|

Ağır toplar Esed'i terk ediyor

Suriye Jandarma Komutanı Abdülaziz Şalal, ailesiyle Türkiye'ye sığındı. Hatay'dan Türkiye'ye giren Şalal, askerler cinayet çetelerine dönüştüğü için saf değiştirdiğini söyledi. Suriye ordusu, Şam yakınlarında, füze ve hava savunma sistemleri merkezi olan 150. Alay Karargahı'nı da muhaliflere bıraktı.

.
00:00 - 27/12/2012 Perşembe
Güncelleme: 01:06 - 27/12/2012 Perşembe
Yeni Şafak
Ağır toplar Esed'i terk ediyor
Ağır toplar Esed'i terk ediyor

Suriye Jandarma Komutanı Abdülaziz Şalal, Beşar Esed hükümetini terk ederek Türkiye'ye kaçtı. Saf değiştirmesinin nedenlerini bir video mesajla yayınlayan komutan, Suriye ordusunun sivil halkı korumakta başarısız kaldığını ve askerlerin 'cinayet çetelerine' dönüştüğünü söyledi.

Esed 10 çocuğu daha öldürdü

Suriye'nin kuzeyinde yer alan Rakka kentinin Kahtaniye beldesinin savaş uçağınca bombalanması sonucu 10'u çocuk 20 kişi öldü. Son bilançoyla birlikte iki yıla yaklaşan iç savaşta ölenlerin sayısının 45 bini geçtiği belirtildi. Suriye İnsan Hakları Örgütü, ülkede 15 Mart 2011'den bu yana ölen 45 bin 48 kişiden 31 bin 544'ünün sivil olduğunu duyurdu.

Rus gemileri Suriye yolunda

Rusya'nın, Suriye'deki Rus vatandaşlarını tahliye etmek için bölgeye göndereceği gemilerden bir kısmı Baltık Denizi'nden geçtiğimiz hafta hareket ederken, "Azov" ve "Nikolay Filçenkov" isimli çıkarma gemileri de Karadeniz kıyısındaki Novorosiysk limanından kalktı. Gemilerin bu sabah İstanbul ve Çanakkale boğazlarından geçmesi bekleniyor.

11 yıl önce