|

ABD''den vur talimatı

İrail''in Suriye''ye düzenlediği hava saldırısında hedefin bir ''bilimsel araştırma merkezi'' olduğu, bundan sonraki benzer saldırılar için de ABD''nin yeşil ışık yaktığı öne sürülüyor. Times gazetesi İsrail''in aynı gün birden fazla hedefi vurduğunu ve devamının gelebileceğini yazdı.

Dış Haberler
00:00 - 3/02/2013 Pazar
Güncelleme: 23:04 - 2/02/2013 Cumartesi
Yeni Şafak
ABD''den vur talimatı
ABD''den vur talimatı

Suriye''de İsrail tarafından vurulan ''meçhul hedefin Rus ''uzmanların'' ve İranlı askerlerin bulunduğu bir ''bilimsel araştırma merkezi'' olduğu iddia edilirken Amerikan Los Angeles Times gazetesi benzer saldırılar için ABD''nin İsrail''e yeşil ışık yaktığını yazdı. İsrail''in geçtiğimiz Çarşamba günü Şam ve Lübnan arasındaki bir askeri üssü vurduğu açıklanmıştı. Ancak vurulan yerin tam olarak neresi olduğu hala netlik kazanmış değil. ABD''li gizli kaynaklara göre orada Rus ve İran''ın ortak faaliyet yürüttüğü, silah üretiminin yapıldığı bir merkez bulunuyor. Rusya ve İran''ın olay sonrası sert açıklamalarda bulunması buna bağlanıyor. Dahası ABD yönetimi de saldırının olduğu günün ertesi, böyle bir saldırının yapılacağından haberdar olduklarını resmi ağızlardan bildirmişti.

İSRAİL RESMEN DAHİL OLDU

Ancak Los Angeles Times bir adım daha öteye geçerek saldırının bir kez değil üç kez yaşandığını, bu tarz saldırıların bundan sonra da devam edeceğini, ABD''nin bunun için İsrail''e yeşil ışık yaktığını yazdı. Gazetedeki haber analizde ayrıca, İsrail''in Suriye''ye yönelik askeri saldırısıyla, Suriye''deki Esad yönetiminin yıkılması için sürdürülen savaşa doğrudan katıldığı belirtildi. ''İsrail''in Arap Baharı''nın başladığı tarihten bu yana ilk olarak askeri bir harekat gerçekleştirdiği '' ifadelerine yer veren gazete, Yahudi Üniversitesi Suriye uzmanı ve İsrail Ulusal Güvenlik Danışmanı Moshe Moaz''ın şu değerlendirmesini aktardı. ''İsrail şimdiye kadar Suriye''deki bu bataktan uzak durmaya çalıştı. Ancak şimdi, bu saldırı Suriye''deki Esad''ın yıkılışını sağlamak için İsrail''in müdahalesini artıracağının ilk işareti gibi görünüyor.''

11 yıl önce