İnşaat sektöründe başarılarıyla adından söz ettiren Teknik Yapı yeme içme sektörüne de el attı. Kadıköy'de açılan Et-inn Restoran kebap ve steak konusunda iddialı. Mekan açılalı henüz 3 hafta olmuş. Bu yüzden bir takım eksiklikler var ama Et-inn iyi dekore edilmiş ferah salonları, havuzlu bahçeleri ve çocuk oyun odalarıyla tam bir kompleks şeklinde inşa edilmiş. Kapalı alanda 500 kişinin aynı anda misafir edilebildiği mekanın mönüsü oldukça sade. Ara sıcaklar, başlangıçlar, kebaplar, kanatlılar, taş fırından ve steak seçenekleri arasından yapacağınız seçimde beklemediğiniz bir tatla karşılaşmanız mümkün değil. Çünkü mekanın şefi Remzi Çap, işini titizlikle yapan ve yemekten iyi anlayan bir isim. 30 aşçılık yapan Çap, Et-inn'in mönüsünü oluştururken bu deneyimlerini bir araya getirmiş. Yaptığı yemekleri de alanında uzman isimlere, mekanı açmadan önce tattırmış. "mutfakta hiçbir fedakarlıktan kaçmıyoruz" diyen Çap'ın mutfağında olmazsa olmazlar var. Mesela genelde kebaplarda kullanılan kuyruk yağı, bu mekanın mutfağına asla giremiyor. Bunun haricinde katkı maddeleri de asla kullanılmıyor ve hiçbir şey dışarıdan alınmıyor. Tüm yemekler, ekmekler, soslar ve tatlılar restoranın imalat bölümünde günlük hazırlanıyor.
Misafirlerine yemek seçimlerinde de danışmanlık yapan Çap, "Dana pirzola ve bonfile çok pişmiş yenmez. Siparişi böyle veren misafirleri hemen uyarıyoruz" diyor. Mekanda kullanılan etler Trakya'dan, baharatlar ise özel olarak yörelerinden getirtiliyor. Baharat demişken şef Çap, kebaplarında fazla baharat kullanmaktan da kaçınıyor. Böylece yediğiniz yemekler midenizde ekşime yapmıyor. Özellikle sebzeli kebap midesi hassas olanlar için çok ideal. Et-inn'de sipariş verdiğinizde masanıza Ankara Çucuk turşusu, zeytinyağlı ve baharatlı tereyağı çeşitleri, tulum peynir ve sıcak sıcak Et-inn'in taş fırınında pişirilen ekmekler geliyor. Ardından da Remzi ustanın meşhur mezeleri. İsteyenler için ana yemek Et-inn köfteyi mutlaka tavsiye ederim. Ayrıca yoğurtlu kebap ve leziz steak çeşitlerinden birini de tercih edebilirsiniz. Kapanışı ise yine mekana özgü leziz mi leziz kabak tatlısıyla yapabilirsiniz.
Mekanın iki konseptinden biri olan steak de de iddialı şef Remzi Çap. Kuzu steak için eti 4 gün dinlendiren şef, dana etlerini iki hafta kanlı suyu tamamen çekene kadar dinlendiriyor. Daha sonra da zeytinyağında marine ediyor.
Ne yenir? Et-inn muhammara, sebzeli kebap
Et-inn köfte, kabak tatlısı
Ne ödenir? Bir kişi için 40 TL
Ne zaman gidilir? 12.00-00.00
Nerede? Uçar Sok. No: 9 Sahrayıcedid Kadıköy/İstanbul
Tel: (0216) 301 29 29