|

Alimler Birliği'nden Sisi'ye çağrı

Müslüman Alimler Birliği Genel Sekreteri Dr. Ali Karadaği, Mısır'da askeri darbeyi gerçekleştirenlere, "yönetimi ehline devretme" çağrısında bulundu.

Aa
00:00 - 20/08/2013 Salı
Güncelleme: 23:10 - 20/08/2013 Salı
Yeni Şafak
Alimler Birliği'nden Sisi'ye çağrı
Alimler Birliği'nden Sisi'ye çağrı

Karadaği yaptığı yazılı açıklamada, darbecilerin göstericileri, camileri, kamu kurumlarını, tutukluları ve güvenlik güçlerini korumada başarısız olduğuna ve ülke güvenliğini tehlikeye soktuğunu belirterek, "Allah rızası ve Mısır için sizden yönetimi ehline bırakmanızı istiyoruz" ifadesini kullandı.

Medya kurumlarının gerçekleri çarpıttığı öne süren Karadaği, açıklamasında, basın mensuplarının ağır bir yükün altına girdiğini ve bu nedenle insanları bilgilendirirken hak ve adaleti gözetmeleri gerektiğini belirtti.

Yaşananların askeri darbe olarak tanımlandığı ve devrik lider Hüsnü Mübarek döneminden daha kötü günler geçirildiğini ifade eden Karadaği, açıklamasında, "Krizin sonlanması için öncelikli olarak askeri darbenin son bulması, akan kanın durdurulması, görevden uzaklaştırılan Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ve bütün tutukluların serbest bırakılması, grup ve partilerin tamamını kapsayacak bir diyalog sürecinin başlatılması ve uzlaşı hükümetinin kurulması gerekiyor" ifadelerine yer verdi.

Karadaği, ayrıca "Mısır'daki aklıselim insanlara, din adamlarına ve Ezher şeyhine" krizin son bulması için arabuluculuk rolünü üstlenme çağrısında bulundu.


11 yıl önce