|

Şimdi daha iyi nefes alıyorum

Sigara içen kadınların menopoza daha erken girdiğini biz değil araştırmalar söylüyor. Ayrıca sigarayı bırakanlar, dumansız bir hayatla birlikte kendilerini yeniden doğmuş gibi hissediyor

Mezin Tanrıseven
00:00 - 14/06/2008 Cumartesi
Güncelleme: 22:52 - 13/06/2008 Cuma
Yeni Şafak
Şimdi daha iyi nefes alıyorum
Şimdi daha iyi nefes alıyorum

Sigara içmemek bir ayrıcalık. Ancak tiryakiyken bırakmak daha bir ayrıcalık değil mi? Dumansız bir hayatı tercih edenlerin hayatlarından ne kadar memnun olduğu da bir gerçek. Bakın yıllarca bu zehri içip daha sonra bırakanlar neler dedi?


  • Akciğer kanserinden ölen babamın vasiyeti üzerine 10 yıldır kullandığım sigarayı bıraktım. Dünyada sigarasız ne güzel günler varmış. Şimdi daha iyi nefes alabiliyorum. Allah kimseye göstermesin fakat sigaraya devam edenler bir gün sizin de başınıza kötü şeyler gelebilir.

  • Sigarayı bir anda kesip bıraktım. Hep kendi kendime, 'ne zaman bırakacağım' diyordum. Bunların hepsi nefsimizin bizi kandırması. Sigara gitti neler geldi. Bugüne kadar her şeyin tadını unutmuşum. Artık bir simidin tadı bile en güzel börekten daha hoş geliyor bana. İnanın ben İstanbul'un bu kadar hoş kokacağını tahmin etmiyordum.

  • Açık söylemek gerekirse eşimin sayesinde bıraktığımı söyleyebilirim. Eşim sigara kullanmayan birisi olarak sigara içilen ortamlardan ve dolayısıyla benim sigara içmemden rahatsız oluyordu. Kısa bir süre evde içmeyip iş ortamında içtim. Ama içtiğim sigara sayısında azalma oldu. Günde 3-4'ten 1 adete düştüm, daha sonra da zaten canım istemedi.

  • 2 yıl önce kalp dış zarında iltahaplanma geçirdim. Çekilenler çabuk unutulur ya, tekrar sigaraya başladım. Fakat kısa bir süre önce aynı hastalığı tekrar geçirdim ve başlıca sebebi sigaraydı! Artık 2 dakikalık bir zevkin hayatımdan daha önemli olamayacağını biliyorum, umarım diğer kullananlar da bu meretten biran önce kurtulur!

  • Ben de sigarayı bıraktım. Hissettirmeden beni nasıl da mahvettiğini düşündükçe ona olan nefretim kat ve kat büyüdü. Haykırmak istiyorum ve senden nefret ediyorum ve ömrün yettiğince sana yapmayacağım kötülük kalmayacak. Senden intikamımı öyle bir alacağım ki, sen bile buna şaşcaksın. Sen benden 5 yılımı çaldın ben de seni yok edeceğim hayatımdan. İnsanlık aleminin sağlıklı ve mutlu yarınları için

    Üç saat ağzımda sakız çiğnedim

    Sigarayı bırakma kararını bundan 1 yıl önce vermiş fakat bir türlü deneyememiştim. Son sigaramı içtikten sonra 3 saat gibi bir süre ağzımda sakızla vakit geçirdim. Ve o günden bu yana sigarayı ağzıma koymadım. Bu iş için sadece inançlı olmak yeterli. Karar verin iradenize sahip olun.



    ZARARLARI SAY SAY BİTMİYOR

    Sigaranın yol açtığı hastalıkları saymakla burada bitirmek çok zor. Ancak, bırakmaya karar verenler için en çarpıcı başlıklar ise şunlar: Akciğer kanseri, sırt ve bel ağrısı, prostat kanseri, göğüs kanseri, rahim kanseri, solunum problemleri, ilaca karşı bağışıklık, kalp hastalıkları, kısırlık, kangren, karaciğer kanseri, gırtlak kanseri, erken doğum, ağız kanseri, Menopoz: Sigara içen kadınlarda beklenenden 5-10 yıl daha erken menopoz görülür. Bu da kemiklerin erimesine sebep olur, diş kaybı: Sigara içmek diş kayıplarında önemli bir faktördür.


    YARIN:
    SİGARAYI BIRAKMANIN 20 ALTIN YOLU

  • 16 yıl önce