|

Almanya Kürtlere yardım değil hurda gönderdi!

Irak'ta Kürt liderlerle görüşen Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier'in Kürtler'e askeri malzeme yardımı yapacağı sözünü vermesi üzerine bölgeye gönderilen malzemelerin çoğunun kullanılamaz halde olduğu ortaya çıktı.

Dha
00:00 - 20/08/2014 Çarşamba
Güncelleme: 14:58 - 20/08/2014 Çarşamba
Yeni Şafak
Almanya Kürtlere yardım değil hurda gönderdi!
Almanya Kürtlere yardım değil hurda gönderdi!

Almanya'nın Bild gazetesinin haberine göre, Almanya'nın IŞİD'le mücadele etmesi için Peşmergeye destek olarak gönderilen askeri teçhizatın çoğu hurda olmuş bir halde. Söz verilen güvenlik yelekleri koruma sağlayacak durumda değil, bin gece görüş cihazının ise sadece 650'si çalışır durumda.

Gönderilen araçlar kullanılacak halde değil

Kalanların gönderilmesinin 3 haftayı bulabileceği belirtiliyor. 58 adet Unimog aracın ise, 35'i kullanılacak durumda değil, tamiri ise pahalı ve uzun sürecek. Habere göre, şu anda ancak 23 Unimog kullanıma hazır. Bild gazetesine göre şu anda kullanıma hazır askeri malzemeler kask, telsiz ve metal detektörlerden oluşuyor.

Alman hükümetinden silah desteği

Öte yandan, Alman hükümeti, IŞİD'e karşı mücadele etmesi için Peşmerge güçlerine silah sevkiyatına karar verdiklerini açıkladı. Gazetecilere açıklama yapan Dışişleri Bakanı Minister Frank-Walter Steinmeier, miğfer ve çelik yelek gibi malzemeleri hemen göndereceklerini söyledi. İngiltere, İtalya ve Fransa'nın da bu yönde karar aldığını ifade eden Steinmeier, Irak Kürdistan Bölgesi'ne silah göndermelerinin de gündemde olduğuna değindi.

Savunma Bakanı Ursula von der Leyen ise Kürtlerin hangi tür silahlara ihtiyacı olduğunun bir hafta içinde belirleneceğini ve Bağdat'la koordinasyon içinde bu malzemelerin sevk edileceğini söyledi.

10 yıl önce