|

İstanbul müzayedeye çıkıyor

'Bazı kitaplar sadece müzayedede kendini gösterir' diyerek yola çıkan Aslıhan Pasajı'nın meşhur sahafları Sedat Yardımcı ve Barış Bingöl yarın nadir kitaplarını müzayedeye çıkarıyor. Beyoğlu'nda gerçekleşecek müzayedede 1536 yılına ait eserler ve İstanbul'a dair yabancı yazarların kaleme aldığı kitaplar da var

00:00 - 14/04/2012 Cumartesi
Güncelleme: 22:24 - 13/04/2012 Cuma
Yeni Şafak
İstanbul müzayedeye çıkıyor
İstanbul müzayedeye çıkıyor

Taksim'de Balık Pazarı'nda Aslıhan Pasajı'nı bilmeyen yoktur. Şimdilerde pasajı en çok okul çıkışlarında üniversiteliler ziyaret ediyor. Bu durum yüzünden sıkıntı yaşayan sahaf Sedat Yardımcı ve Barış Bingöl, bir müzayede katılmaya karar vermiş. Yıllardır toparladıkları kıymetli eserleri ilgililerine sunacakları müzayede yarın Galatasaray Lisesi karşısındaki Rumeli Müzayede salonunda gerçekleşecek. Dersaadet Müzayedesi'nin bir nadir kitaplar bibliyografyası olarak yola çıkan sahaflar, müzayede katalogu üzerinde çok titiz çalışmış. Eserleri salt künyeler olarak değil de, özellikleri, açıklamalarıyla beraber açıklayan katalogu hazırladık-larında sıkı bir araştırma süreci yaptıklarına değinen Sedat Yardımcı "Siz o kitabın içerisindeki sansür-lenen yerleri, son baskısıyla birinci baskısı arasındaki farkı veya litera-türdeki eşsizliğini bilmezseniz. Yazarları bile ayrıntılı biyogra-fileriyle beraber verdik" şeklinde konuşuyor.


Ermenice yazılmış Kürtçe İncil

Müzayedenin seçkisinde birçok nadir eser yer alıyor. Ermeni harfleriyle Kürtçe İncil de müzayedenin nadir eserlerinden biri. Meraklısına sunulacak en eski kitap ise 1536 basımlı joanne Calvino'nun yazdığı Hristiyan Din Enstütüleri.



12 yıl önce