|

Mezunlara 4 yıl boyunca iş imkanı sunuyor

Sağlık kuruluşlarıyla göz dolduran Medipol, tıp eğitimiyle de adından söz ettiriyor. Bu yıl Medipol'ü tercih edecek öğrenciler ikinci sınıfa geldiklerinde, başarılı olmaları halinde, tüm eğitim masrafları Türkiye Eğitim Sağlık ve Araştırma Vakfı tarafından karşılanacak. Üzerine birde, mezun olduktan sonra Medipol kurumlarında 4 yıl boyunca çalışma fırsatı sunuluyor.

Aybike Eroğlu
00:00 - 14/07/2013 Pazar
Güncelleme: 17:37 - 13/07/2013 Cumartesi
Yeni Şafak
Mezunlara 4 yıl boyunca iş imkanı sunuyor
Mezunlara 4 yıl boyunca iş imkanı sunuyor

Öğrencilerine pek çok imkan sunan üniversitelerden biri de İstanbul Medipol Üniversitesi. Bu yıl Medipol'ü tercih edecek öğrenciler ikinci sınıfa geldiklerinde, başarılı olmaları halinde, tüm eğitim masrafları Türkiye Eğitim Sağlık ve Araştırma Vakfı (TESA) tarafından karşılanacak. Öğrencilerin okul bitiminde 4 yıl süreyle Medipol'de çalışmalarını istediklerini anlatan İstanbul Medipol Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sabahattin Aydın, 'Öğrencilerden ayda 40 saati geçmeyecek şekilde sigorta ve maaş hakları da sağlanacak şekilde kurumlarımızda çalışmalarını istiyoruz' dedi.

40'IN ÜZERİNDE PROGRAM

Tıp Fakültesi merkezli olarak eğitim hayatına adım atan İstanbul Medipol Üniversitesi, Diş Hekimliği, Eczacılık, Hemşirelik, Fizyoterapi, Beslenme ve Diyetetik, Sağlık Yönetimi gibi bölümlerde öğrenci yetiştiriyordu. Üniversite ikinci yılında Hukuk fakültesi, üçüncü yılında Sağlık Meslek Yüksekokulu, dördüncü yılında ise Adalet Meslek Yüksekokulu'nu açtı.

UYGULAMALI TIP EĞİTİMİ

Sağlık alanında eğitim gören öğrenciler için ciddi uygulama alanlarının da oluşturulduğunu aktaran Rektör Aydın, 'Öyle ki normalde uygulamalı eğitim sağlık eğitiminde ikinci yada üçüncü yıllarda başlar. Biz birinci sınıfta öğrencileri bu ortamlara hazırlamak için 'mesleki beceri' adı altında bir dersle öğrencileri hastanelerle tanıştırıyoruz. İkincisi ise tıp eğitiminin son senesi intörnlük eğitimidir. Teorik derslerin yer almadığı tamamen uygulamaya geçildiği bir sistem.' şeklinde konuştu. İstanbul Medipol Üniversitesi'nde pek çok burs imkanının bulunduğunu ifade eden Rektör Aydın, ilk 100'e girerek kendilerini tercih eden üniversite adaylarına eğitim süresi boyunca yurt ve yemek imkanlarını bedeva sunarken, 3 bin TL de burs verdiklerini anlattı. Öğrencilerin disiplin cezası ve devamsızlık gibi sorumluluk gerektiren konularda ceza almadıkları taktirde burslar kesilmiyor.

BURS İMKANLARINDA DEVRİM!

Rektör Sabahattin Aydın, burs imkanlarını sizler için şöyle sıraladı:

1- Üniversite adayı başarı sıralamasında ilk binin içinde yer alırsa, aylık 2000 lira burs veriliyor.

2- Aday, başarı sıralamasında ilk 2 bin 500 adayın arasına girmişse, 1000 lira burs alıyor.

3-Hukuk ve tıp fakültelerini yüzde 25 burslu bölümü ilk ve ikinci sırada tercih eden öğrencilere de burs veriliyor.

4- İstanbul Medipol Üniversitesi'ni ilk sırada tercih eden öğrenciler yüzde 25, ikinci tercih yaparsa yüzde 15 indirim alıyor.

5- Başarı bursunun yanı sıra şehit ve gazi çocukları için de yine belli oranlarda ücret indirimi yapılıyor.

6- Eğitim süresinin ikinci yılından sonra ücretlerinin karşılanmasını isteyen öğrenciler, okuldan sonra 4 yıl süreyle Medipol bünyesindeki sağlık kuruluşlarında çalışmayı taahhüt etmek zorunda. Öğrenciler o günün koşullarında kendi muadillerinin çalışacağı iş imkanlarıyla çalışmaya başlayacak. ve bu dört yıllık süre zarfında aynı haklardan yararlanacak. Bu 4 yıllık süreçte ise öğrencilerin kurumu benimsemesi hedefleniyor.

ADAYLARA ÖNERİLER

Öğrencilerin puanlarının yettiği doğrultuda ne okumak istediklerine karar verme aşamasının birinci sırada olduğunu belirten Rektör Aydın, 'Daha sonra hangi üniversite sorusunu kendinize sorun. Bu soruyu sorarken okumak istediğiniz üniversitenin kadro branşlarını mutlaka inceleyin. Şu an Medipol Üniversitesi'nde bir öğrenciye bir hoca düşüyor.' şeklinde hatırlatmada bulundu.

Kent üniversitesi üniversite kenti

Medipol Üniversitesi'nin Haliç Kampusunde tıp fakültesi, diş hekimliği fakültesi, hemşirelik fakültesi gibi temel sağlık bilimleri yer alırken, eczacılık, hukuk, sağlık yönetimi bölümü, sağlık meslek yüksekokulu'nun 16 programı, adalet meslek yüksekokulu ise Kavacık yerleşkesinde bulunuyor. Haliç yerleşkesinin kent üniversitesi özelliği taşıdığını anlatan Aydın, Kavacık yerleşkesinin ise üniversite kentine dönüştüğünü aktardı.

SOSYAL FAALİYETLER

Aydın: '20'yi aşkın öğrenci kulüpleriyle sosyal faaliyet imkanları mevcut. Öğrenciler üniversitenin ilk yılında bilim şenliği yaptı. Şenlikte öğrenciler tarafından geliştirilen projelere yer verildi. fizyoterapi alanında öğrencilerimizin bilim şenliğinde sunarak derece aldığı proje,uluslararası fizyoterapi kongresinde de derece aldı. Öğrencilerimizin başarıları da tescillenmiş oluyor' diye konuştu.

Eğitim fakülteleri Tıp'a talebi arttırdı

Rektör Aydın: 'Eğitim fakültemiz yasal olarak var ama açılmadı. Eğitim fakültelerinin birkaç bölümü hariç diğer bölümlere ve esas fen edebiyat fakültelerinin fizik, kimya ve matematik bölümlerinde, birçok üniversite öğrenci almayacak. öğrenci alınmayacak bölümlere bakıldığında ciddi kontenjan açıkları ortaya çıkacak. YÖK kontenjanları belirlerken, bu kontenjanları öğrencilerin talep ettiği alanlara göre düzenledi. bu da tıp ve hukuk oldu. Bu nedenle bu yıl tıp ve hukuk kontenjanları arttı. Üniversiteye yerleşecek öğrenci sayısı geçen seneki sayılarak yakın. Eğitim fakültelerinde kontenjan azalırken, tıp ve hukuk alanında çok artmış oldu. Bu durumun artıları eksileri var. Hızlı artan kontenjanlar, hızla artan üniversite sayıları, o hızda yetişmeyen öğretim üyesi havuzunu kullanıyor. Bu da çok hızlı üniversiteleşmemizle birlikte birçok üniversitede öğretim üyesi bulunamamasına neden oluyor.'

YARIN: Çözüm süreci
üniversiteleri nasıl etkiledi?

11 yıl önce