|

Salih abi, sen FriendFeed'e üye misin?

Melih Bayram Dede
00:00 - 24/01/2009 Cumartesi
Güncelleme: 22:37 - 23/01/2009 Cuma
Yeni Şafak
Salih abi, sen FriendFeed'e üye misin?
Salih abi, sen FriendFeed'e üye misin?

Türkiye'de yeni yeni popülerleşmeye başlayan bir sosyal

ağ olan FriendFeed, şimdilik fazla kirlenmemiş ve doğru amaçlar için kullanılan bir yer olarak dikkat çekiyor. Ancak FriendFeed camiasının şu anda en büyük kaygısı, buranın da zaman içinde Facebook'un akıbetine uğraması. İçerden biri olarak gözlemliyorum; zaman zaman bu kaygı, FriendFeed üyeleri tarafından dile getiriliyor.

Hemen burada, Recep İvedik filminden bir sahne geliyor akla. Recep İvedik, Salih abisine soruyor:

-Salih Ağbi, sen Feysbuk'a üye misin?

-Değilim. Ama iyi bir şeyse, olabilirim!

-Boşver hiç bulaşma! Zaten artık çok amele kaynıyor. Ben de çıkmayı düşünüyorum!

Uzun lafın kısası; yakında bu diyaloğun FriendFeed için de kullanılmasından ciddi ölçüde endişeliyim!


Musicopat olmaya var mısın?

Türkiye'nin ilk ve tek; yasal ve bedava müzik dinleme portalı, musicopat.com; internet üzerinden yerli ve yabancı 100 binlerce şarkının dinlediği alternatifsiz bir müzik sitesi. Musicopat, geçmişten günümüze yerli ve yabancı 100 binlerce şarkıyı arşivinde barındıyor. Üye olan herkes bu arşivden sınırsız yararlanıyor. Üyeler; evde, iş yerinde, partilerde, internet bağlantısı olan her yerde siteye kolaylıkla ulaşabiliyor, diledikleri şarkıları bilgisayarlarına yüklemeden, ücretsiz bir şekilde anında dinleyebiliyorlar. Musicopat; üyelerine müzik dinleme, kendi profillerini yaratabilme ve yeni müzik tarzlarını keşfederek, aynı müzik zevklerini paylaşan diğer üyelerle arkadaşlık kurma imkânı sağlıyor. www.musicopat.com


Zombilere karşı çetin bir mücadele


Left 4 Dead, bulaşan bir virüs sonucu zombiye dönüşen yaratıklarla, onlardak korunmaya çalışan insanların mücadelesini konu alan şiddet dozu aşırı yüksek bir oyun.

Zombilerle, onlarla mücadele ederek hayatta kalmaya çalışanların savaşında, ortalık kan revan. Bu nedenle bu oyunu küçük yaştakiler için uygun bulmadığımızı hemen belirtelim.Avustralya'da 15 yaş ve üstü, Avrupa'da ise 18 yaş ve üstü etiketiyle satılan zombilerle insanların karşı karşıya geldiği oyunda çoklu ya da tekli oyun seçenekleri bulunuyor. Oyunda ansızın bir yerlerden karşınıza çıkan ve sizi öldürmeye çalışan zombilere karşı koymak ve onları temizlemek zorundasınız. Bunun için de refleksinizin çok iyi olması gerekiyor.

Zombilerle savaşta M1911 tabanca, suikast silahı UZI veya pompalı tüfek kullanabiliyoruz. Oyunun Subway bölümünde makineli tüfek, sniper gibi seçenekler de önümüze çıkıyor.

Zombileri yakmak için molotof kokteyli gibi gerilla yöntemleri de kullanabileceğiniz oyun, görsel grafikleri, ses efektleri ve müziğiyle kendi alanında başarılı sayılabilecek bir yapım. http://www.l4d.com


Netbook mu alalım Notebook mu?

Masaüstü bilgisayarlarla, dizüstü bilgisayarlar arasında bir yerde konumlanan ve adına 'Netbook' denen mini bilgisayarlar, 2008'in yükselen yıldızıydı.

3 kilograma yakın bir dizüstü bilgisayarı yanında taşımaktan usananlar ve daha hafif bir dizüstü almak için de 3 bin Euro'yu gözden çıkaramayacaklar için 'Netbook' ilaç gibi geldi. Hem düşük fiyatlı hem de hafif bir bilgisayara sahip olma hayali ancak 'Netbook'ta gerçek olabildi.

'Netbook'lar kısaca üzetlemek gerekirse 8,9 ya da 10 inçlik ekranlara sahip, Intel'in düşük enerji tüketen Atom işlemcileri ile 1 GB'lık bellekli, Windows XP işletim sistemi kullanan, hafiflik sağlamak için de CD sürücüsünden feragat edilmiş mini bilgisayarlar.

Bu haliyle 'Netbook'lardan, dizüstü bilgisayar performansı beklemek hayal olur. Taşırken beni yormasın, gittiğim her yerde internete bağlanıp, ofis uygulamalarını kullanabileyim, MSN ile görüntülü olarak haberleşebileyim, bana bunlar yeterli diyorsanız, 'Netbook' sizin derdinize ilaç olabilir.



15 yıl önce