|

ABD Dışişleri'nde köstebek skandalı

ALİ AKEL / WASHINGTON
00:00 - 22/03/2008 Cumartesi
Güncelleme: 00:56 - 22/03/2008 Cumartesi
Yeni Şafak
ABD Dışişleri'nde köstebek skandalı
ABD Dışişleri'nde köstebek skandalı

Demokrat Parti'nin iddialı başkan aday adayı Senatör Barack Obama'nın pasaport dosyasına gizlice girildiğinin şoku atlatılmadan, partideki rakibi Hillary Clinton ile Cumhuriyetçi Parti'nin başkan adayı John McCain'in dosyalarına da girildiği ortaya çıktı. Dışişleri Bakanı Condeleezza Rice, ihlalden dolayı Obama'dan özür diledi. Dışişleri Bakanlığı'nda günlük basın brifinginde bakanlık sözcüsü Sean McCormack, konuyla ilgili soruları cevapladı.

McCormack, 3 personelin Senatör Obama'nın kişisel bilgilerinin bulunduğu pasaport dosyasına 9 Ocak, 21 Şubat ve 14 Mart tarihlerinde yetkileri olmadığı halde gizlice üç kez girdiğinin belirlendiğini söyledi.

İKİ KİŞİ İŞTEN ATILDI

İki personelin işten atıldığını söyleyen McCormack, üçüncü kişi hakkında başlatılan disiplin soruşturmasının ise sürdüğünü ifade etti. McCormack Cumhuriyetçi Parti adayı John McCain ile Demokrat Parti'nin diğer aday adayı Hillary Clinton'ın pasaport dosyasının da ihlale uğradığını söyledi. Şu aşamada daha fazla açıklamada bulunamayacağını söyleyen McCormack, konuyla ilgili araştırmanın sürdürüldüğünü söyledi.




16 yıl önce