|

ABD'de askeri üsse silahlı saldırı: 12 ölü

ABD'nin başkenti Washington'da bir donanma üssüne düzenlenen silahlı saldırıda 12 kişi öldüğü bildirildi. ABD Savunma Bakanı Hagel, saldırıyla ilgili gelişmeleri yakından takip ediyor.

Aa
00:00 - 16/09/2013 Pazartesi
Güncelleme: 17:27 - 16/09/2013 Pazartesi
Yeni Şafak
ABD'de askeri üsse silahlı saldırı: 12 ölü
ABD'de askeri üsse silahlı saldırı: 12 ölü

ABD'nin başkenti Washington'daki donanma üssünde düzenlenen silahlı saldırıda 12 kişinin öldüğü bildirildi.

Washington DC Emniyet Müdürü Cathy Lanier, Washington Donanma Deniz Sistemleri Kumanda Merkezi'nde sabah saatlerinde düzenlenen saldırıda 12 kişinin öldüğünü ve yaralananlar olduğunu açıkladı.

Lainer, saldırganların en az birinin silahlı olduğunu, ölü ele geçirilen saldırganın dışında birkaç planlayıcının daha bulunduğunu düşündüklerini bildirdi.

Emniyet Müdürü, halka evlerinde kalma ve Kongre binasına 2, Beyaz Saray'a 5 kilometre uzaklıkta bulunan saldırının düzenlediği bölgeden uzak durma çağrısı da yaptı.

GÖREVİ FBI DEVRALDI

Lainer, oparasyonun bundan sonrasını FBI yetkililerinin devraldığını belirterek, silahlı saldırının nedenine ilişkin henüz bir bilgi edinemediklerini aktardı.

Polisin, 40-50 yaşlarında askeri üniforma tarzı bir kıyafet giyen ve uzun namlulu silah taşıyan siyahi şüpheliyi aramaya devam ettiği de açıklandı.

Öte yandan, Washington Belediye Başkanı Vincent Gray, saldırıyı 'korkunç bir trajedi' olarak nitelendirdi.

PENTAGON GÜVENLİK ÖNLEMLERİNİ ARTIRDI

Öte yandan, silahlı saldırının ardından Savunma Bakanlığında güvenlik tedbirlerinin üst düzeye çıkarıldığı bildirildi.

Pentagon Sözcüsü George Little yaptığı açıklamada, Pentagon'un an itibariyle açık olduğunu, bakanlığı koruma biriminin güvenlik tedbirlerini artırdığını, güvenlik önlemlerinin bir tehdide bağlı değil, önleme ve tedbir amacıyla alındığını söyledi.

"Savunma Bakanlığında çalışan herkes bu sabah yaşananlardan üzüntü duymaktadır" ifadesini kullanan Little, Savunma Bakanı Chuck Hagel'in saldırıyla ilgili gelişmeleri yakından takip ettiğini belirtti.

Little, saldırının tüm ayrıntılarıyla ortaya çıkarılması için donanma yetkililerinin, FBI başta olmak üzere güvenlik, sağlık ve soruşturma ekipleriyle yakın çalışma içinde olduğunu kaydetti.


11 yıl önce