|

'25-12 Erdoğan'ı kızdırdı'

İha
00:00 - 29/01/2009 Perşembe
Güncelleme: 01:52 - 30/01/2009 Cuma
Yeni Şafak
'25-12 Erdoğan'ı kızdırdı'
'25-12 Erdoğan'ı kızdırdı'

Davosta yaşanan kriz, Alman gazetelerinde son dakika haberi olarak girdi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Davos Zirvesi'ndeki oturumda kendisine söz hakkı verilmemesi üzerine toplantıyı terk etmesi Alman basınında geniş yer buldu. Spiegel Online; "Kısa konuştu, sunucu ile tartıştı ve kalkıp toplantıyı terk etti" şeklinde başlık attı.

Erdoğan'ın kalkıp gitmesini doğrular gibi yansıtan internet sayfası; "25-12 Erdoğan'ı kızdırdı" diye manşet sürdü. İsrail Başbakanı Peres'in 25 dakikalık konuşmasından sonra cevap hakkı verilmeyen Başbakan Erdoğan'ın kısa ve öz konuştuğu vurgulandı.

Almanya'nın en yüksek tirajlı gazetelerinden biri olan Bild ise, "İsrail'e karşı kin dolu konuşma" şeklindeki bir başlıkla sunduğu haberinde, Başbakan Erdoğan'ın İsrail Başbakanı ve Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki-Moon'un yanında "Konu öldürme olduğunda siz çok iyi biliyorsunuz" dediğini yazarak, Erdoğan'ın İsrail'e karşı İran gibi saf tutuğunu öne sürdü.

Bu arada söz konusu haberin ilk haber olarak yayına verildikten sonra yaklaşık 2 saat sonra yayından silinmesi ise dikkat çekti.

Der Tagesspiegel, "Erdoğan kızgın bir şekilde Davos'tan ayrıldı.

İsrail Başbakanı Peres'in ateşli şekilde İsrail'i savunan konuşmasından sonra sunucunun oturumu kapatmak istemesi, Erdoğan'ı sinirlendirdi" diye yazdı.

İsrail'in aşırı güç kullandığını ve Peres'in suçlu oldukları için sesini yükselterek konuştuğunu söyleyen Erdoğan, bizde belgeleri var. İsrail suçlu" sözlerine yer verdi. Welt ise "Erdoğan Davos'u karıştırdı.

Erdoğan İsrail Başbakanı'na hesap sorar şekilde cevap verdi ve sonra kızgın bir halde salonu terk etti" ifadelerini kullandı. Haberde, Erdoğan'ın oturumu terk etmeden önce "Siz insan öldürüyorsunuz" diyerek İsrail'i suçladığı belirtildi.

15 yıl önce