|

Et-inn iyisi burada

Açılalı henüz 3 hafta olan Et-inn restoranda kebap ve steak ağırlıklı bir mönü bulunuyor. 30 deneyimini mekanın mutfağına yansıtan şef Remzi Çap kullanıkları etin kalitesinin kebaplara da yansıdığını söylüyor

Aysel Yaşa
00:00 - 7/04/2012 Cumartesi
Güncelleme: 23:32 - 6/04/2012 Cuma
Yeni Şafak
Et-inn iyisi burada
Et-inn iyisi burada

İnşaat sektöründe başarılarıyla adından söz ettiren Teknik Yapı yeme içme sektörüne de el attı. Kadıköy'de açılan Et-inn Restoran kebap ve steak konusunda iddialı. Mekan açılalı henüz 3 hafta olmuş. Bu yüzden bir takım eksiklikler var ama Et-inn iyi dekore edilmiş ferah salonları, havuzlu bahçeleri ve çocuk oyun odalarıyla tam bir kompleks şeklinde inşa edilmiş. Kapalı alanda 500 kişinin aynı anda misafir edilebildiği mekanın mönüsü oldukça sade. Ara sıcaklar, başlangıçlar, kebaplar, kanatlılar, taş fırından ve steak seçenekleri arasından yapacağınız seçimde beklemediğiniz bir tatla karşılaşmanız mümkün değil. Çünkü mekanın şefi Remzi Çap, işini titizlikle yapan ve yemekten iyi anlayan bir isim. 30 aşçılık yapan Çap, Et-inn'in mönüsünü oluştururken bu deneyimlerini bir araya getirmiş. Yaptığı yemekleri de alanında uzman isimlere, mekanı açmadan önce tattırmış. "mutfakta hiçbir fedakarlıktan kaçmıyoruz" diyen Çap'ın mutfağında olmazsa olmazlar var. Mesela genelde kebaplarda kullanılan kuyruk yağı, bu mekanın mutfağına asla giremiyor. Bunun haricinde katkı maddeleri de asla kullanılmıyor ve hiçbir şey dışarıdan alınmıyor. Tüm yemekler, ekmekler, soslar ve tatlılar restoranın imalat bölümünde günlük hazırlanıyor.


ET-İNN KÖFTEYİ DENEYİN!

Misafirlerine yemek seçimlerinde de danışmanlık yapan Çap, "Dana pirzola ve bonfile çok pişmiş yenmez. Siparişi böyle veren misafirleri hemen uyarıyoruz" diyor. Mekanda kullanılan etler Trakya'dan, baharatlar ise özel olarak yörelerinden getirtiliyor. Baharat demişken şef Çap, kebaplarında fazla baharat kullanmaktan da kaçınıyor. Böylece yediğiniz yemekler midenizde ekşime yapmıyor. Özellikle sebzeli kebap midesi hassas olanlar için çok ideal. Et-inn'de sipariş verdiğinizde masanıza Ankara Çucuk turşusu, zeytinyağlı ve baharatlı tereyağı çeşitleri, tulum peynir ve sıcak sıcak Et-inn'in taş fırınında pişirilen ekmekler geliyor. Ardından da Remzi ustanın meşhur mezeleri. İsteyenler için ana yemek Et-inn köfteyi mutlaka tavsiye ederim. Ayrıca yoğurtlu kebap ve leziz steak çeşitlerinden birini de tercih edebilirsiniz. Kapanışı ise yine mekana özgü leziz mi leziz kabak tatlısıyla yapabilirsiniz.


Etlere zeytinyağlı marine

Mekanın iki konseptinden biri olan steak de de iddialı şef Remzi Çap. Kuzu steak için eti 4 gün dinlendiren şef, dana etlerini iki hafta kanlı suyu tamamen çekene kadar dinlendiriyor. Daha sonra da zeytinyağında marine ediyor.


Et-inn Restoran

Ne yenir? Et-inn muhammara, sebzeli kebap

Et-inn köfte, kabak tatlısı

Ne ödenir? Bir kişi için 40 TL

Ne zaman gidilir? 12.00-00.00

Nerede? Uçar Sok. No: 9 Sahrayıcedid Kadıköy/İstanbul

Tel: (0216) 301 29 29



12 yıl önce