|

İstanbul Ticaret iş kapılarını açıyor

Piyasanın ihtiyaç duyduğu elemanları yetiştiren İstanbul Ticaret Üniversitesi, bu yıl ilk kez kayıt yaptıracak öğrencilere bilgisayar hediye edecek. İstanbul Ticaret Odası'nın prestij projesi olan üniversitenin öğrencileri, Oda üyesi 350 bin şirketten birinde hayata atılacak.

Aybike Eroğlu
00:00 - 11/07/2013 Perşembe
Güncelleme: 00:12 - 11/07/2013 Perşembe
Yeni Şafak
İstanbul Ticaret iş kapılarını açıyor
İstanbul Ticaret iş kapılarını açıyor

Değişen küresel koşullara uyum sağlayarak Türkiye'yi rekabet edebilir bir ülke haline dönüştüren İstanbul Ticaret Odası'nın 12 yıl önce kurduğu Ticaret Üniversitesi, bu yıl iddialı bölüm ve programlarıyla tanıtımlarına devam ediyor. Bu kapsamda bu yıl üniversiteye ilk kez kayıt yaptıracak her öğrenciye bilgisayar hediye edilecek. Üniversitenin öğrencilere sağladığı imkanlar ve koşullar hakkında bilgi veren Rektör Prof. Dr. Nazım Ekren, üniversitenin dünyanın kültür ve ticaret başkenti İstanbul'un merkezindeki yerleşkelerde, hepsi kendi alanında uzman, deneyimli eğitim kadrosu ve İTO'nun güçlü desteğiyle gençlerimizi geleceğe en iyi şekilde hazırlıyor mesajını verdi.

İTO'DAN DESTEK

İstanbul Ticaret Üniversitesi'ne kayıt sürecinde öğrencilerin başarı oranlarının göz önünde bulundurulacağını belirten Rektör Ekren, 'Burs sisteminde, yüzde 25'ten başlayarak yüzde 100'e kadar burs imkanı sağlanacak' dedi. Üniversite bünyesinde pek çok yeni bölümün açılacağını da müjdeleyen Rektör Ekren, 'Daha önce Ticari Bilimler, İletişim, Hukuk, Fen Edebiyat, Mühendislik ve Tasarım olmak üzere beş fakültemiz vardı. Bu sene Uygulamalı Bilimler Fakültesi'ni de ilave ettik. İstanbul Ticaret Odası'nın 350 bin üye desteğini de arkamıza alarak emin adımlarla ilerliyoruz' şeklinde anlattı. Ekren,'Yeni dönemde Fen Edebiyat Fakültesi bünyesinde Sosyoloji bölümü ile bu yıl faaliyete başlayan ve Türkiye'de alanında ilk olma özelliği taşıyan Uygulamalı Bilimler Fakültesi'nin Uluslararası Lojistik, Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği, Basım Yayın Üretim Teknolojileri bölümlerine ilk kez öğrenci alınacak' diye konuştu.

İNTERNETTEN TAKİP

Aday öğrencilerin bölümlerle ilgili bilgilere üniversitenin internet sitesinden ulaşabileceklerini kaydeden Ekren, 'Üniversitelerimizin web sayfasına girdiğinizde hangi bölümü tercih etmek istiyorsanız o bölümde öğretilen derslerin ders kimlik formlarını görebilirsiniz. Adaylar fakültelerdeki ilgili bölümleri alırlarsa, o ' derslere girip, hangi hafta, hangi derslerin okutulduğu, hangi kaynakların öğrencilere tavsiye edildiği, hangi öğretim üyelerinin ders verdiğini, kimlik formundan göreceklerdir.' şeklinde aktardı. Ekren ayrıca üniversiteye bu sene kayıt yaptıracak her öğrenciye bilgisayar hediye edeceklerini de ekledi.

KOSGEB'le ortak çalışmamız var

'Üniversitenin İstanbul Ticaret Odası'yla yaptığı protokol çerçevesinde, Kariyer Merkezi ile İTO'da staj ve iş imkânlarını yeniden kurguladık' diyen Rektör Ekren, öğrencilerimiz burada okurken birinci sınıftan son sınıfa kadar kimlik bilgilerini oluşturabilirler. İTO'ya kayıtlı şirketlerle irtibata geçip öğrencilerin hem staj hem de iş imkânlarında daha somut adımlar atmak istediklerini anlatan Rektör Ekren, 'Öğrencilerimize vereceğimiz mesajlardan biri de öğrenim boyunca aldıkları derslerin okul dışında ne anlama geleceğidir. KOSGEB ile yaptığımız anlaşma ile seçmeli bir ders olan 'Girişimcilik ve Proje Analizi' dersinden başarılı olan öğrenciler KOSGEB eğitimi almış kabul edilecek. Öğrenciler, kendi üretecekleri girişimcilikle ilgili olarak teşvik ve desteklerden otomatik olarak yararlanacaklar' ifadelerini kullandı. 'Sütlüce'de 3 bin metrekare civarında kütüphane oluşturduk. Hem elektronik, hem matbu haldeki yayın ihtiyaçlarını karşılamış olacak' diyen Rektör Ekren, öğrencilerin misafir hocaların dışında, eğitim gördüğü kampüslerde uygulama imkânlarına da sahip olacağını kaydetti.

Akademisyen kadromuz kaliteli

'Bizim en büyük avantajımız İTO'yla olan ilişkimizden kaynaklanıyor. Güçlü desteğini aldığımız İTO'nun varlığı, kaliteli bir eğitim kurumu olma hedefimizde önemli bir yer tutuyor. Öğrencilerimizin de bu yapıdan maksimum düzeyde yararlanması için çabalarımız devam ediyor' diyen Rektör Ekren, çok farklı alanlarda çok farklı bölümler açarak, konusunda kendisini ispatlamış, kaliteli akademisyen, öğretim üyesini kadrolarına kattıklarını anlattı. Ekren, Öğrencilerimiz mutlaka tercih günlerinde bizleri ziyaret etmeli. Tercih ettikleri bölümlerdeki bölüm başkanları ve öğretim üyeleriyle görüşmeler yaparak, doğrudan, birebir okumayı düşündükleri bölümlerde hocalardan ne tür teorik ve akademik bilgi alacaklarını öğrenmelerinde fayda var' diye anlattı.

Tercih günleri nasıl geçiyor?

'Tercih günleri etkinliklerimiz Eminönü kampüsü merkezli 18 Temmuz akşamına kadar sürecek. Adaylar, bütün kampüsleri ziyaret edebilecek. Öğrencilerimiz sakin ve çok fazla heyecana kapılmadan ne düşündüklerini kafalarında şekillendirsinler, sonra bizi ziyarete gelsinler.'

Oda'nın iş tecrübesinden yararlanıyor musunuz?

'İTO ile imzaladığımız protokol çerçevesinde İTO'daki meslek komitelerinde görevli olan, aktif rol alan şirket temsilcilerinin üniversitemizde 'Meslek Seminerlerine gelmelerini sağlayacağız' diyen Rektör Ekren şöyle konuştu: 'Bu isimlerin özellikle son sınıf öğrencilerinin derslerine girmesini sağlayarak, öğrencilerimizin üniversitedeki akademik ve teorik bilgiler dışında günlük hayatta ve piyasada bu bilgilerin nasıl karşılık bulduğunu yaşayarak öğrenmelerini istiyoruz.'

Neden İTÜ?

- 131 yıllık geçmişi olan 350 bin üyeli İstanbul Ticaret Odası'na bağlı bir vakıf üniversitesinde öğrenim görmenin gelecek için sağladığı avantajlar

- 12 yıllık birikimle iş dünyasının gücünü yanımızda görmemiz

- Şehrin merkezinde hayattan kopmadan eğitim

- Vakıf üniversitesi olmanın gereği öğrenimde makul ücret

- Farklı kategorilerde yüksek oranlı burs imkânları

- Profesyonel akademik kadro

YARIN : En popüler meslekler hangileri?
11 yıl önce