|

Genç Kızların Rüyası Gelinlik Trendleri...

Mehmet Ustaoğlu
00:00 - 5/05/2012 Cumartesi
Güncelleme: 23:01 - 4/05/2012 Cuma
Yeni Şafak
Genç Kızların Rüyası Gelinlik Trendleri…
Genç Kızların Rüyası Gelinlik Trendleri…

Yaz yaklaşırken düğün sezonun da düğünlerin mevsiminin başlaması 2012 trendlerinden bahsetmek istiyorum. Hayatınızın en önemli gününde gelinlik seçiminde dikkat etmeniz gereken en önemli şey vücut tipiniz. Her modele her kumaş olmayabilir. Bu sezon Peplum gelinlik modelleri 19.yüzyılda başlayarak 1940'lara kadar giyilmiştir. 2012'de ise tekrar tercih edilmeyen bu modeller daha çok pudra rengi mavi tonlarında tercih ediliyor.

80'lerin sonlarında ve 90'ların başında çok giyilen Balık model gelinlik sezonun trendlerinden olacak… Uzun boylu bayanların tercih etmesi gereken bu modelin üzerinde dantel işlemeleri ve çiçek iliştirilmesi gelinliğin şıklığını ortaya koyarken, masallarda duyduğumuz prenseslerin giydiği kabarık model gelinlikler ise özellikle saten kumaş, tafta ve tüllerden seçilmiş kat kat fırfırlar sezonun vazgeçilmezleri arasında yer alacak. Bu modellerde omuz ve kol kısmında tül ve dantel işlemeleri gelinliği daha ön plana çıkaracaktır.

Klasikleşmiş beyaz rengin dışına çıkmak isteyenler pudra ve çok açık pembe tonları tercih edebilirsiniz. Hemen hemen her model de fiyonklar göreceksiniz. Gelinlerde duvak yerine taç veya çiçekler kullanabilirsiniz. Nostaljik bir gelin olmak isterseniz küçük duvak takabilirsiniz.

Ünlü modacı Özlem Süer'in 2012 gelinlik trendleri hakkında söyledikleri ise şöyle:

Tüm tasarımlar kuvvetli el işçiliği ve dikim teknikleri uygulanarak, yarı değerli ya da değerli taşların tasarımlarda hayat bulması ile karşımıza çıkıyor… Kumaşların tamamının özel dokuma olması heyecan verici bir detay….

Yeniyle eskiyi harmanlayıp, zamansız formlar oluşturmayı seviyoruz. Zaten tasarımlarımızın çoğunda bunu fark etmek mümkün. Kumaşlardan alınan ilhamla hareket etmeyi çok tercih ediyorum ve özel dokunmuş kumaşlarla farklı formları sentezlemekten büyük keyif alıyorum. Gelinlikte, damask desenli ipekli bir kumaş, brokar bir yüzey, şantuk bir ışıltı, jakarlı bir viktoryen kumaş muhteşem ilhamlar verip çok yerlere götürebilir tasarımcıyı. Romantik ve teatral bulunan bir tasarımcı olarak kimi zaman barok zamanların kimi zamanda viktoryen bir kadının vurgusu vardır koleksiyonlarımızda..

12 yıl önce