|

Toshiba'dan android tabanlı tablet bilgisayar

Abdulkadir Önder
00:00 - 15/01/2011 Cumartesi
Güncelleme: 22:38 - 14/01/2011 Cuma
Yeni Şafak
Toshiba'dan android tabanlı tablet bilgisayar
Toshiba'dan android tabanlı tablet bilgisayar

Yeni medya tableti FOLIO 100, 25.7cm/10.1' ekranlı, dijital yaşamlarına her an eşlik edebilecek yüzde 100 taşınabilir ve çok amaçlı bir cihaz arayan kişiler için geliştirildi. İnternet, sosyal ağlar ve medya tüketimine yönelik geniş uygulama ve hizmet seçenekleri içeren FOLIO 100, çok zengin bir multimedya deneyimi sunuyor. Kolay ve eğlenceli kullanımı ile FOLIO 100, Android 2.2. (Froyo) üzerinde çalışan ve Toshiba tarafından geliştirilen yüksek sezgisel grafik ara yüze sahip.


Bazı özellikleri

CPU: Nvidia Tegra 2

25.7cm (10.1') ve 1024 x 600 piksel kapasitif multi dokunmatik ekran

Android 2.2 tabanlı

Kapasitesi: 16 GB


Bluetooth , WLAN

DLNA® uyumlu

HDMI®, 1 x USB , SD/MMC Kart okuyucu

Adobe® Flash 10.1 1.3 M piksel Web Kamera





Pil ömrü: 7 saat

Ağırlık: 760g

Boyut: 281mm x 181mm x 14mm


Oynamak için bakmanız yeterli

Yeni teknolojiler geliştiren Naitonal Instrument adlı ABD şirketi sırf göz hareketleriyle Nintendo oyunlarında kullanıcının kontrol sağlayabileyeceği bir sistem geliştiriyor. Bu sistem elektrookülagrafi (EOG) adlı göz pozisyonlarını değerlendirebilen bir tekniği temel alıyor. Pratik uygulaması henüz çok uzak görünen sistemde, gözün çevresine yerleştirilen elektrotlar göz içindeki çok küçük elektrik sinyallerini tespit etmekte kullanılıyor. Islak elektrotlarla cildin elektriksel direnci düşürülerek güçlü bir elektriksel iletim sağlanıyor. Gözün hareketleriyle oluşan elektirik sinyalleri elektrookülagrafiyle işlenerek oyun sistemine aktarılıyor. Boyuna yerleştirilen bir elektrot da göz hareketleriyle ilişkisiz biyolojik elektriksel aktiviteleri tespit edip filtreliyor. Prototip aşamasındaki proje çok yakında hayata geçecek gibi.


Alpha serisine full HD desteği

Gerek amatör gerekse profesyonel kullanıcılara hitap edebilen Sony Alpha serisi, yeni A580 ile full HD video çekim ve SD/SDCX bellek kartı tanıma özelliklerini dahil ediyor. Bol ayar seçeneğine karşın kullanışlılığıyla beğeni toplayan A580, yeni nesil bir Exmor APS HD CMOS sensör işlemcisi kullanıyor. Sony'nin güçlü BIONZ görüntüleme işlemcisinin son sürümüyle birlikte, yüksek hızlı sürekli çekimlerin yanı sıra özel bir dijital görüntü birleştirme ve işleme fonksiyonları yelpazesiyle destekleniyor. Bütün bu özellikler fotoğraf çekmeye yeni başlayanlara ve fotoğraf meraklılarına daha fazla sanatsal olanaklar sağlıyor.



13 yıl önce