|

1 köpek ve 1 maymunla 9 yıl hapsedildi

Arjantin'in de koruyucu ailesi tarafından 9 yıl boyunca garaja kapatılıp aç bırakılan ve dövülen 15 yaşındaki kız kurtarıldı. Bir köpek ve bir maymunla garaja hapsedilen kızın, bulunduğunda sadece 20 kilo olduğu ifade ediliyor.

Bbc
00:00 - 17/04/2014 Perşembe
Güncelleme: 10:26 - 17/04/2014 Perşembe
Yeni Şafak
1 köpek ve 1 maymunla 9 yıl hapsedildi
1 köpek ve 1 maymunla 9 yıl hapsedildi

Arjantin'in başkenti Buenos Aires'de polis, koruyucu ailesi tarafından dokuz yıl boyunca garaja kapatılıp aç bırakılan ve dövülen 15 yaşındaki kızı kurtardığını duyurdu.

Genç kızın bulunduğunda sadece 20 kilo olduğu, garajda tutulduğu süre boyunca kendisine sadece ekmek ve su verildiği belirtildi.

Artık yemekleri yemeye çalıştığında dövmüşler

Bu dönemde yanında sadece bir köpek ve bir maymun olduğu belirtilen genç kız, hayvanlara verilen artık yemekleri yemeye çalıştığında kemerle dövüldüğü de ifade ediliyor.

Koruyucu anne ve baba kölelik ve taciz suçlamasıyla cezaevine gönderildi.

9 yıl boyu 2 kez dışarı çıkmış

Hastaneye kaldırılan kızın dokuz yıl boyunca sadece iki kez garaj dışına çıktığı belirtiliyor.

Yetkililer, 2001 yılında kızın, yedi tane daha çocuğu olan biyolojik ebeveynlerinin kendisine maddi olarak bakamadığına dair mahkeme kararının ardından geçici olarak koruyucu aileye verildiğini söylüyor.

İki ailenin başlarda iletişim içinde olduğu ancak daha sonra biyolojik ailenin kızın izini kaybettiği belirtilirken, bu durumun nasıl gerçekleştiği belirsizliğini koruyor.

10 yıl önce