|

ABD'de maratona saldırı

ABD'nin Boston kentinde düzenlenen maratonda, bitiş çizgisine yakın bölgede iki patlama meydana geldi, olayda resmi açıklamada 2 kişinin öldüğü çok sayıda da yaralı olduğu söyleniyor.

Ajanslar
00:00 - 15/04/2013 الإثنين
Güncelleme: 22:48 - 15/04/2013 الإثنين
Yeni Şafak
ABD'de maratona saldırı
ABD'de maratona saldırı

Amerika'nın Boston eyaletinde düzenlenen 117. Boston Maratonu'nun bitiş çizgisinin bulunduğu bölgede iki patlama meydana geldi. Patlama sonrasında yapılan resmi açıklamada 2 kişi öldü 22 kişi yaralandı

2 patlayıcı daha bulundu

Amerika basınından geçen son dakika haberlerine göre; Boston Maratonu'nda 2 patlayıcı daha bulundu. Emniyet güçleri tarafından imha edildi.

Boston JFK kütüphanesinde de patlama oldu

Boston yerel kaynaklı haber sitelerinden alınan bilgilere göre; JFK kütüphanesinde bir adet patlama gerçekleştiği belirtildi. Boston polis müdürü halkın kalabalık merkezlerden uzak durmasını istedi. 3'ncü bomba JFK kitaplığında patladı..Polis, maratondaki patlamalar sonrasında Boston Müzesi ve Kennedy Kütüphanesi'nde de patlamalar olduğunu söylüyor.

ABD Başkan Yardımıcısı Joe Biden yaptığı açıklamada, 'Bombalama olayı olduğu çok açık. Bunun nedeni hakkında ve kimin yaptığı hakkında herhangi bir bilgim yok. Bütün dualarımız Boston'da olaydan etkilenenler ile. Şu an için sadece TV'de izliyorum' dedi.

64 yaralı var

Boston Globe Gazetesi'nin haberine göre; Yaralı sayısı toplamda 64 kişiye ulaştı.

٪d سنوات قبل