|

Fatih Çeşmesi'nde piknik vakti

Yaz ayının gelmesiyle, piknik için soluğu ormanlarda alan İstanbullulara iyi bir önerimiz var. Belgrad Ormanı içerisinde yer alan Fatih Çeşmesi'nin sahibi Safa Kılıç, leziz mönüleri ve kendin pişir kendin ye usulüyle misafirlerini en iyi şekilde ağırlıyor

Aysel Yaşa
00:00 - 5/05/2012 Cumartesi
Güncelleme: 23:42 - 4/05/2012 Cuma
Yeni Şafak
Fatih Çeşmesi'nde piknik vakti
Fatih Çeşmesi'nde piknik vakti

Yaz geliyor, piknik sezonu açılıyor. İstanbullular hafta sonunu geçirmek için piknik alanlarına akın edecek. Piknik güzel de mangal yakmak, onunla uğraşmak zor diyenler varsa aramızda, Lezzet Durakları'nda bu hafta onlar için ideal bir mekâna konuk oluyoruz. Belgrad ormanlarının içerisinde hem şehir merkezine yakın, hem de mis gibi orman havasıyla ilgi çeken Fatih Çeşmesi, mangal derdi olmadan piknik yapmak isteyenlere hitap ediyor. Yeni sahibi Safa Kılıç tarafından bir ay önce devralınan Fatih Çeşmesi'nde, kahvaltılar ve ızgara çeşitlerinin yanı sıra geniş piknik alanında isteyenlerin masalarına ayaklı mangal da verilebiliyor. Yani ister mekânın mönüsünden yemek seçebilirsiniz, isterseniz kendin pişir kendin ye usulü, pikniğin tadını çıkarabilirsiniz. Dışarıdan getirdiğiniz eti pişirebileceğiniz gibi, mekânda da kilo ile et satışı yapılıyor.

KÖZDE SEMAVER ÇAYI

Hafta sonu açık büfe kahvaltısında kırk çeşit kahvaltılığın sunulduğu mekânda, paçanga böreği, güveçte menemen, kaşarlı krep, gül böreği vazgeçilmezler arasında. Kişi başı açık büfe kahvaltının 20 TL olduğu Fatih Çeşmesi'nde tüm yemeklerde kaliteli malzeme kullanılıyor. Bu da lezzet yansıyor haliyle. Mesela kahvaltıda kullanılan süt ürünlerinin hepsi Samsun'dan, bir mandıradan getirtiliyor. Bu malzemelerle yapılan güveçte menemenin lezzetinin sırrı da burada açığa çıkıyor. Kahvaltıdan sonra günün geri kalanını burada geçirmek isteyenler için aktiviteler de bulunuyor. 3 kilometrelik koşu parkuru, 200 dönüm mesire alanı yine Fatih Çeşmesi'nin misafirlerinin hizmetine sunuluyor. Gelelim mönüye. Izgaraların ağırlıkta olduğu mönü yakın zamanda daha da genişleyecek. Şimdilik tavuk, et ve köfte ızgara çeşitleri var. Ama hepsi çok leziz. Çünkü et günlük olarak temin ediliyor ve mekânın şefi tarafından özel bir sosta bekletiliyor. Yemeğin sonunda çay keyfi yapmak isteyenlere közde semaver çayının demlendiği mekân, hafta sonunu dinlenerek geçirmek isteyenleri bekliyor!


Fatih Çeşmesi

Ne yenir: Güveçte menemen, ızgara köfte,

meyve tabağı

Ne ödenir: Bir kişi için 20 TL

Ne zaman gidilir: 08.30 - 21.00 / Hafta sonu 23.00

Nerede: Bahçeköy Yolu Üzeri 3. Km Kurudere Mevkii Kemerburgaz / Eyüp

Tel: 0212 360 09 35 - 36



12 yıl önce