|

Tuzlalı kadınlar yılın 'Gönül En'lerini seçti

Tuzla Belediyesi tarafından düzenlenen 'Kadın Şöleni' Tuzla sahili tören alanında başladı. 22 Haziran'a kadar çeşitli etkinliklerle sürecek kadın şöleninde, Tuzla'daki hemşehrili derneklerinin kadın üyeleri kendilerine ayrılan stantlarda yöresel zenginliklerini Tuzlalılarla paylaşıyor

00:00 - 16/06/2012 Cumartesi
Güncelleme: 21:29 - 15/06/2012 Cuma
Yeni Şafak
Tuzlalı kadınlar yılın 'Gönül En'lerini seçti
Tuzlalı kadınlar yılın 'Gönül En'lerini seçti

Sıcak havaya rağmen yoğun bir katılımla açılışı yapılan kadın şölenine AK Parti milletvekilleri Belma Satır, Alev Dedegil, AK Parti Kadın Kolları İstanbul İl Başkanı Özlem Topal, Tuzla Kaymakamı Mümin Heybet ve eşi, Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı ve eşi Dr. Fatma Yazıcı, AK Parti Tuzla İlçe Başkanı Av. Mustafa Ataş, kadın sanatçılar ve yazarlar katıldı. Açılışta konuşan Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, kadın eli değen her konuda nezaket, letafet ve merhametin yeşerdiğini belirterek, Türkiye'de bir ilk olarak 'Kadın Şöleni' düzenlediklerini ve sosyal hayata kadınların yaptığı katkıya vurgu yapmak istediklerini ifade etti. Başkan Yazıcı, "Bizim medeniyetimizde kadın anne olarak şefkattir, yar olarak sevgidir. Kadına layık olduğu değeri en iyi şekilde konumlandıran bir medeniyetin sahipleri olarak, kadınlarımızı başımızın tacı olarak görüyoruz" şeklinde konuştu.

BAŞARI ÖDÜL GETİRDİ

Tuzla Kaymakamı Mümin Heybet de törende yaptığı konuşmada, özellikle okuma yazma kursuna katılan Tuzlalı kadınları, başarıları ve medeni cesaretlerinden dolayı kutlayarak, kendilerini yetiştirme konusunda devletin her zaman kadınlarımızın yanında olduğunu ve olmaya devam edeceğini ifade etti. Tuzlalı kadınlar tarafından seçilen medya, sanat ve iş dünyasından yılın başarılı kadınlarına ödül ve plaket verildi. Tuzlalı kadınlar tarafından seçilen yılın 'en'leri Yılın Haber Spikeri CNN Türk'ten Başak Şengül, Yılın Tartışma Programı CNNTÜRK'te yayınlanan Dört Bir Taraf-Nagehan Alçı, Yılın Kadın Şarkıcısı Aşk En Büyüktür Her Zaman albümüyle İzel, Yılın Kadın Dizi Oyuncusu Yahşi Cazibe'deki rolüyle Aslıhan Gürbüz, Yılın Kadın Yazarı Cemalnur Sargut , Yılın TV Kadın Programı Yöneticisi Show TV'den Ayhan Bölükbaşı, Yılın Sosyal Sorumluluk Projesi, Çocuklar Gülsün Diye'yle Gülben Ergen, Yılın Dizisi Suskunlar, Yılın TV Muhabiri Kanaltürk'ten Nilay Karakaş, Yılın Kadın Sağlık Editörü Yeni Şafak Gazetesi'nden Mezin Tanrıseven, Yılın FilmiFetih 1453, Yılın Kadın Programı, Güzel Günler-Şebnem Kısaparmak, Yılın Kadın Sporcusu Burcu Çetinkaya, Yılın Kadın Köşe Yazarı Bugün Gazetesi'nden Gülay Göktürk oldu. Onur Ödülü ise Öyle Bir Geçer Zaman ki dizisinde Hasefe babaanneyi canlandıran Meral Çetinkaya'ya verildi. Şölende ayrıca okuma yazma kursunu başarıyla tamamlayan Tuzlalı kadınlara sertifikaları da şölene katılan protokol üyeleri tarafından takdim edildi.



ŞÖLEN 22 HAZİRAN'A

KADAR DEVAM EDECEK

22 Haziran'a kadar konserler ve çeşitli etkinliklerle devam edecek olan kadın şöleninde, Tuzla'daki hemşehrili dernekleri kadın üyeleri, kendilerine ayrılan stantlarda yöresel el sanatları, yemekleri ve kıyafetleri gibi kültür ve sanat ürünlerini sergiliyorlar. Kadın şöleninde ayrıca Tuzla Belediyesi tarafından kurulan stantlarda da, kadınlara yönelik çeşitli etkinlikler de yer alıyor. Kişisel bakım, aksesuar, diyet, moda, psikoloji, evlilik ve çocuk ilişkileri gibi alanlarda danışmanlardan bilgi alabilecek olan kadınlar, kitap stantlarında yazarlarımızla buluşacak ve imza günlerine katılabilecek.

12 yıl önce