|

Afganistan'da intihar saldırısı

Afganistan'ın başkenti Kabil'de polis otobüsünü hedef alan intihar saldırısında iki kişi hayatını kaybetti, 20 kişi yaralandı. Patlamanın ardından olay yerine çok sayıda polis, itfaiye ve ambulans gönderildi. Bölgedeki yollar yaklaşık bir saat trafiğe kapandı.

Aa
00:00 - 12/01/2014 Pazar
Güncelleme: 15:53 - 12/01/2014 Pazar
Yeni Şafak
Afganistan'da intihar saldırısı
Afganistan'da intihar saldırısı

Kabil polis sözcüsü Haşmetullah Stanikzai, Kabil'in Kabolbay bölgesinde bir intihar eylemcisinin bomba yüklü motosikletle polis otobüsünü hedef aldığını, meydana gelen patlamada ilk belirlemelere göre iki polisin öldüğünü, aralarında sivillerin de bulunduğu 20 kişinin yaralandığını söyledi.

Sözcü, "Yaralananların üçü çocuk, üçü de kadın. Yaralılardan altısının sağlık durumu ciddi" diye konuştu.

Patlamanın ardından olay yerine çok sayıda polis, itfaiye ve ambulans gönderildi. Bölgedeki yollar yaklaşık bir saat trafiğe kapandı.

Bir görgü tanığı, "İş yerimden patlamanın sesini duyar duymaz olay yerine geldim. Aracın kapıları açılmıyordu. Camdan içeriye girdim, dört yaralıyı çıkardım. İkisinin durumu kötüydü" dedi.

Saldırıyı Taliban üstlendi. Taliban sözcüsü Zebiullah Mücahid, e-posta yoluyla yaptığı açıklamada, Taliban'ın bir üyesi tarafından gerçekleşen intihar saldırısında çok sayıda polisin öldüğünü iddia etti.


10 yıl önce