|

ABD'de okul katliamı, Obama gözyaşlarını tutamadı

.
00:00 - 14/12/2012 Cuma
Güncelleme: 19:43 - 14/12/2012 Cuma
Yeni Şafak
ABD'de okul katliamı, Obama gözyaşlarını tutamadı
ABD'de okul katliamı, Obama gözyaşlarını tutamadı

ABD'de bir okula düzenlenen saldırıda 30'a yakın fazla kişi öldü. Henüz sebebi açıklanmayan saldırıda çok sayıda öğrenci ve sivil hayatını kaybetti.

OBAMA AĞLADI

ABD Başkanı Barack Obama, Connecticut'taki okula silahlı saldırıyla ilgili, 'Bugün kalplerimiz kırık' derken ağladı ve bu saldırıların önlenmesi için siyasete bakılmazsızın gerekli adımların atılması gerektiğini söyledi.

Son olarak ABD'nin California eyaletindeki bir okula düzenlenen silahlı saldırıda 5 kişi ölmüştü.
ÖĞRETMEN ANNESİNİ ÖLDÜRDÜ

Sandy Hook ilköğretim okulunu basan Ryan Lanza adlı şahış, öğretmen annesini ders verdiği sınıfta öldürdü. Daha sonra önüne gelen herkesi katleden Lanza intihar etti. Katilin kardeşi de evinde ölü bulundu

Katliam sabah geldi

Saldırı bu sabah saat 10 sularında gerçekleşti. Connecticut eyaletinin Newtown kentinde bulunan Sandy Hook İlkokulu'nda gerçekleşen saldırıda, Ambulans hizmetlerinden bir görevli, Sandy Hook ilkokulundaki saldırıda bir öğretmenin ayağından vurulduğunu ve Danbury Hastanesi'ne kaldırıldığını söyledi.

Adının açıklanmasını istemeyen bir yetkiliyse, saldırıyı düzenleyen silahlı kişinin öldürüldüğünü öne sürdü. Kişinin Yerel Newtown Bee gazetesinin, Sandy Hook ilkokulunda bazı öğrencileri ağlarken ve yetişkinler eşliğinde okuldan ayrılırken gösteren bir fotoğrafa yer verdiği, öğrencilerin güvenliğini sağlamak için bölgedeki okullarda tedbir alındığı belirtildi. 

Olaydan kurtulan çocuklar şok yaşadı

Ölenlerin yarısı çocuk

Yetkililerden henüz bir açıklama yok. Yerel kaynaklardan alınan ilk verilere göre ölenlerin yarısı çocuk. Diğer ölenler arasında ise öğrenci velileri var.

Pisikolojik sorunları var

Saldırgana ilişkin ise yapılan bir açıklama yok. Yerel kaynaklardan Yeni Şafak'ın ulaştığı bilgilerde saldırganın psikolojik sorunları bulunduğu ve okulla ilişkisi olan biri olduğu ifade edildi.

Yoksa yeni bir Breivik mi?

22 Temmuz günü Oslo'daki resmi binaların yakınında bir otomobile yerleştirdiği bombayı patlatarak 8 kişiyi öldüren Anders Behring Breivik daha sonra Ütöya adasındaki İşçi Partisi gençlik kampında 69 kişiyi katletmişti.

11 yıl önce