|

Babamın idamı durdurulsun

İdamla yargılanan Cemat-i İslami Lideri Gulam Azam'ın oğlu Selman Azam, babasının idamdan kurtulması için uluslararası kamuoyunun Bangladeş hükümetini şeffaf yargılamaya zorlaması gerektiğini söyledi.

Oktay Mehmet
00:00 - 2/04/2013 Salı
Güncelleme: 00:08 - 2/04/2013 Salı
Yeni Şafak
Babamın idamı durdurulsun
Babamın idamı durdurulsun

Kırk iki yıl önce Bangladeş'in Pakistan'dan ayrılmasına karşı çıktığı için Bangladeş hükümeti tarafından suçlanan ve idamla yargılanan Cemati İslami Lideri Prof. Dr. Gulam Azam'ın oğlu Dr. Selman Azam, babasının idam edilmekten kurtulması için uluslararası kamuoyunun Bangladeş hükümetini şeffaf yargılamaya zorlaması gerektiğini söyledi. Mazlumder'in kongresine katılmak için İstanbul'a gelen Selman Azam yıllardır cezaevinde tutulan babasının yıllardır kimseyle görüştürülmediğini ifade ederek, 'Babamın infazının durdurulması için en etkili kurum olan BM'nin Bangladeş'te savaş suçu mahkemelerine karşı çıkması gerekmekte. Suudi Arabistan, Katar ve Malezya gibi ülkelerin yapacağı açıklamalar babamın infaz edilmesinin önüne geçilmesinde etkili olabilir' dedi.

TÜRKİYE'NİN DESTEĞİ ÇOK ÖNEMLİ

Türkiye'nin Bangladeş hükümetinin ülkedeki Cemaati İslami'nin liderlerine yönelik baskıları karşısında bugüne kadar dik duruşunu sürdürdüğünü belirten Selman Azam, infaz tarihine yaklaşıldığı şu günlerde Türkiye Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ülkesindeki keyfi yargılamalarla ilgili yapacağı açıklamanın çok etkili olacağını kaydetti. Bangladeş'te halen 16 binden fazla Cemaati İslami üyesinin cezaevlerinde bulunduğunu kaydeden Selman Azam, 'Bangladeş hükümeti ülkede İslami yaşama karşı olduğu için Müslümanları tutuklamaya devam ederken, cezaevinde bulunan 91 yaşındaki babamla bizi görüştürmüyor. Babamın istediği Kur'an ve ilaçlarını bile vermemize müsaade etmiyor' diye konuştu.

Hükümet yanlısı savcılar görevde

Dr. Selman Azam, hükümetin, babasının bir an önce idam etmek için mahkemelere hükümet yanlısı savcı ve hakim atadığını söyledi ve ekledi: 'İktidardaki hükümet son dönemini yaşıyor. Ülkede 6 ay içinde seçimler yapılacak. Eğer seçime kadar hapisteki Cemaat-i İslami liderleri ile ilgili karar çıkmaz ise, yeni kurulacak hükümet infazları durdurabilir. Biz şu dönemde dünyadaki STK'ların konuyla ilgili raporlarla kamuoyu oluşturmalarını istiyoruz.'


11 yıl önce