|

Şengül Yiğit: Kadını kadın zayıflatır

Kadınların yeni yaşam merkezi olan B-fit salonları oldu. Kadınların vücut yapısına göre seçilen özel aletlerle fazla kilolardan kurtulan kadınlar bilinçli ve keyifli spor yapmanın tadını çıkarıyor.

Ayşe Olgun
00:00 - 29/05/2010 Cumartesi
Güncelleme: 22:46 - 28/05/2010 Cuma
Yeni Şafak
Şengül Yiğit: Kadını kadın zayıflatır
Şengül Yiğit: Kadını kadın zayıflatır

Hem fazla kilolardan şikayet edip hem de bu kilolardan kurtulmak için uygun mekan bulamayan kadınların yüzünü güldüren B-fit salonları her semtte yavaş yavaş faaliyete geçmeye başladı bile. ABD'de sadece kadınların spor yapacağı merkezler olarak kurulan ve gördüğü ilgi üzerine dünyanın dört bir yanına yayılan B-fit merkezleri yaklaşık 4 yıldır Türk kadınını da forma sokuyor.


25 BİN KADINI ZAYIFLATIYOR

'Kadınlara özel spor ve sağlıklı yaşam merkezleri'olarak hizmet veren B-fit salonlarının sayısı ülkemizde 4 yılda 100'ün üzerine çıktı. Yani bir anlamda sporun yeri trendi bu merkezler oldu. Öyle ki 25 bin kadın haftada üç gün yarım saat bu merkezlere uğrayarak incelmenin keyfini çıkarıyor. Peki, bu merkezlerin kısa sürede böylesine yoğun ilgi görmesinin sebebi ne? Bu sorunun cevabını Çekmeköy'de 7 ay önce açtığı B-fit merkezinde onlarca kadını forma sokan Şengül Yiğit veriyor. Yiğit'e göre sadece spor merkezi değil yaşam merkezi de olan B-fit salonlarında kadın kadına spor yapmanın keyfi bir başka. Fiyatları da her bütçeye uygun olunca kadınlar soluğu bu merkezlerde alıyor. Mesela isteyenler ayda 50 TL vererek bu merkezlerde sınırsız spor yapma imkanına sahip olabiliyor. Üstelik senede üç-dört sefer indirim kampanyaları düzenleniyor. Kaydolan her üye önce bir kilo ve yağ kontrolünden geçerek fazlalıkları hesaplanıyor. Sonrasında gerek görülürse bir diyetisyen eşliğinde spora başlıyor. Her ay ölçümler yenileniyor, en çok yağ yakan, sürpriz hediyelerle ödüllendiriliyor.


DERDİ DE ALIYOR KİLOYU DA

Ancak B-fit salonlarını özel yapan sadece bunlar değil. Bu salonlarda hizmet veren spor aletleri kadınlara özel hazırlanmış ve vücudun her bölgesini çalıştırıyor. Üstelik herkesin kendi gücüne göre itme ve çekme kuvvetiyle çalışan fitness makinelerinden yararlanarak kadınlar toplu olarak spor yapmanın keyfini yaşıyor. Çalışma hayatına uzun yıllar ara verdikten sonra açtığı B-fit salonuyla yeniden iş hayatına atılan Şengül Yiğit, salona sorunlarıyla gelen bir çok kadının spordan sonra mutlu mesut ayrıldığının altını çiziyor. Yiğit, günde sadece yarım saatlerini bu merkezlerde geçirerek kadınların zayıfladıklarını belirtiyor. Yarım saatin sonunda önce gidip duşunuzu alıyor, arkasından da çay-kahve muhabbetinin içinde buluyorsunuz kendinizi. Böylece kadınlar bu merkezde hem sıkıntılarını hem de kilolarını atmış oluyor.


Sadece kadınlara özel olan ve üyelerine yarım saat sporla iki beden incelme garantisi veren B-fit salonlarına kadınlar akın ediyor. Ülkemizde 25 bin kadının gözdesi B-fit'lerde kilo verenler küçük sürprizlerle ödüllendiriliyor

Kadınlar artık soluğu B-fit salonlarında alıyor. B-fit işletmecisi Şengül Yiğit'e göre sadece spor merkezi değil yaşam merkezi de olan B-fit salonlarında kadın kadına spor yapmanın keyfi bir başka. Fiyatları da her bütçeye uygun olunca kadınlar soluğu bu merkezlerde alıyor.

14 yıl önce