|

Saray yemekleri Kız Kulesi'nde

Hakkında sayısız öykü yazılan Kız Kulesi'nin içerisinde yer alan restoran sunduğu yemeklerle en az Kız Kulesi kadar ilgi görüyor. Mekanın mönüsünde dünya mutfağının yanı sıra Osmanlı saray yemeklerine de yer veriliyor

Aysel Yaşa
00:00 - 24/01/2009 السبت
Güncelleme: 22:28 - 23/01/2009 الجمعة
Yeni Şafak
Saray yemekleri Kız Kulesi'nde
Saray yemekleri Kız Kulesi'nde

İstanbul denince akla Boğaz, Galata Kulesi, Taksim Meydanı ve Kız Kulesi gelir. Tabi bu liste uzar gider ama insanların bu nadide şehirde en çok merak ettiği mekanlardır bunlar. Herkes Boğaz'a karşı yemek yiyip, sahilde ince belli bardaktan çay yudumlamanın hayalini kurar. Bir de şöyle güzel bir manzarada yemek yemenin tabi. İşte bu hayali kuranlar için bu hafta, manzarası tartışmasız en güzel olan Kız Kulesi'nde yer alan restoranı ziyaret ettik ve Lezzet Durakları'nın molasını bu güzel restoranda verdik. Dünya mutfağından lezzetler sunan mekanın işletmeciliğini 2000 yılından bu yana Hamoğlu Holding yürütüyor. Kız Kulesi'nde hizmet veren restoran üç kattan oluşuyor. Alt ana salon, asma kat ve Kuledebarı içerisinde barındıran taş binada yemek yiyebilmek için özellikle akşamları rezervasyon şart.

GARNİTÜRLER İSTEĞE GÖRE

İstanbul'a gelen hemen herkesin uğrak mekanı olan Kız Kulesi'nde yer alan, yemek yemek isteyenler için ideal olan restoranda ana yemeklerin yanı sıra atıştırmalık olarak sandviçler de bulabiliyorsunuz. 230 kişi kapasiteli mekanda gündüz ve akşam mönüleri farklılık gösteriyor. Gündüz mönüsünde ağırlıklı olarak makarna ve sandviçleri tadabileceğiniz gibi akşam mönülerinde Osmanlı saray usulü yemekler, kebap alaturkanın tadına bakma şansına sahipsiniz. Yiyeceğiniz ana yemeğin yanında servis edilen garnitürleri isteğinize göre siz belirleyebiliyorsunuz. Kız Kulesi'ne yemeğe gidenlerin unutmaması gereken en önemli nokta ise bu mekanda balıktan ete, vejetaryen yemeklerden farklı çeşitlerde tatlılara kadar geniş bir yemek mönüsüyle karşılaşacağınız ve sipariş verirken zorlanmayacağınız. Tercihinizi yemek yemekten yana değil de Kız Kulesi'nde manzaraya nazır bir kahvaltıdan yana kullanmak istiyorsanız 'serpme kahvaltı'ya ödeyeceğiniz fiyat 23 YTL.

FİKS MÖNÜLER DAHA HESAPLI

Mekanda her akşam canlı müzik eşliğinde yiyeceğiniz yemeğin fiyatı ise fiks mönü fiyatı olan 80 YTL. Mekanda genelde Türkçe ve yabancı nostaljik müziklere yer veriliyor. Akşam daha çok rağbet gören mekanda fiks mönüler de mevcut. Size tavsiyem mekanda uygulanan fiks mönüyü tercih etmeniz. Çünkü fiks mönü daha fazla seçenek olmasına rağmen daha hesaplı. Mekanın en büyük artısı ise yemeğin sunumunun eşsiz olması. Kız Kulesi'ne ulaşmak için Üsküdar Salacak'tan 15 dakikada bir, Kabataş'tan ise saat başı tekne seferleri bulunuyor. Ayrıca mekana akşam saatinde gitmek isteyenler için gidiş-dönüş ücretsiz olarak planlanmış. Mekanın en üst katı olan Kuledebar'das ise her akşam 22.00 -01.00 saatleri arasında hem İstanbul'a 360 derece bakarken hem de istediğiniz içeceği tadabiliyorsunuz. Gündüzleri rezervasyonsuz, akşamları ise rezervasyonlu olarak hizmet veren Kuledebar'da bulunan dürbünler sayesinde İstanbul'u da yakından görebiliyorsunuz.


Kız Kulesi'nin şefi Hüseyin Yıldırım'dan Padişah Bonfile'nin tarifi:

Malzemeler (İki kişilik)

300 gr bonfile

50 gr pastırma

50 gr rende kaşar

1 adet patlıcan

1 adet kabak

1 adet kırmızı biber

Kuru soğan

Taze kekik

Demi-glas sos

Tereyağı

Hardal


Yapılışı

150 gr bonfile bıçakla ikiye bölünür. Arasına kaşar ve pastırma yerleştirilerek kapatılır. Daha sonra bu bonfile 180 derecelik ızgarada 20 dakika pişirilir. Diğer taraftan demi-glas sos, tereyağı ve hardal bir tavada pişirilir. Daha sonra bonfilenin üzerine pişirilen bu sos dökülür. Bu arada sebzeler ince ince dilimlenir ve ızgarada kızartılır. Kızaran bu sebzelerden yemeğin yanına sebze kulesi yapılır.


LEZZET REHBERİ….

Adı: Kız Kulesi

Ne yenir: Osmanlı saray usulü etli yaprak sarması, kebap alaturka, ızgara dana bonfile, tortellini

Ne ödenir: Bir kişi için 75 YTL

Ne zaman gidilir: Gündüz Haftaiçi: 12.15-18.00 / Haftasonu: 09.15-18.00 Akşam Haftaiçi: 20.15-01.30 Haftasonu: 20.15-01.30

Nerede: Salacak Mevkii Üsküdar / İstanbul

Tel: 0 (216) 342 47 47



٪d سنوات قبل