALILAR

Yemeklere gelince… Mekanın şefi Mehmet Şanlı'nın ekibiyle beraber oluşturduğu mönü dünya mutfağından seçilen yemeklerden oluşuyor. Ama ağırlıklı olarak İtalyan lezzetlerinden söz etmek mümkün. Zira mekânda servis edilen makarnaların hepsi Oldies için özel üretiliyor. Mesela risottoda İtalya'daki restoranlarla yarışabileceklerini söylüyor Bahar Hanım. Ne diyelim biz onun yalancısıyız. Mekânda Türk damak tadı da ihmal edilmemiş tabi. Unutulmaya yüz tutmuş Türk yemeklerinin bulunduğu mönü iki ayda bir güncelleniyor. Mevsimine göre sebzelerin kullanıldığı mekanda servis edilen yemekler organik ürünlerle hazırlanıyor. Oldies'in her şeyiyle birebir ilgilenen Ilıcak “Bizim amacımız sadece insanların karınlarını doyurmak değil. Burada insanlara tadılmamış lezzetleri sunarak kendilerini özel hissetmelerini sağlamaya çalışıyoruz” diyor. Oldies'de leziz yemeklerin yanı sıra çok lezzetli Türk kahvesi de hazırlanıyor. Özel bir konseptle sunulan Türk kahvesini ise yine antika eşyalarla bezenmiş açık alanda yudumlayabilirsiniz. Mekân Kozyatağı Kozzy Kültür Merkezi'nde hizmet veriyor.


Bahar Ilıcak'tan Oldies çorba tarifi:

Malzeme

Bir büyük kase nohut

25 gr tereyağı

2 adet domates

1 litre kemik suyu

Bir kase mantı

Bir demet maydanoz

Bir tutam tuz


Hazırlanışı

Altı saat suda bekletilen nohut haşlanarak kabukları soyulur. Diğer taraftan 25 gr tereyağı bir tencerede eritilip ince doğranmış 2 adet domates ilave edilerek iyice kavrulur. Domatesler pişince et suyu eklenir. Daha sonra bütün karışıma mantı ve nohut ilave edilir. Tuz da eklendikten sonra çıkmasına yakın maydonoz ilave edilir.


Oldies Cafe

Ne yenir: Oldies çorba, ermeni köftesi, Girit pilavı, oldies soslu biftek

Ne ödenir: Bir kişi için 35 TL

Ne zaman gidilir: 10.00 -01.00

Nerede: Bayar Cad. Şakacı Sok. Kozyatağı Baytur Konutları Yanı Kadıköy / istanbul

Tel: 0216 658 00 51



14 years ago
default-profile-img