|

Almanya'da camilere saldırılar arttı

Almanya'da Nazizm hortladı. İslam karşıtlığı ve ona bağlı camilere saldırılarda artış görüldüğü belirtildi. Korkutan rapor alman gazetesinde...

Dha
00:00 - 29/07/2014 Salı
Güncelleme: 15:28 - 29/07/2014 Salı
Yeni Şafak
Almanya'da camilere saldırılar arttı
Almanya'da camilere saldırılar arttı

Neue Osnabrücker Zeitung gazetesinin resmi verilere dayanarak verdiği habere göre, Almanyadaki camilere 2001-2011 yılları arasında yılda ortalama 22 saldırı oldu. Camilere yönelik son 2 yılda artan saldırılar 2012de 35, 2013 yılında ise 36ya ulaştı. Sol Parti tarafından Federal Meclise verilen soru önergesine verilen resmi yanıta göre 2012 başından 2014 Martına kadar yapılan saldırılar 78i buldu.

Almanya Müslümanlar Merkez Konseyi Başkanı Aiman Mazyek, "Camilere yönelik artan saldırılar, İslam karşıtı tutumların Almanyada yükseldiğini gösteriyor" derken federal hükümet ve eyaletlerin Müslümanlar'a yönelik saldırıları yakından izleyecek bir birim oluşturmaları gerektiğini belirtti.

TEHLİKELİ KARIŞIM FOKURDUYOR

Almanyada camilere yönelik artan orandaki saldırıların kaygı verici düzeyde olduğunu belirten Sol Parti İçişleri Sözcüsü Ulla Jelpkeye göre durum ciddi. Burada ırkçılık ve Sosyal Darwinizm karışımı tehlikeli bir İslam karşıtlığının fokurdamaya başladığı görülüyor diyen Ulla Jelpke, toplumda Müslümanları bir çok olumsuzluğun günah keçisi olarak gören anlayışın yaygınlaştığına dikkat çekti.

Leipzig Üniversitesi tarafından yapılan yeni bir araştırmaya göre de Almanyada İslam karşıtlığı artmış durumda. Araştırmaya göre, Almanyada her üç kişiden biri, Müslümanların ülkeye girişinin engellenmesi gerektiğini düşünüyor. Kimi yorumculara göre ise, İslam karşıtlığı ırkçılığın Almanyadaki yeni görünümü

10 yıl önce