|

Afganistan'da olanlar korkunç

İngiltere Başbakanı Cameron, bir Amerikan askerinin Afganistan'da 16 sivili öldürmesini “korkunç” olarak değerlendirdi.

Aa
00:00 - 12/03/2012 Pazartesi
Güncelleme: 20:39 - 12/03/2012 Pazartesi
Yeni Şafak
Afganistan'da olanlar korkunç
Afganistan'da olanlar korkunç

İngiltere Başbakanı David Cameron, bir Amerikan askerinin Afganistan'da 16 sivili öldürmesini, 'kesinlikle korkunç' sözleriyle değerlendirdi.

Cameron, İngiltere'ye ziyarette bulunan İrlanda Başbakanı Enda Kenny ile yaptığı basın toplantısında, yaşanan olayın dehşet verici olduğunu söyleyerek, 'Ancak bu olayın, İngiltere, ABD ve Uluslararası Güvenlik ve Destek Gücü'nün (ISAF) yaptığı iyi işleri raydan çıkarmasına izin verilmemeli' dedi.

Afganistan'da polisi ve orduyu eğitmek için bulunduklarını belirten Cameron, böylece ülkenin kendi güvenliğini kendisinin sağlayabileceğini kaydetti.

Yarın başlayacağı ABD ziyaretinde Başkan Barack Obama ile Afganistan ile ilgili strateji değişikliği olasılığı konusunu görüşüp, görüşmeyeceğinin sorulması üzerine de Cameron, şöyle konuştu:

'Afganistan'ı, Afgan kontrolüne geçirmek gibi bir planımız var. Bu plana bağlı kalınması çok önemli. Böylece askerlerimizi evlerine getirebiliriz.'

İngiltere 2014 yılının sonuna kadar Afganistan'daki tüm askerlerini çekmeyi planlıyor. 2001 yılından bu yana Afganistan'da toplam 404 İngiliz askeri hayatını kaybetti.


12 yıl önce