|

Ahmedinejad: İsrail er ya da geç yok olacak

İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, "siyonist rejimin sonunun geldiğini ve İsrail'in er ya da geç yok olacağını" söyledi.

TAHRAN (A.A)
00:00 - 30/01/2008 Çarşamba
Güncelleme: 11:38 - 30/01/2008 Çarşamba
Yeni Şafak
Ahmedinejad: İsrail er ya da geç yok olacak
Ahmedinejad: İsrail er ya da geç yok olacak

Ülkenin güneyindeki Buşehr kentinde halka hitap eden Ahmedinejad, Filistin meselesi ve Gazze'deki durumu değerlendirirken, "Bugün cani siyonist rejimi destekleyenler artık bu rejimin sonunun geldiğini bilmeli. Artık büyük güçlerin kukla oyunu bitmiştir" diye konuştu. "Bugün bu oyunun ipleri büyük güçlerin elinde" diyen Ahmedinejad, sözlerini şöyle sürdürdü: "Ancak bu oyunun son perdesi Filistin halkının ve bölge güçlerinin elinde. Bu oyun, Filistin halkının zaferi ve siyonist rejimin yok olmasıyla tamamlanacak. Siyonist rejimi destekleyenler Filistin'deki katliama ortaktır. Bunlar, yakın gelecekte yargılanıp cezalandırılacak. Size tavsiyem, artık bu rejimi desteklemekten vazgeçin. Bu rejim, (İsrail), ömrünün sonuna gelmiştir. Bu rejim, er ya de geç, yok olacak. Bölge ülkeleri ve milletleri de bu rejimin cinayetlerini hiçbir zaman unutmayacak."

NÜKLEER PROGRAM

Ahmedinejad, ülkesinin nükleer programına değinirken de Batılı ülkelerin yıllarca İran'ı baskı altında tuttuğunu, ancak çabalarının boşa çıktığını söyledi.

"Nükleer mesele İran'ın büyük güçlerle karşılaşmasının son cephesidir" ifadesini kullanan Ahmedinejad, şunları kaydetti: "Biz bugün, nükleer programda zirveye doğru gidiyoruz. Nükleer mesele, İslam devriminden sonra İran'ın en büyük ve en önemli siyasi meselesidir. Allah'ın lütfü ve halkımızın direnişiyle bu konu şu anda lehimize tamamlanmak üzere. Buradan İran düşmanlarına sesleniyorum: Artık inat etmeyin. Bizim bütün faaliyetlerimiz Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu (UAEK) denetiminde ve kanuni çerçevede. Bu faaliyetler devam edecek. İran halkı kendi kesin hakkından iğne ucu kadar geri adım atmayacak." Batılı ülkelerden İran'ın önüne yeni engeller çıkarmamalarını isteyen Ahmedinejad, "İran şu anda nükleer yakıt çarkını elde etmiş ve nükleer güce sahip olan ülkeler arasına girmiştir. İran, nükleer bir ülkedir" dedi.

Son zamanlarda Batılı ülkelerin İran aleyhine bazı girişimlerde bulunduğunu anımsatan Ahmedinejad, Batılı ülkelerine "eski hataları tekrarlamamaları" tavsiyesinde bulundu ve bu ülkeleri İran'da ortak nükleer santral inşa etmeye çağırdı. Ahmedinejad, "Eğer bu öneriyi de kabul etmezseniz, İran halkı yerel nükleer santralini kendi imkanları ve bilim adamlarıyla yapacak. O zaman gelirseniz, halkımız sizin talebinizi duvara çarpacak" diye konuştu.

16 yıl önce