|

AB Bangladeş''in şeffaf olmadığı görüşünde

Bangladeş''e gözlemci göndermeyen AB, iktidardaki Bangladeş Avami Birliği''nin kazandığı seçimlerin, şeffaf, kapsayıcı ve inandırıcı olmadığı yönündeki görüşünü koruyor.

Aa
00:00 - 6/01/2014 الإثنين
Güncelleme: 16:55 - 6/01/2014 الإثنين
Yeni Şafak
AB Bangladeş''in şeffaf olmadığı görüşünde
AB Bangladeş''in şeffaf olmadığı görüşünde

Bangladeş'teki seçimlere ilişkin değerlendirmelerini sürdüren AB yetkilileri, ülkenin önde gelen partilerinin özgür, adil ve güvenilir bir seçim yapılmasını sağlamak için uzlaşamamasını üzüntüyle karşılarken, seçimlere gözlemci heyeti gönderilmemesine gerekçe olarak gerekli siyasi koşulların oluşmamasını gösteriyor.

AB, Bangladeş''teki seçimleri izlemek amacıyla bir delegasyon oluşturma yönünde hazırlıklara başlamış ancak ülkedeki durumun kötüleşmesi üzerine AB Dışişleri ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Catherine Ashton, 20 Aralık''ta bu hazırlıkların askıya alınmasına karar vermişti.

Bu karar sonrasında gelişmeleri yakından izleyen AB, şiddet olaylarının sürmesini, siyasi partiler arasındaki seçimlere ilişkin uzlaşmazlığı ve muhalefetin seçimleri boykot kararını dikkate alarak gözlemci heyeti göndermemeye karar vermişti.

AB''nin yanı sıra ABD ve İngiliz Uluslar Topluluğu da Bangladeş'teki seçimlere gözlemci heyeti göndermedi. Bangladeş seçimlerini, Hindistan ve Bhutan'dan gönderilen sadece dört yabancı gözlemci izledi.


٪d سنوات قبل