|

4 polis cesedi bulundu

Afganistan'ın Vardak kentinde Taliban tarafından salı günü kaçırılan 5 polisten 4'u ölü bulundu.

Aa
00:00 - 17/04/2014 Thursday
Güncelleme: 09:17 - 17/04/2014 Thursday
Yeni Şafak
4 polis cesedi bulundu
4 polis cesedi bulundu

Vardak Valiliği Sözcüsü Ataullah Hugyanay, yaptığı açıklamada kaçırılan polislerin bulunması için başlatılan operasyon sonucu, 4 polisin cesetlerinin ölü bulunduğunu belerterek, polislerden birinin Taliban elinden kaçmayı başardığını dile getirdi.

Söz konusu operasyonda 12 militanın yakalandığını aktaran sözcü, çok sayıda silah ve patlayıcının da ele geçirildiğini açıkladı. Sözcü Hugyanay, "Kaçırılan polisler Kandahar vilayetinde görev yapıyordu, yıllık izinlerini kullanmak için evlerine dönerken, Vardak kentinin Sayid Abad ilçesinde, Taliban tarafından kullandıkları sivil araçtan indirilip, belirsiz bir yere götürüldüler ve maalesef bugün 4'ünün cesetleri ölü bulundu" dedi.

Olayı üstlenen Taliban Sözcüsü Zabiullah Mucahed ise Vardak Kentinin Sayid Abad ilçesinde polisin bulunduğu bir araca Taliban militanları tarafından saldırı düzenlendiğini, saldırıda araçta bulunan 7 polisin öldürüldüğünü iddia etti.

Öte yandan, Savunma Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Son 24 saatte Taliban'a karşı düzenlenen operasyonlarda 18 militan öldürüldü, 7'si yaralandı. 9 militanın yakalandığı operasyonlarda, çok sayıda silah ve patlayıcının ele geçirildiğini bildirildi.

10 years ago