|

Ajanslar acil koduyla geçti!

Babakan Recep Tayyib Erdoğan'ın Davos'ta katıldığı paneli terk etmesi, uluslararası ajanslar tarafından “acil” koduyla verdi.

Aa
00:00 - 29/01/2009 Perşembe
Güncelleme: 21:34 - 29/01/2009 Perşembe
Yeni Şafak
Ajanslar acil koduyla geçti!
Ajanslar acil koduyla geçti!

Babakan Recep Tayyib Erdoğan'ın Davos'ta katıldığı paneli terk etmesi, uluslararası ajanslar tarafından “acil” koduyla verdi.

AP, Başbakan Erdoğan'ın panelde İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres'le Gazze'deki çatışmalar konusunda “sözlü olarak tartıştıktan sonra” paneli terk ettiğini belirtti.

Ajans, Başbakan Erdoğan'ın, Peres'in İsrail'in Gazze saldırısını heyecanlı bir şekilde savunan monoloğunu dinledikten sonra, panel yöneticisinin sözünü kesmesi üzerine kızdığını kaydetti.

Haberde Başbakan Erdoğan'ın Peres'e “İnsanları öldürüyorsunuz” dediği, Peres'in ise parmağı ile işaret ederek, “İstanbul'a roketler düşse siz de aynısını yaparsınız” dediği kaydedildi.

İlk haberlerinde Başbakan Erdoğan'dan “Cumhurbaşkanı” diye bahseden AP, kısa süre sonra bu hatasını bir not geçerek düzeltti. Fransız AFP ajansı da haberi acil koduyla vererek, Başbakan Erdoğan'ın Davos'taki paneli, İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres'in uzun konuşmasının ardından kendi konuşmasının panel yöneticisi tarafından engellendiği gerekçesiyle sert bir şekilde terk ettiğini bildirdi.

Başbakan Erdoğan'ın “Bir daha Davos'a geleceğimi sanmıyorum” sözlerini yansıtan AFP, Başbakan Erdoğan'ın Peres'in konuşmasına yanıt vermek istediğini, ancak karşısındaki gazetecinin ısrarla panelin sona erdiğini söyleyerek sözünü kestiğini belirtti.


EL CEZİRE: ERDOĞAN, PANEL YÖNETİCİSİNİN PERES'İN SÖZLERİNİ YANITLAMASINA İZİN VERMEYİNCE PANELİ TERK ETTİ

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Davos'ta katıldığı paneli terk etmesini İsrail'in önde gelen gazeteleri de internet sayfalarından duyurdular.

Jerusalem Post gazetesinin web sayfası Başbakan Erdoğan'ın paneli terk etmesini “manşet haber” olarak duyururken, Erdoğan'ın İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres ile girdiği tartışma ve ardından sözünün panel moderatörünce kesilmesine sinirlenerek sahneden yürüyüp gittiğini bildirdi.

Haaretz gazetesinin web sayfası da aynı haberle okuyucularını durumdan haberdar etti.

İki gazetenin İngilizce web sayfası da Amerikan AP ajansının haberini kullandı.

Merkezi Katar'da bulunan uluslararası Arap haber kanalı El Cezire de internet sitesinde haberi acil haber olarak tek cümle olarak verdikten sonra, geniş bir haber yayımladı.

El Cezire haberinde, Başbakan Erdoğan'ın, panel yöneticisinin Peres'in İsrail'in Gazze saldırısını meşrulaştıran sözlerine itirazlarını söylemesine izin vermemesinden sonra televizyondan canlı yayınlanan tartışmayı terk ettiğini belirtti.


15 yıl önce