|

Ateşkes olsa da vuracağız

.
00:00 - 1/08/2014 Cuma
Güncelleme: 23:47 - 31/07/2014 Perşembe
Yeni Şafak
Ateşkes olsa da vuracağız
Ateşkes olsa da vuracağız

Kadınları ve çocukları kasten hedef alan saldırılarda sivil katliamlar yapan İsrail''in Başbakanı Benyamin Netanyahu, ''Ateşkes ilan edilse de edilmese de Hamas''ın tünellerini yok edeceğiz. Ateşkes imzalansın ya da imzalanmasın İsrail vatandaşlarının güvenliği için ordunun operasyonlarını tamamlamasını engelleyecek hiçbir teklifi kabul etmeyeceğim'' dedi. Savunma Bakanı Moshe Ya''alon da ''İsrail''in güvenliği yeniden tesis edilmeden operasyonun sonlandırılmayacağı''nı söyledi. Öte yandan İsrail ordusunun, 16 bin askeri daha göreve çağırmasıyla birlikte Gazze''deki işgale katılan asker sayısı 86 bine yükselecek. Bu arada Kassam Tugayları, 2 İsrail askerinin keskin nişancılar tarafından vurulduğunu açıkladı. İsrail basını da benzer haberlere yer verdi.

Kız okuluna bomba

İsrail ordusuna bağlı topçu birlikleri dün Gazze''nin sınır bölgeleri ile Şecaiyye, Refah, Han Yunus, Deyr Belah, Museyrat, Beyt Hanun, Beyt Lahiye, Cebaliye ve Tuffah semtlerini bombaladı. Saldırılarda 11 kişinin hayatını kaybettiği açıklandı. Netanyahu''nun işgal çığırtkanlığı yaptığı sırada İsrail ordusu Gazze''de ise BM''ye ait bir kız okulunu vurdu. Bu, İsrail ordusunun Gazze''de vurduğu yedinci BM okulu oldu.

'13 çocuk öldürdüm'

David Ovadia adlı İsrailli keskin nişancı asker, ''Bugün 13 çocuk öldürdüm'' itirafını Instagram''dan paylaştı. İşlediği katliamı bahsetmekten zevk duyan asker, Müslümanlara da küfürler savurdu. Aynı asker daha sonra ''internette dolaşan bilgilerin yalan olduğunu, sivillerin öldürülmesine karşı olduğunu'' iddia etti. Saldırıların başladığı 7 Temmuz''dan bu yana İsrail''in hava, kara ve denizden sürdürdüğü saldırılarında en az 315 çocuk öldürüldü.


10 yıl önce