|

Kardeşliğe Sanat İstanbul imzası

Türkiye'deki farklı kesimleri Peygamber Efendimiz'in ortak paydasında merhamet, kardeşlik gibi evrensel değerlerin çatısı altında buluşturan ve beğeniyle karşılanan Kutlu Doğum Haftası organizasyonlarında Sanat İstanbul imzası var

00:00 - 28/04/2012 Cumartesi
Güncelleme: 23:23 - 27/04/2012 Cuma
Yeni Şafak
Kardeşliğe Sanat İstanbul imzası
Kardeşliğe Sanat İstanbul imzası

20 Nisan 571'de doğan İslam'ın son peygamberi Hz. Muhammed Efendimiz'in doğum yıldönümü, her yıl 15-21 Nisan tarihleri arasında Kutlu Doğum Haftası adıyla kutlanıyor. Diyanet İşleri Başkanlığı'nın yönetimindeki etkinlikler, son birkaç yıldır farklı konseptlerde gerçekleştiriliyor. Son üç yıldır öne çıkan en önemli ayrıntı ise herkesi kucaklayan bir etkinlik dilinin yakalanıyor olması. Bu kucaklayıcı bakış açısı, farklı siyasi çizgilerdeki liderleri, Peygamber Efendimiz'in doğum yıldönümü vesilesiyle biraraya getirmesi nedeniyle de büyük beğeni topluyor. İşte bu tablonun altında üç yıldır Diyanet İşleri Başkanlığı adına Kutlu Doğum Etkinlikleri'nin konsept oluşumu ve organizasyonunu üstlenen Sanat İstanbul'un imzası var.

GÜVENLİK KARTI ÇOK BEĞENİLDİ

2010 yılında Haliç Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen ve yine Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile dönemin CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın katılımıyla zirveye ulaşan Kutlu Doğum Haftası açılış töreni gündeme damgasını vurmuştu. Geçen yıl Sinan Erdem Kapalı Spor Salonu'nda yapılan açılış töreni de yine günlerce konuşulmuştu. Geçen yıl Yine AK Parti ve CHP liderleriyle diğer parti başkanlarının katıldığı tören için hazırlanan davetiyeler dahi gündem konusu olmuştu. Davetiyelerle birlikte gönderilen vav şeklindeki gümüş broşlar, alışılagelmiş güvenlik kartı uygulamasına farklı bir boyut katmıştı. 2012 Kutlu Doğum Haftası'nın Sinan Erdem Kapalı Spor Salonu'nda gerçekleştirilen açılış programına ise geçen yıl olduğu gibi bu yıl da siyaset, sanat, iş ve medya dünyasının tanınmış isimleri katıldı. Toplumun farklı kesimlerinin sahiplendiği bu organizasyonlar, İstanbul'un ardından Ankara Arena'da ve Kayseri gibi illerde de gerçekleştirildi.

KARDEŞLİK ORMANI KURULUYOR

Bu yıl da genel konsepti Sanat İstanbul Ajansı tarafından kurgulanan ve Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından benimsenerek uygulanan kardeşlik temalı Kutlu Doğum Haftası kutlamaları içerisinde birçok başlık yer alıyor. Hemen her bakanlığın dahil edildiği çalışmalar içerisinde Çevre ve Orman Bakanlığı'yla birlikte yürütülen kardeşlik ormanı projesi de var.

Kardeşlik ana başlığı altındaki bu yılki Kutlu Doğum Haftası'nın en önemli etkinliklerinden biri de şüphesiz ki Milli Eğitim Bakanlığı'yla birlikte ilköğretim okullarında uygulanan "Kardeş Sınıf" Kampanyası. Bu sınıfların edebiyat ve din kültürü derslerinde kardeşlik temalı dersleri sembolik olarak da olsa birlikte işlemeleri, öğrencilerin birbirlerini anlamalarını, kardeşlik bağlarının güçlenmesini sağlamayı amaçlıyor.

SANAT İSTANBUL ÜÇ BOYUTLU DÜŞÜNÜYOR

Proje dükkanı konseptiyle çalışan ve Türkiye'de alışılagelmeyen bir ajans anlayışıyla hizmet veren Sanat İstanbul'un başarısının arkasında üç boyutlu düşünebilme becerisi yatıyor. Sanat İstanbul tarafından projelendirilen ve hayata geçirilen onlarca projeye ve organizasyonda bu üç boyutlu bakış açısının izlerini görmek mümkün. Bükreş'ten Bağdat'a kadar dünyanın dört bir yanından büyük ilgi gören şehir kapıları, Kız Kulesi önündeki yeni büfeler, bunlardan birkaçı. Sanat İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı İlyas Ermetur, klasik organizasyon ve etkinlik ajanslarında yatay düşünme tarzının yaygın olduğunu belirterek, "Sanat İstanbul olarak bir projeye başlarken tüm bildiklerimizi ve alışkanlıklarımızı unutuyoruz. Asla hiçbir fikrimizi tekrar etmiyoruz. Bu farklılaşmamızı sağlıyor" dedi.



12 yıl önce